qweqw

Темата е заключена.

12.09.09
16:06

Здравейте! До-скоро карах с програма, в която тренировките са, гръб+бицепс, гърди+трицепс, и крака+рамене, карах така няколко месеца по тази програма, но напоследък силата ми нарастна и се поуморявам от големите тежести, и немога да тренирам пълноценно бицепси/трицепси след гърба/гърдите, реших да ги разменя, като също така направя малко промени в програмата ми за ММ. Реших да я сложа, да споделите, какво мислите.

1ви ден: Гърди, Бицепс, Предмишница -

Щанга от лег
Кофички
Дъмбели от полулег
Флайс от полулег
Бицепсово сгъване с дъмбели
Скотово сгъване
Бицепсово сгъване с надхват (предмишница)
Сгъване на китките с дъмбел

3ти ден: Гръб, Трицепс, Корем

Горен скрипец (широк хват)
Гребане с щанга (надхват)
Мечка (неутрален)
Мъртва тяга
Тесен хват от лег
Френско
Дъмбел зад глава
Коремни преси с тежест, Повдигане на краката от вис (суперсерии)

5ти ден: Крака, прасци, рамене

Клек с щанга
Лег-преси
Екстензии
Бедрени сгъвания
Калф машина
Раменни преси пред врат
Разтваряне в страни
Разтваряне в страни от наклон напред (задно)
Повдигане на раменете с дъмбели (трапец)

Въпросът ми е какво мислите за тренировката, и най вече за начина на подбор на упражнения. 3 месеца стаж с диета.

Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 14.04.11 14:41.

12.09.09
16:57

Имаш две гребания/мечка и в надхват/, защо не замениш едното с набиране/верт скрипец?
За гърдите, аз бих заменил някое от упражненията с лег. Напр.: лег, полулег, кофи.
Бицепсите, също бих ги започнал с най-простото сгъване с щанга, след това..дъмбели, скотове и т.н.

PS С този сплит, най-вероятно ще имаш по-голям успех с ръцете. Поне при мен, а и други са го имали като наблюдение, гърди/трицепс, гръб/трицепс...не дава най-добрите резултати при тях.

Мнението беше редактирано от 6th на 12.09.09 16:59.

12.09.09
17:04

казано от С7АЛК3Р на 12.09.09, 16:57:

Имаш две гребания/мечка и в надхват/, защо не замениш едното с набиране/верт скрипец?
За гърдите, аз бих заменил някое от упражненията с лег. Напр.: лег, полулег, кофи.
Бицепсите, също бих ги започнал с най-простото сгъване с щанга, след това..дъмбели, скотове и т.н.

Да, всеки си има лично мнение. Гребането с щанга (широк надхват на щангата), наподобява до някъде набиране, а мечката, гребане с дъмбел, т.е. съвсем различни упражнения, вървят си страхотно едно към друго в ред.
Не разбрах въпроса ти за гърдите? Както виждаш, имам и лег, и полулег и кофи?!
До “вчера” (миналата програма) правих, бицепсово сгъване с щанга, затова на този етап, смятам да го заменя временно с дъмбели, освен това левият ми бицепс леко изостава, да се поизравнят... Скотовото остава, мисля че 2 упражнения за бицепс са достатъчни!

Мнението беше редактирано от El padre на 12.09.09 17:07.

12.09.09
17:18

Явно съм пропуснал първия ред от тренировката за гърди. Както и да е, 4 може и да са ти множко.
Гребането с дъмбел, щанга, Т-бар, на машина и т.н. - все различни упражнения, но по същество са почти идентични движения като равнини, посока и амплитуда, в които се изпълняват.

12.09.09
17:28

казано от С7АЛК3Р на 12.09.09, 17:18:

Явно съм пропуснал първия ред от тренировката за гърди. Както и да е, 4 може и да са ти множко.
Гребането с дъмбел, щанга, Т-бар, на машина и т.н. - все различни упражнения, но по същество са почти идентични движения като равнини, посока и амплитуда, в които се изпълняват.

4 упражнения са ми идеално.
Разбира се, че са идентични, натоварват целия гръб, но акцентират върху различни части, докато гребането с щанга натоварва основно външния горен сектор и задната част на трапеца и рамото, то мечката удря във вътрешната страна на целия гръб и мускулите около гръбначния стълб в моя случай(широки гръбни, еректори, ромбоиди, етц..).

Мнението беше редактирано от El padre на 12.09.09 17:33.

12.09.09
17:32

Набиранията са едно от най - важните упражнения. Намери им място !

казано от Pandiz на 12.09.09, 17:28:

И на мен ми бяха идеално, затова претренирах гърдите няколко месеца :)

12.09.09
17:43

казано от everytime we touch на 12.09.09, 17:32:

Набиранията са едно от най - важните упражнения. Намери им място !

Заместил съм ги със сходно упражнение на тях. Горен скрипец (широк хват), предпочитам го, защото ми дава повече контрол и изолация, а също така и ми е по-удобно и лесно!

казано от RogerF на 12.09.09, 17:42:

казано от Pandiz на 12.09.09, 17:28:

И на мен ми бяха идеално, затова претренирах гърдите няколко месеца :)

Добре чиче, 1 упражнение...

Мнението беше редактирано от El padre на 12.09.09 17:44.

После ще има теми от рода “Програма за изоставащи гърди и бицепси”,”Защо раменете ми изостават”,”Каквото и да правя нищо не се получава”.

Само,че камбаните не бият два пъти за глухите. :)

Препоръки:Махни 1 упражнение за гърди,1 за бицепс,1 за бедро,трапец и предмишници не ти трябват на този етап.

12.09.09
18:06

казано от RogerF на 12.09.09, 17:50:

После ще има теми от рода “Програма за изоставащи гърди и бицепси”,”Защо раменете ми изостават”,”Каквото и да правя нищо не се получава”.

Само,че камбаните не бият два пъти за глухите. :)

Препоръки:Махни 1 упражнение за гърди,1 за бицепс,1 за бедро,трапец и предмишници не ти трябват на този етап.

Ти ептен ме пращаш за зелен хайвер, не съм от тези, дето до вчера са се въртяли и са се чудели какво прави този уред, какво онзи, а днес искат съвети...Искам мнения по самата програмата. И повярвай ми, няма да има такива теми чиче :)

Мнението беше редактирано от El padre на 12.09.09 18:08.

казано от Pandiz на 12.09.09, 18:06:

Искам мнения по самата програмата.

Извинявай, то моето беше коментар относно глобалното затопляне и вредата от намаляване популациите на червени шапчици  ;-)
Толкова много упражнения ще те съсипят.Броят на упражненията намалява правопропорционално на мускулните групи, които тренираш в един ден. :)

Мнението беше редактирано от Десимир Петров на 12.09.09 18:14.

12.09.09
18:17

казано от RogerF на 12.09.09, 18:14:

казано от Pandiz на 12.09.09, 18:06:

Искам мнения по самата програмата.

Извинявай, то моето беше коментар относно глобалното затопляне и вредата от намаляване популациите на червени шапчици  ;-)
Толкова много упражнения ще те съсипят.Броят на упражненията намалява правопропорционално на мускулните групи, които тренираш в един ден. :)

Добре ще се въздържа, защото едно и също се чува навсякъде, не ме изненадваш... Намали си упражненията, много са, ще претренираш, ще те съсипят. Ти как тренираш? 4 упражнения на 3 мускулни групи? 30-40 минути в залата, от които 10-15 са ти загрявка и разтягане?

Всъщност едната ми тренировка е 5 упражнения за 4-ри мускулни групи :)

12.09.09
18:26

казано от RogerF на 12.09.09, 18:19:

Всъщност едната ми тренировка е 5 упражнения за 4-ри мускулни групи :)

И със сигурност имаш голям напредък, браво. Междудругото имаме един индивид в заличката в която тренирам, който като започнем да тренираме заедно, аз докато загрея хубаво и почна да правя тренировъчни серии, той вече свършва и докато направя 3 серии на лег-а, той се е преоблякал и си отива...

Мнението беше редактирано от El padre на 12.09.09 18:27.

казано от Pandiz на 12.09.09, 18:26:

И със сигурност имаш голям напредък, браво.

По-голям отколкото преди :) Методики за трениране, колкото искаш  ;-P

12.09.09
18:35

казано от RogerF на 12.09.09, 18:31:

казано от Pandiz на 12.09.09, 18:26:

И със сигурност имаш голям напредък, браво.

По-голям отколкото преди :) Методики за трениране, колкото искаш  ;-P

Усрахме темата ми ма айде, сефте на боклука...

12.09.09
18:43

Гледайки ти мерките както и да тренираш с правилно хранене би трябвало да има ефект.

12.09.09
19:12

казано от Никола на 12.09.09, 18:43:

Гледайки ти мерките както и да тренираш с правилно хранене би трябвало да има ефект.

Мерси.

12.09.09
19:20

Повече упражнения не е равно на по - голям и нацепен батка. На тия кила дето си даже бих ти препоръчал да тренираш максимум базово без ръце пък камо ли предмишници и прасци.

12.09.09
19:34

казано от everytime we touch на 12.09.09, 19:20:

Повече упражнения не е равно на по - голям и нацепен батка. На тия кила дето си даже бих ти препоръчал да тренираш максимум базово без ръце пък камо ли предмишници и прасци.

E виж, ся това, че правя чат пат, по 1 упражнение за прасец, или предмишница, не значи нищо, хубаво е да се добива опит и в слабите зони от рано.. Разбира се, че ще тренирам базово ръцете, не видя ли упражненията.. :)

12.09.09
19:41

Имах предвид изобщо да не правиш ръце..

12.09.09
19:54

казано от everytime we touch на 12.09.09, 19:41:

Имах предвид изобщо да не правиш ръце..

Спести си го, това е едно от най големите удоволстия, с риск да забавя растежа си, ще ги трениирам заради удоволствието и кефа от напомпването.. :)

13.09.09
09:41

казано от Pandiz на 12.09.09, 19:12:

казано от Никола на 12.09.09, 18:43:

Мерси.

Имах предвид, че си щиглец

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1