01.09.09
19:44
Можете ли да ми пратите бг линк с такъв точен калкулатор и начин на изпълнение!
казано от Biad__ на 01.09.09, 20:07:
А Дядо Коледа съществува ли ?
Ако ми изпълниш желанието,ще повярвам че съществува ! ;)
Идеята е същата като моя коментар вярваш в нещо,което не съществува,но все пак в началото вярваш
Добре де как другите си измерват подкожните.Дайте ми начин на измерване.Стига с тези метафори айде :)
01.09.09
21:31
ами със сигурност не си ги мерят чрез някой сайт.% с калипер се мерят кожните гънки и чрез някаква формула се смятат процентите подкожни мазнини.може и да греша.потърси в нета и там ще откриеш повече инфо. :)
пробвай на машините дет мерят теглото височина и % мазнини..... не сам много точни ама горе доло ще имаш представа !!!!!
Бе кво го карате човека да прави глупости машини височини и тн.Ако искаш точен процент мазнини си намери някои да те измери с калипер.Ако искаш някво число мога да ти кажа примерно 15% , което е толкова точно колкото и числото дето разите там машини ще ти дадат...
както ти казаха с калипер е най точно,всичко друго не взима под внимание каква част от масата ти е мускул или мазнини,колко ти тежи костната система и тн.
Мнението беше редактирано от Biad__ на 01.09.09 22:42.
Тоя последния калкулатор така грубо замерване (може да има +/- 1 см на мерките, но не е толкова важно) ми дава 21,7 % мазнини, което при моите между 8 и 9 (с калипер, тоест действителни) си е доста сериозно отклконение :) Дори може да се окаже най-сериозното, на което съм попадал.
Който му е толкова важно да си знае подкожните мазнини да си намери специалист с калипер, друг начин няма. Нито кантарите, нито формулите дават дори бегла идея.
казано от Петко К на 07.09.09, 10:53:
И мен този ме изкарваше над 20 % :) Т.е., двойно повече.
Ха! При мен излезе близо 25%! Направо за сапун отивам...
пълен абсурд да са верни тези работи докат не си измериш мазнините с специална техника ....
Аз не мога да разбера закакво са ви тея калкулатори,хващащ сантиметъра и мериш обиколката на корема през пъпа,ако ти е над 85-88 см значи имаш мазно ако е над 95-96 значи имаш много мазно.
08.09.09
06:45
А според мен ,не е само това. Има някои хора с генетично голяма талия. Единствената мерка е огледалото.
казано от Muhammad Ali на 08.09.09, 06:45:
А според мен ,не е само това. Има някои хора с генетично голяма талия. Единствената мерка е огледалото.
Колкото и да е голяма генетично всичко над 90 см измерено през пъпа= мазнини.Лесно е като седнеш най добре се вижда,ако се нагъне на 3 ката значи е мазно ако стои на тънки гънки колкото кожата на ръката ти значи нямаш мазно,не мога да разбера какво се побъркахте по тея калкулатори.
Да аз имам генетично заложена широка талия,което ми пречи да постигна V- образен гръб. И незнам защо имам оформени коремни мускули и сносноо очертани,но някак си ми е много “издут” корема навънка а не е в тален.Верно имам мазнини,но съм се опитвам видя като с ръка ги махна( нямам много подкожна мазнина) просто корема ми е отпуснат навънка.Ипъкнат е !
Мнението беше редактирано от Sleart на 08.09.09 07:54.
аз проверявам с огледалото и с рацете хващам си примерно на корема щипвам то се вижда ако имаш мазно какв слой е няма смисал от калкулатори
казано от Sleart на 08.09.09, 07:53:
Да аз имам генетично заложена широка талия,което ми пречи да постигна V- образен гръб. И незнам защо имам оформени коремни мускули и сносноо очертани,но някак си ми е много “издут” корема навънка а не е в тален.Верно имам мазнини,но съм се опитвам видя като с ръка ги махна( нямам много подкожна мазнина) просто корема ми е отпуснат навънка.Ипъкнат е !
Не съм много съгласен.И моята талия е широка настрани и е голяма около 96 см измерена през пъпа,но погледни в галерията ми,смятам че гърба я компенсира и си стои с V форма.
08.09.09
08:20
казано от Sleart на 08.09.09, 07:53:
най-вероятно си с разширен стомах.
08.09.09
08:26
казано от Sleart на 08.09.09, 08:23:
най-вероятно си с разширен стомах.
Какви мерки да взема!?
трябва да ядеш малко количество храна и на често.прочети тук http://www.google.com/cse?cx=016126007826539382066:jb6dygr-yoy&q=разширен+стомах&x=0&y=0 има много теми по този въпрос :)
ако се занимаваш с дигане имам предвид фитнес таккива работи трябва да се храниш добре това ще рече често по малко храна от 5 до 7 яденета на ден :)
08.09.09
10:56
казано от Sleart на 08.09.09, 08:23:
Какви мерки да взема!?
Погледни тази статия - http://www.bb-team.org/exercise/3577/
Може и да помогне в твоя случай.
Мнението беше редактирано от S7oMaN40 на 08.09.09 10:57.
Калкулатор няма.Има методи за измерване на подкожните мазнини.Едни от най-точните са: споменатия някъде по горе в постовете’‘... с измерване на 7 гънки от тялото с калипер и последваща математика с изчисления по готови формули’’ и може би най-точния...с измервания в професионална вана.Последното може да се направи във всеки профилакториум или балнео център.За другия ти трябва калипер/около 50 лв.ако не са ги вдигнали задокеанските...най добри са уви!/...и разбира се малко литература по спортна медицина/за да си наясно как точно се вземат мерките +... формулките../Не е много трудно ако си мераклия...За да извадиш макс ‘’теракота’‘на корема, ти трябва да се целиш в числа на подкожни мазнини под 10 % ...Желая ти успех!
18.10.09
10:58
Не мисля че има някакъв калколатор който да мери мазнините на корема???
За мен най-практичният и лесен начин за измерване на мазнините си остава калипер+сантиметър....т.е мериш обиколка и гънка и следиш промените. Измерването с калипер си е тънка работа и за да станеш добър бая измервания трябва да направиш....Poliquin например твърди че за да започнеш да мериш добре трябва да направиш поне 4000 измервания!
Иначе пласмасовите калимери за по 50 лева могат да свършат добра работа за известен период от време и то ако не се мери много с тях....после отслабват и почват да дават грешки...........истиските калипери струват от 250-до към 600-700$ при тях натиска си остава постоянен за доста по-дълго защото са направени от по специални материали.........в крайна сметка всичко зависи от опита на измерващия!
Аз бих помолил колегата ако знае да напише къде по точно в Бг може да се направи подводно измерване/притегляне на мазнините и по точно извън София?