08.09.09
09:13
Здравейте,
налага ми се за около месец да намаля или поотложа тренировките. Но от опит знам, че за толкова време, без тренировки доста ще ми падне мускулната маса, а вече ми е писнало от това. Как мога максимум с 2 тренировки в седмицата да поддържам вече изграденото? И да продължавам ли с хранителния си режим както е бил до сега или...?
казано от Lexx на 08.09.09, 09:13:
Здравейте,
налага ми се за около месец да намаля или поотложа тренировките. Но от опит знам, че за толкова време, без тренировки доста ще ми падне мускулната маса, а вече ми е писнало от това. Как мога максимум с 2 тренировки в седмицата да поддържам вече изграденото? И да продължавам ли с хранителния си режим както е бил до сега или...?
Няма такъв вариант.Но все пак на 70-80 % ще се запазиш с 2 тренировки седмично.
Зависи какво правиш през тези дни докато не тренираш.Ако ще бъде нещо свързано с физически труд не се притеснявай няма да изгубиш форма иначе малко лицеви и кофи + коремни и готова работата.Номера е все пак да стимулираш по някакъв начин мускулатурата. :)
08.09.09
10:06
С 2 тренировки седмично можеш да напредваш даже.
За тези 2 дни обаче трябва да включа всичките групи, които съм тренирал нормално за 4. Явно ще трябва да намаля поне двойно упражнията за група, за да се вместя. Не ми се седи по 3 часа в залата :)
А има ли някакви добавки, които да ми помогнат за целта?
казано от Lexx на 08.09.09, 10:21:
За тези 2 дни обаче трябва да включа всичките групи, които съм тренирал нормално за 4. Явно ще трябва да намаля поне двойно упражнията за група, за да се вместя. Не ми се седи по 3 часа в залата :)
За тези 2 дни ще трябва да тренираш 2 пъти цяло тяло, или 1 път долна + 1 път горна част (това е по-лошия вариант). Сплит на групи при 2 тренировки е лоша идея. Примерно може така:
упражнение за задната верига - тягата е най-добрия избор
бутане горна част - лег или военна преса примерно
дърпане горна част - набирания или гребане
експлозивно движение за цяло тяло - суинг или изхвърляне, с пудовка или дъмбел
упражнение за корем
Или нещо такова, това е само примерна схема. С подобна тренировка може даже да напредваш до 3-4 години стаж, запазването на наличното няма да е проблем със сигурност. И си хапваш както трябва, разбира се.
Друг вариант е west side for skinny bastards 3, като взимаш само maximal effort дните за горна и долна част съответно ( http://www.defrancostraining.com/articles/38-articles/65-westside-for-skinny-bastards-part3.html ето тук е схемата ).
Трети вариант е един ден тяга + лег + гребане, другия клек + набирания + военна преса, примерно.
Абе, по много начини може да ги разделиш тренировките, но сплитово е най-неудачно. Няма как за 2 дни да се мине всичко, което иначе минаваш за 4. Но пък с тренировки за цяло тяло преспокойно ще си запазиш вече изграденото, даже може и малко напред да дадеш. Само трябва да се тренира тежко.
08.09.09
10:53
G33K ти каза общо взето всичко необходимо. :)
Като допълнения мога да кажа, че и храната е от значение при поддържането на тегло. Виж подраздела по темата.
Може да погледнеш и дневника на Петко К. Той с две тренировки седмично поддържа отлична форма и същевременно подобрявя своите силови резултати.
Благодаря за отговорите. Не мислех, че ще има интерес към темата, за това и спестих някои подробности, които сега ще напиша, защото може да имат значение и да променят нещо.
Спирам с тренировките, поради 2 причини:
1. Имам изпит след около месец и трябва да наблегна на ученето, за това намалям тренировките макимум до 2
2. Записах се да тренирам муай тай, защото ми е интересно и поне месец искам да го тренирам. Вчера ми беше първата тренировка и не очаквах, че днес ще ме болят мускулите на гърба, така, както никога не са ме боляли при тренировка с тежести. Общо взето ме болят гърбът, раменете, краката и леко ръцете и то само от 2 часа удари във въздуха и по чувалите
Абе Лекси ми така кажи, незнам какво има да се притесняваш то тренировките по бойни изкуства са достатъчни за един доста добър мускулен тонус.Be cool!:)
Мнението беше редактирано от me4oka83 на 08.09.09 11:19.
:))
Все пак няма ли да са ми нужни фитнес тренировки. Ако няма да има нужда, ще е още по-добре за мен. То както си усещам тялото сега, май няма да имам нужда. Като се смея ме болят гърдите и пресата, като ходя ме боли гърба и краката :) При положение, че съм ги тренирал преди 4-5 дни в залата.
еми щом повече усещаш натоварване при бойните изкувства и имаш мускулна ... не ходи на фитнес известно време... и пак ще заякнеш ..
Виж програмата на G33K, за 2 пъти седмично е перфектно. Хем ще подържаш мускулите, хем ще изградиш малко сила и кондиция, която ще ти трябва за бойните изкуства.
А за мускулната треска не се притеснявай, нормално е след рязка смяна на натоварването. След 2-3 тренировки не вярвам да се появи повече.