За съвместно предпазване от травми,противовъзпалително и възстановяване

DO

10.09.09
22:31

Преди 2 години получих болка в предната част на дясното ми рамо,след,което се задълбочи и се наложи да прекъсна с фитнеса за около2-3 месеца,но се оказа,че ми трябваше повечко време и общо взето ми отне около 5-6 месеца възстановителен период с Глюкозамин,Хондроитин,МСМ. Първите 2 седмици си правих и компреси с лед.
Помогна и се оправи. Тренирах си нормално,но имаше упражнения,които ми бяха забранени поради риск от нови травми.
Като увеличавам тежестите болката започва да се връща и ми стана ясно,че с тежко няма да мога да тренирам.
Може да се тренира и с по-леко и пак да се расте. Скоро пак увеличих тежестите и започна лека болка,но този път не в предната част на рамото,а във външната част на рамото и леко се разсейваше,но не ме болеше. Съвсем лека болка беше и можех спокойно да си тренирам,но аз веднага спрях от опит. Консултирах се тук там какво да правя.
Както знаете има доста гелове и всеки гел си действа индивидуално за всеки.
Добра комбинация е Глюкозамин,Хондроитин с Омега 3 есенциални мастни киселини.
Поразпитах какво вземат професионалистите: боксиори,щангисти,културисти и всякакви други тежки спортове.
Живея в Испания и тук в един магазин за добавки попаднах на един препарат разработен точно с тази цел на професионално ниво.
Казва се Pro-Tect. Съдържа: Collagen Hydrolysate, Maltodextrin, Glucosamine Sulphate, Citric Acid, Malic Acid, Beetroot Red, Sucralose (Sweetener), Summer Fruits Flavouring Preparation,Crustaceans, Fish.
На предната част на опаковката е написано: Blend of Collagen Hydrolysate and Glucosamine Sulphate.
For joint protection and recovery.
Reduces joint pain and inflammation.
Provides proteoglycans to protect from tendonitis.
Aids recovery from joint injury.
Ideal for high intensity training.

Тук може да видите сайта:

http://www.cnpprofessional.co.uk/product_info.php?osCsid=eb6873c062ddc86763a2c134147ebbca&products_id=67

http://www.cnpprofessional.co.uk/protect-pi-67.html

Съдържанието е на прах-500 грама за 1 месец. По 16 грама се пие на ден. Тази доза съдържа: 256kj, 60kcal, protein-12.8g, въглехидрати-2.3g, fat-0g, fibre-0.13g, sodium-0.08g, Collagen Hydrolysate- 12g, Glucosamine Sulphate- 1.5g
Както се вижда,наблегнато е максимално на Collagen Hydrolysate с 12 грама концентрация и Glucosamine Sulphate с концентрация от 1 грам и половина.

На десетият ден болката ми изчезна и мястото ми се стабилизира и нямам никакви проблеми.
Разбира се аз продължавам да го пия за да ми се регенерира и възсатнови максимално колкото е възможно травмираното място.
Тренирам с малко по-леки тежести,чисто с по-добра концентрация и бавно.
Опитайте,може да ви помогне. За мен лично работи перфектно,бързо и доста ефикасно.
Pro-Tect го пия в комбинация с Omega 3, Chondroitin sulphate, Boswellia, Methylsulfonymethane(MSM),Желязо-Iron

Темата беше редактирана от donati на 12.09.09 20:21.

Полезна информация колега ;) ще го имам в предвид,но дано не се налага... :) Успех!И бързо възстановяване!

DO

11.09.09
17:55

Благодаря. На никой не пожелавам да му се случва. Наистина е кофти,но за сега положението е овладяно.
Този път болката е доста по-слаба в сравнение преди две години и сега ще стабилизирам рамото.
Всяко упражнение,което е над нивото на раменете увеличава риска от травма.
Вероятно ще се сбогувам с пресите за рамене,но няма как инъче.
Само ще разтварям с дъмбели. По принцип щангите ги махнах и само останаха за ръце и гръб.
Тренировката е с по-леки тежести.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1