Помощ за режима ми!

10.09.09
16:14

Здравейте,
училището идва и заедно с това си отива свободното време, в което можем да ядем вкъщи.
Реших, че ще е хубаво да си изготвя режим съобразен с часовете, през които съм в училище и няма от къде да си набавя добра храна за възстановяване.
Направих си режима, за периода в който ще съм първа смяна и съответно ще съм на училище от 7:30 до 12:30 часа.
Доста се затруднявам обаче, при изготвянето на режима ми, за периода, когато съм втора смяна на училище - съответно от 13:30 до 18:30 часа.
Ето какво измислих:

7:00 часа - протеинов шейк

8:00 часа - Кисело мляко или прясно със 100-150 гр. овесени ядки

11:00 часа - 3-4 яйца с черен хляб или риба с черен хляб

13:00 часа - селмас

15:00 часа - протеинов шейк + нещо, що-годе добро за хапване от училищното барче

18:30 часа - ?

20:30 часа - селмас

21:00/30 часа - телешко/пилешко месо с черен хляб или картофи или боб/леща/грах

23:30 часа - извара

Както виждате, има огромна дупка от време, в което възстановяването няма да е на 6…
В 18:30 даже не мога да измисля какво да ям, защото веднага след това отивам във фитнеса.
Тренировката ми е от 19:00 до 20:00 като варира +- 30 мин.

Препоръки?

11.09.09
05:11

Да ти имам проблема с храненето. Сори че така го казвам, но обикновено съм на работа от 7 сутринта до към 3 и след това в университета от към 3:30 до към 7-8 вечерта след което тренирам или пък в тежки дни пропускам. Cellmassa го пия от доста време икакто са ти писали по-горе не е заместител на храната, а и зависи от протеина който приемаш. Щом си запознат с продуктите на BSN, вземи си Syntha 6. Много добър протеин с постепенно отпускане 6 до 8 часа, а ако вкараш и 1 N.O. Xplode преди тренировка ще се почустваш все едно ходиш сутринта в 8 на фитнес. Дупката в 6 мисля че един мазен дюнер би ти се отразил добре, и без това после ще тренираш, а пък ако искаш да натрупаш маса ще е още по добре за теб, а ако не искаш - вземи си и нещо за разграждане на мазнините, или за изгаряне, а изависи кви кила си и на колко години си. Давай по-точно описание следващия път.

11.09.09
09:34

Да, между някои хранения ще хапвам по 1-2 сандвича с някакво месо, но това ядене половин час преди тренировка ми е проблема.
Не искам заради това ядене да ми натежи на корема и да не мога да си направя тренировката както трябва...
Кажете нещо леко за ядене!

PS: Протеина ми е Нутра Уей Бленд, който е смес от изолат и концентрат. Като го пия с мляко се връзват над 30 гр. белтък. Затова го използвам в училище като заместител на хранене. Слагам го в шейкъра и през някоя почивка само наливам вода и го изпивам. Въглехидрат мога да си набавя колкото искаш в даскало...Всичко е или тестено, или с голямо количество захар, или и двете!

Описание за мен има в профила ми, нали затова беше предложено да се добавят тия полета в профилите...

17г. 65 кг.

Мнението беше редактирано от LttS на 11.09.09 09:41.

11.09.09
15:22

Ето какво сътворих:

11:00 часа - консерва риба с черен хляб

14:00 часа - протеинов шейк

15:00 часа - някакъв сандвич с месо

18:30 часа - 3-4 яйца

Доста “по-уплътнен” е режима. Яйцата не биха ми попречили на тренировката, още повече, че ще ги ям без хляб, защото не искам въглехидрати преди тренировка.

11.09.09
18:47

казано от LttS на 11.09.09, 15:22:

Ето какво сътворих:

11:00 часа - консерва риба с черен хляб

14:00 часа - протеинов шейк

15:00 часа - някакъв сандвич с месо

18:30 часа - 3-4 яйца

Доста “по-уплътнен” е режима. Яйцата не биха ми попречили на тренировката, още повече, че ще ги ям без хляб, защото не искам въглехидрати преди тренировка.

Лично аз, яйцата ги ям винаги без хляб, само леко насолени, иначе имам една забележка, виждам картофите и повечето хляб са ти вечерта? Според мен е хубаво да се приемат въглехидрати сутринта, обяд или най късно следобят, ако си лягаш късно, но сутринта и на обяд протеин, а вечерта въглехидрати, незнам зависи от метаболизма ти и целите ти...

11.09.09
19:34

Всъщност на вечеря няма да ям хляб.
Не за друго, но след това няма да мога да изям изварата...
Иначе съм с нормален метаболизъм...
От както се помня вечер ям сладки неща! Става въпрос за джънк, та дори и чаша прясно мляко с бисквити преди лягане!
Да, факт е, че не качвам никак чисто, но пък лятото отслабнах с около 5 кг(от които поне 2 са мазнини).
Щом вените по бицепса ми се виждат вече...

Най-вероятно вечер ще ям пилешка пържола с някаква салатка или ще си отварям по един буркан телешко с много лой!
Животинската мазнина играе важен фактор в две насоки в случая:
- забавя усвояването на протеина(особено необходимо вечер)
- “играе” си с тестостерона ;д

И в редки случай не мисля да се лишавам от бобените чорби.

PS: По този начин последните въглехидрати, които консумирам са в 15:00 часа.

Мнението беше редактирано от LttS на 11.09.09 19:38.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1