Протаин........ ?

12.02.05
05:03

Искам да питам тия неща като протаина и креатина от забранените ли са ? те стеройди ли се водят.
Аз например нямам възможност да ям както трябва ( да си купувам пилешко месо , шоколади ..... ) всеки ден поради малко финансови причини .
Мисля да си взема 1 кг. протаин на Nutrim ” Super MASS Gain ”
поне там като бях продавачката ми препорача тоя за качване на килограми . Обясни ми че като си изпия там колкото ми трябва за деня все едно съм изял една голяма пържола.
Тези протаини вредят ли или може да си ги пия всеки ден , като тренирам и като не тренирам , да ги използвам като ядене , белтъците и въглехидратите които немога да си взема с храната да си ги компенсирам с дневната доза протаин.

Много ми е важно някой да ми каже дали вредят , щото нейскам да се надуя от тях и след някой друг ден да стана клечка . Аз съм много релефен , даже и сланина да кача няма да се разсардя  - 185 / 75кг.  36 см. ръка лол  :lol:  , препоръчайте ми някой качествен протаин плсс

12.02.05
05:56

:lol: Не са вредни, но аз лично съм предубеден към българските протеини. В случая (Super MASS Gain) е гейнър (т.е. “протеин”/белтък с ниско съдържание и по-голям процент въглехидрати/захари).
В никакъв случай с това нещо няма да заместиш 1 ядене.. даже и половин. За да качваш маса трябва да папкаш здраво, а гейнърчето можеш да си го пиеш веднага след тренировка (ако решиш да си го купиш)... Стига толкова по темата.. тъй като не е лошо да прегледаш първо целия сайт, след това да прегледаш форума за сходни теми И ЕДВА след това да задаваш същите въпроси както и други СТОТИЦИ хора преди теб  :roll:

12.02.05
14:43

Добре , 10х. сега отивам да ям , баба ми е направила супер яка леща. ще изям поне 2 големи чинии  :roll:

JI

12.02.05
17:32

не е протаин а протеин  :lol:  второ ядене пак ядене и само ядене нищо друго :) към лещатата добави и месо . А ти кво ядеш на ден за да растеш ти трябват 2 грама протеин на 1 кг тегло ... добавяш ли си ги ? и плс наистина прегледай форума и сайта 1 -во :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1