12.09.09
09:37
Искам да кача повечко маса в прасците, защото са ми слаби. Растат, но на фона на останалите мускули е доста бавно. Вярно е, че са малък мускул, но ако има начин да усиля растежа няма да е лошо. Тренирам ги веднъж седмично, като известно време правех само повдигане на пръсти от седеж, по 10-14 повторения, а сега бутам и на лег пресата, пак по толко, 4 серии и на двете. Има прогрес но на фона на ръцете примерно или бедрата е нищожен. Някакви идеи? Има ли упражнение с което мога да увлича диаметара на глезена, тоест прасеца да расте в тази част.
Повече от веднъж седмично с повече от едно упражнение под различни ъгли. Такъв е мускула, както и предмишницата - бавно расте.
няма смисал да наблягаш на тоя мускул... не можеш да го направиш голям ... триябва да го имаш като ГЕН ! или го имаш или го нямаш в тва съм категоричен !
така, значи мускула си расте, но давам пример - 2 см на прасеца срещу 6 на ръката и 8 на бедрата.. пределно ми е ясно, че това е малък мускул и няма как да расте като другите, особено при положение, че разликата в броя упражнения е голяма, освен размера на групите. питането беше дали това което правя е достатъчно, просто искам да извлека максимума, не да направя огромни прасци, а да не са ми слаби.
Прасецът изобщо не е толкова малък мускул, колкото смятате! Ген-мен...Гена се преодолява!
Мнението беше редактирано от Владимир на 12.09.09 21:21.
Така е, реално прасците като маса са по-голяма група от бицепсите примерно. Да не говорим колко е по-издръжлива и какво натоварване може да понесе.
Ама ръцете всички ги смачкват от тренировки, а прасците ги претупват и после гена бил виновен.
И аз не тренирам прасци, ама не се оплаквам от гена.
Пробвай да ги тренираш два пъти седмично (поне) - веднъж тежко, 8-12 повторения, другия път с 20-30 и повече. Тежката - 2 упражнения (от стоеж и седеж) с по 3-4 серии, а леката - 4-5 серии едно упражнение (примерно повдигане на пръстите на единия крак). Винаги пълна амплитуда и обтягане в долна позиция.
Eто, на който му се чете - интересна статия за прасците - http://www.tmuscle.com/free_online_article/sports_body_training_performance/best_of_calves
Мнението беше редактирано от Петко К на 12.09.09 21:56.
13.09.09
07:18
казано от radoslav1 на 12.09.09, 20:59:
за прасец има едно упражнение - вика му се тичане... тва е !
Скачането на въже е по-добро-като се изолира движението,така че да работят прасците
13.09.09
07:22
казано от Владимир92 на 12.09.09, 21:21:
Прасецът изобщо не е толкова малък мускул, колкото смятате! Ген-мен...Гена се преодолява!
От чисто любопитство, как?
13.09.09
08:36
казано от Кристиян Цинцов на 13.09.09, 07:22:
Със тренировки ;)
казано от everytime we touch на 13.09.09, 08:36:
Със тренировки ;)
Не може да ме убедиш че ... един човек който няма никаф прасец крака му е като лост прав ... да му порасне !?!?! единствено може да се оформи тва Е !. .. ако вече го имаш до няква степен може да се развие донякаде....
Щото един културист който разпрява за този мускул споделя ,че го е тренирал 10 години и резултата е никакъф и от него съм се убедил че е така ... и също супер много мои приатели който нямат и тренират ... или приатели който имат огромни прасци.. без да са тренирали
Намесят ли се приятелите културисти нещата загрубяват :coolsmile: Тогава твоя приятел “културист”, какъв състезател е като няма развити прасци ?! :) Мисля че темата се изчерпа...
Мнението беше редактирано от Владимир на 13.09.09 09:34.
еми култористите които нямат прасци и не им растата си свагат силикон подяволите ! !
Радослав, ти и твоите приятели като сте шнорхели и не знаете как да тренирате прасците - гена ви е виновен. А този “културист” сигурно е билдърчето на залата. Освен в квартала като “Ицо релефа” никой не го знае, а?
.. Можел само да се оформи ..
оф аз не го познавам тоя културист ве акал....някаф стар културист беше... добре докажими че може да развиеш един прасец от нулата до нещо голямо !
13.09.09
10:18
казано от everytime we touch на 13.09.09, 08:36:
Със тренировки ;)
Не можеш да надхвърлиш генетичния си потенциал, колкото и да растеж въз основа на тренировки, то е главно защото гена ти го е позволил!
Тук няма равновесие, така както всички сме различни на “старта”, така сме различни и на “финала”.
Темата е за достигане или по-скоро доближаване до генетичния потенциал, не за надхвърлянето му.
Съмнявам се, при нас да има и един човек, който да е близо до генетичния си потенциал.
казано от radoslav1 на 13.09.09, 10:07:
оф аз не го познавам тоя културист ве акал....някаф стар културист беше... добре докажими че може да развиеш един прасец от нулата до нещо голямо !
И какво доказателство искаш? Някой да тренира прасеца вместо теб ли?
Дадох ти статия, чети и прилагай. Ако разбираш английски де, но съдейки по българския ти - едва ли.
А твоите приятели с няколко месечен стаж и някакъв си неизвестен културист не са пример за подражание.
искам просто... някой който няма развит прасец и да го тренира там известно време и да ми каже дали има резултат ! и даже със снимки да ми покаже !
тва че не съм свикнал да пиша на кирилица едва ли значи че незнам български или пък още по малко че незнам английски тц..
прочетох малко от статията и това което го пише е така .. голяма роля играе е гена ...при някои хора които го имат до няква степен може да се развие съгласен съм ! но при хора които грам не се очертава и забелязва - не съм саглсен че ще има голям напредък
Мнението беше редактирано от radoslav1 на 13.09.09 11:04.
13.09.09
11:46
казано от radoslav1 на 13.09.09, 10:57:
искам просто... някой който няма развит прасец и да го тренира там известно време и да ми каже дали има резултат ! и даже със снимки да ми покаже !
тва че не съм свикнал да пиша на кирилица едва ли значи че незнам български или пък още по малко че незнам английски тц..
прочетох малко от статията и това което го пише е така .. голяма роля играе е гена ...при някои хора които го имат до няква степен може да се развие съгласен съм ! но при хора които грам не се очертава и забелязва - не съм саглсен че ще има голям напредък
Прасеца е мускул. Тренираш - РАСТЕ! Седиш пред компютъра и говориш за прасци - НЕ РАСТЕ!
оф добре няма зна4ение не ми се спори...
ДО автора тренирай си и дано ти порасне прасеца !
13.09.09
12:54
казано от С7АЛК3Р на 13.09.09, 10:28:
Темата е за достигане или по-скоро доближаване до генетичния потенциал, не за надхвърлянето му.
Съмнявам се, при нас да има и един човек, който да е близо до генетичния си потенциал.
Абсолютно
Нека се включа отново и да повторя думите на Петко - “чети и прилагай”.
Посъветвай твоите приятели да направят същото. Аз самия съм дървен философ, но просто ми боде очите, когато някой като теб разправя тук и там, че “така и така” без дори да е тръгнал по тоя път, камо ли да го е извървял.