Качване на маса в праците?

12.09.09
09:37

Искам да кача повечко маса в прасците, защото са ми слаби. Растат, но на фона на останалите мускули е доста бавно. Вярно е, че са малък мускул, но ако има начин да усиля растежа няма да е лошо. Тренирам ги веднъж седмично, като известно време правех само повдигане на пръсти от седеж, по 10-14 повторения, а сега бутам и на лег пресата, пак по толко, 4 серии и на двете. Има прогрес но на фона на ръцете примерно или бедрата е нищожен. Някакви идеи? Има ли упражнение с което мога да увлича диаметара на глезена, тоест прасеца да расте в тази част.

12.09.09
10:11

Повече от веднъж седмично с повече от едно упражнение под различни ъгли. Такъв е мускула, както и предмишницата - бавно расте.

12.09.09
14:14

няма смисал да наблягаш на тоя мускул... не можеш да го направиш голям ... триябва да го имаш като ГЕН !  или го имаш или го нямаш в тва съм категоричен !

12.09.09
17:39

хахах пак оправдания с гена :)

12.09.09
18:21

специално за този мускул ! ДА !

12.09.09
20:18

Ходи го разправяй на някой глупак пред блока това.

12.09.09
20:31

така, значи мускула си расте, но давам пример - 2 см на прасеца срещу 6 на ръката и 8 на бедрата.. пределно ми е ясно, че това е малък мускул и няма как да расте като другите, особено при положение, че разликата в броя упражнения е голяма, освен размера на групите. питането беше дали това което правя е достатъчно, просто искам да извлека максимума, не да направя огромни прасци, а да не са ми слаби.

12.09.09
20:59

за прасец има едно упражнение  - вика му се тичане... тва е !

12.09.09
21:21

Прасецът изобщо не е толкова малък мускул, колкото смятате! Ген-мен...Гена се преодолява!

Мнението беше редактирано от Владимир на 12.09.09 21:21.

12.09.09
21:45

Така е, реално прасците като маса са по-голяма група от бицепсите примерно. Да не говорим колко е по-издръжлива и какво натоварване може да понесе.
Ама ръцете всички ги смачкват от тренировки, а прасците ги претупват и после гена бил виновен.
И аз не тренирам прасци, ама не се оплаквам от гена.
Пробвай да ги тренираш два пъти седмично (поне) - веднъж тежко, 8-12 повторения, другия път с 20-30 и повече. Тежката - 2 упражнения (от стоеж и седеж) с по 3-4 серии, а леката - 4-5 серии едно упражнение (примерно повдигане на пръстите на единия крак). Винаги пълна амплитуда и обтягане в долна позиция.
Eто, на който му се чете - интересна статия за прасците - http://www.tmuscle.com/free_online_article/sports_body_training_performance/best_of_calves

Мнението беше редактирано от Петко К на 12.09.09 21:56.

AZ

13.09.09
07:18

казано от radoslav1 на 12.09.09, 20:59:

за прасец има едно упражнение  - вика му се тичане... тва е !

Скачането на въже е по-добро-като се изолира движението,така че да работят прасците

13.09.09
07:22

казано от Владимир92 на 12.09.09, 21:21:

Прасецът изобщо не е толкова малък мускул, колкото смятате! Ген-мен...Гена се преодолява!

От чисто любопитство, как?

13.09.09
08:36

казано от Кристиян Цинцов на 13.09.09, 07:22:

Със тренировки ;)

13.09.09
09:28

казано от everytime we touch на 13.09.09, 08:36:

Със тренировки ;)

Не може да ме убедиш че ... един човек който няма никаф прасец крака му е като лост прав ... да му порасне !?!?!  единствено може да се оформи тва Е !. .. ако вече го имаш до няква степен може да се развие донякаде....
Щото един културист  който разпрява за този мускул споделя ,че  го е тренирал 10 години и резултата  е никакъф и от него съм се убедил че е така ...  и също супер много мои приатели който нямат и тренират  ... или приатели който имат огромни прасци.. без да са тренирали

13.09.09
09:33

Намесят ли се приятелите културисти нещата загрубяват  :coolsmile:  Тогава твоя приятел “културист”, какъв състезател е като няма развити прасци ?! :) Мисля че темата се изчерпа...

Мнението беше редактирано от Владимир на 13.09.09 09:34.

13.09.09
09:55

еми култористите които нямат прасци  и не им растата си свагат силикон подяволите ! !

13.09.09
10:00

Радослав, ти и твоите приятели като сте шнорхели и не знаете как да тренирате прасците - гена ви е виновен. А този “културист” сигурно е билдърчето на залата. Освен в квартала като “Ицо релефа” никой не го знае, а?

.. Можел само да се оформи ..

13.09.09
10:07

оф аз не го познавам тоя културист ве акал....някаф стар културист беше...  добре докажими  че може да развиеш един прасец  от нулата до нещо голямо !

13.09.09
10:18

казано от everytime we touch на 13.09.09, 08:36:

Със тренировки ;)

Не можеш да надхвърлиш генетичния си потенциал, колкото и да растеж въз основа на тренировки, то е главно защото гена ти го е позволил!
Тук няма равновесие, така както всички сме различни на “старта”, така сме различни и на “финала”.

13.09.09
10:28

Темата е за достигане или по-скоро доближаване до генетичния потенциал, не за надхвърлянето му.
Съмнявам се, при нас да има и един човек, който да е близо до генетичния си потенциал.

13.09.09
10:32

казано от radoslav1 на 13.09.09, 10:07:

оф аз не го познавам тоя културист ве акал....някаф стар културист беше...  добре докажими  че може да развиеш един прасец  от нулата до нещо голямо !

И какво доказателство искаш? Някой да тренира прасеца вместо теб ли?
Дадох ти статия, чети и прилагай. Ако разбираш английски де, но съдейки по българския ти - едва ли.
А твоите приятели с няколко месечен стаж и някакъв си неизвестен културист не са пример за подражание.

13.09.09
10:57

искам просто... някой който няма развит прасец  и да го тренира там известно време и да ми каже дали има резултат ! и даже със снимки да ми покаже !
тва че не съм свикнал да пиша на кирилица едва ли значи че незнам български или пък още по малко че незнам английски тц..
прочетох малко от статията и това което го пише е така .. голяма роля играе е гена ...при някои хора които го имат до няква степен може да се развие съгласен съм ! но при хора които грам не се очертава и забелязва  - не съм саглсен че ще има голям напредък

Мнението беше редактирано от radoslav1 на 13.09.09 11:04.

13.09.09
11:46

казано от radoslav1 на 13.09.09, 10:57:

искам просто... някой който няма развит прасец  и да го тренира там известно време и да ми каже дали има резултат ! и даже със снимки да ми покаже !
тва че не съм свикнал да пиша на кирилица едва ли значи че незнам български или пък още по малко че незнам английски тц..
прочетох малко от статията и това което го пише е така .. голяма роля играе е гена ...при някои хора които го имат до няква степен може да се развие съгласен съм ! но при хора които грам не се очертава и забелязва  - не съм саглсен че ще има голям напредък

Прасеца е мускул. Тренираш - РАСТЕ! Седиш пред компютъра и говориш за прасци - НЕ РАСТЕ!

13.09.09
12:41

оф добре няма зна4ение не ми се спори...
ДО автора тренирай си и дано ти порасне прасеца !

13.09.09
12:54

казано от С7АЛК3Р на 13.09.09, 10:28:

Темата е за достигане или по-скоро доближаване до генетичния потенциал, не за надхвърлянето му.
Съмнявам се, при нас да има и един човек, който да е близо до генетичния си потенциал.

Абсолютно

13.09.09
12:55

Нека се включа отново и да повторя думите на Петко - “чети и прилагай”.
Посъветвай твоите приятели да направят същото. Аз самия съм дървен философ, но просто ми боде очите, когато някой като теб разправя тук и там, че “така и така” без дори да е тръгнал по тоя път, камо ли да го е извървял.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1