Безсмислена кунтузия

MI

08.09.09
16:25

Преди 3-4 месеца си почнах тренировката за гърди с полулег с дъмбели. Загрях с малки тежести, оглеждах се за големи гирички, всичко беше разхвърлено на там на сам, имаше много хора. Взех си аз два дъмбела и легнах да правя, изведнъж усетих голяма болка в дясната част на гърба http://prikachi.com/files/1055069J.jpg . След това забелязах, че единия ми дъмбел е по тежък от другия.. дъмбела в дясната ръка.. от тогава ме боли като правя полулег с дъмбели и не мога да дигам с големи тежести. Има ли смисъл да ходя на лекар, или просто да не го правя с дъмбели 2-3 месеца и ще се оправи? В упражненията за гръб не усещам никва болка, само като на полулега си пусна ръцете до долу и дигам по този начин, тогава ме боли. С щанга не ме боли.

08.09.09
16:46

Пробва ли с малка почивка 1-2 седмици примерно? Ако не то поне пропусни едната седмица тренировката за гърди.

MI

08.09.09
17:08

Еми лятото като бях на море, пропуснах към месец и половина фитнес :)

09.09.09
07:06

Според мен не е нещо сериозно, щом само при определено упражнение се появява болката. Може би е прискрипан нерв или нещо от сорта, но тук може само да гадаем. По-добрe иди на лекар. :)

Мнението беше редактирано от fqls на 09.09.09 07:06.

09.09.09
09:12

Щом си правил с дъмбели, предполагам, че си ги пускал много ниско в долно положение, което би могло да е прещипало нещо, защото лопатките на гърба се събират доста. Т.е. най-вероятно си изпълнявал неправилно движението. Противно на много писания, аз смятам, че при изпълнението на лежанката с дъмбели, горната част на ръцете (от рамо до лакът) трябва да не пада под положение успоредно на пода. Това пази рамото, като жертва малко от амплитудата на движението. При упражненията за гръб има ли болка? А като работиш със щанга за гърди?

MI

09.09.09
10:13

казано от Milenskiq на 08.09.09, 16:25:

В упражненията за гръб не усещам никва болка, само като на полулега си пусна ръцете до долу и дигам по този начин, тогава ме боли. С щанга не ме боли.

За неправилното движение съм съгласен, пусках много до долу и ся ме боли като правя и флайс с дъмбели.. спрях да правя с дъмбели упражнението да видим след месец два как ще е :)

09.09.09
10:40

Ами така и предполагам, защото принципно едно от преимуществата на лег с дъмбели е именно по-голямата амплитуда на движението, отколкото с щангата. Ако те кефи с дъмбели (лично аз в пъти ги предпочитам), тренирай си с тях, просто недей да пускаш толкова дълбоко (казах ти къде трябва да спираш). Е, ако те боли, разбира се няма да тренираш с дъмбели.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1