Преди трен

06.02.05
21:15

Какво трябва да съдържа зареждащото хранене преди тренировка(имената на продуктите),в какви количество и колко време преди трен.да бъде?

07.02.05
09:22

около 30 мин преди трен земи не6то въглехидратно

07.02.05
11:45

[quote author=“wolf_”]около 30 мин преди трен земи не6то въглехидратно

какво въглехидратно имаш предвид?! картофи, ориз? те се приемат 2 часа преди трен! фруктоза? няма смисъл- много бързо се изразходва от организма, пък и е по- одачна след тренировката! :)

07.02.05
12:34

Предполагам говори за нещо протеиново. Толкова му трябва на суроватъчния за да подейства.

07.02.05
14:16

30мин преди тренировка кисело мляко.
Два часа преди тренировка - здраво хапване(по-доброто)
примерно: 4 яйца +4 филии хляб бонус +един плод (банан)

07.02.05
16:31

Не виждам как би станало за едното от двете предтрнировъчни хранения това с яйцата. По-скоро боб с ориз и хляб. Тези яйца нито достатъчно протеини ще му набавят, нито хляба ще набави въглехидратите. А 30те грама фруктоза от банана (средно голям банан) ще са си отишли отдавна когато започнеш тренировката.

07.02.05
16:42

Еи това са си околоооо 40гр белтъчини, въглехидратите сега наум не ми се смятат, може биии около 60гр. Около 500 калории общо. Е кое му е малкото? На мен даже много ми се струва...

07.02.05
20:51

60-90 мин преди тренировка трябва да се приемат и въглехидрати и протеин в следните ориентировъчни количества:
- 30-60 гр. протеин, около 0,5 гр. на кг. телесна маса, пилешки гърди е идеално, но може и друг добър източник на протеини, извара примерно
- 40-80 гр. въглехидрати, около 0,7 гр. на кг. телесна маса, въглехидратите задължително трябва да са с нисък до среден гликемичен индекс, тъй като бързите въглехидрати качват инсулина, а инсулина възпрепятства реакцията АТФ=АДФ+енергия за мускулното съкращение. Овесените ядки са идеалните за въглехидратно зареждане преди тренировка, но има и други подходящи храни.
За тези, които /като мен/ тренират рано сутрин, е допустимо /но не оптимално/ зареждането да е в “течна” форма 15-30 мин. преди тренировка.

07.02.05
21:21

[quote author=“Martin”]Еи това са си околоооо 40гр белтъчини, въглехидратите сега наум не ми се смятат, може биии около 60гр. Около 500 калории общо. Е кое му е малкото? На мен даже много ми се струва...

4 белтъка (предполагам не говориш за цели яйца)+1 жълтък са по-малко от 10гр белтъчини, 4те филии хляб са още 8 в оптимистичния случай. Това са (пресилено) 20грама = 80 Ккалории. Въглехидратите са около 30на грама от хляба (пак оптимиситично) и 30на грама фруктоза от банана, което е равно на 220 Ккалории. Както и да го смятам ми излиза около 300Ккал, пък и въглехидратите не са достатъчни и половината ти идват он банана.

07.02.05
23:57

[quote author=“Pars”]За тези, които /като мен/ тренират рано сутрин, е допустимо /но не оптимално/ зареждането да е в “течна” форма 15-30 мин. преди тренировка.

Pars и аз тренирам сутрин(2ра съм от утре).Какво имаш впредвид под “течна форма” :)

08.02.05
08:41

Това за сутрешното хранене не го поясних точно, тъй като беше встрани от основната тема, така че ще кажа няколко думи и за него.
Дори и да се тренира рано сутрин, приемането и на въглехидрати и на протеини /горе-долу в количествата описани по-горе/ преди тренировка е задължително, иначе има опасност тренировката да е слаба, както и катаболните процеси да вземат превес над анаболните. Особеностите, в случай че тренирате веднага след събуждане и нямате възможност да приемете твърда храна са следните:
- протеина можете да изпиете под формата на шейк, най-добре суроватъчен, макар че можете да приемете и протеин със sustained release, или да направите някаква комбинация между АК и бавен протеин /казеин/, зависи колко време имате преди трен.
- въглехидратите пак по принцип трябва да са комплексни /овесени ядки/, но в случая може известна част да е и захари - примерно някакъв плод. Това е допустимо с оглед на празните гликогенни депа рано сутрин. Е, зависи и от метаболизма на човека де.
- в краен случай, ако не можете да приемате никаква твърда храна сутрин /като мен/, вземете си някакъв гейнър, който да ви осигури горе-долу нужните количества въглехидрати и протеини.

08.02.05
10:51

Дюд, за цели яйца говоря. 4 филии бонус не е = на 8гр въглехидрати. Поне 40гр са. А и от банана още толкова. Да кажа, че наизуст говоря, но утре ще взема етикети и таблици и ще кажа с точност.
Поздрави :)

08.02.05
11:48

Писал съм около 8 грама белтъчини и 30 грама въглехидрати за бонуса. Ако наистина успееш да премериш някоя друга филия и на мен ще ми е любопитно, защото още си нямам кантарче. Само дано не затрият някои мнениея до сега, че на чат го обърнахме :)

08.02.05
12:18

Сори за 8-те грама, прав си, повече си писал. (Ама как се стъписах само :D ). Ще измеря ,да. И мога ЛС да ти пусна.
Хейде стига с чата.

08.02.05
22:05

Аме Марине пиши тука,що ще му пускаш ЛС? И на мене ми е интересно :)

10.02.05
12:56

Ето с точност:
В една филийка бонус се съдържа в/м/б/к = 8.2/0.3/2.2/56
Яйце 1бр. - 52гр.                  в/м/б/к = 0.3/7.2/7/91
Банан 100гр.                      в/м/б/к = 24.2/0.3/1.3/105

Менюто: 4 филии бонус + 4 цели яйца + 1 банан (около 200гр) = в/м/б/к = 82,4/30.2/39.4/798
Назнам, на мене ни се вижда добре.

12.02.05
02:33

Стана ми навик да се излагам...но какво да се прави?

Какво ще рече ” четири филии бонус?” ....

12.02.05
04:19

[quote author=“bobby”]
Какво ще рече ” четири филии бонус?” ....

Ами в магазините продават един хляб “бонус” , той даже се продава нарязан . 4 филии бонус = 4 филии бонус  :wink: 

П.С. Тази хляб е най-добрия от всички за нас хората , които тренират и мисля, че  400гр. струват 0.65 лв.  :lol:

12.02.05
16:58

[quote author=“L_Clan_Frodo”]Ами в магазините продават един хляб “бонус” , той даже се продава нарязан . 4 филии бонус = 4 филии бонус  :wink: 

П.С. Тази хляб е най-добрия от всички за нас хората , които тренират и мисля, че  400гр. струват 0.65 лв.  :lol:

Благодаря за обяснението...въобще не си мислех, че това е марка хляб...а савсем друго, но вече разбрах...Благодаря пак. Поздрави на всички!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1