12.09.09
11:33
Здравейте, искам да споделя какви са ми 2те най основни ядения през деня за цялата седмица , ходя на фитнес от няколко месеца , 55 кила съм , но не гледам да се ограничавам всеки ден да ям само пиле,пиле,пиле и пилешко защото не ми понася всеки ден да ям почти едно и също :) Ето какво ям за обяд и вечеря : Пон. Пиле с ориз - вечеря кебапчета и салата , Вто. Риба с варени картофи - Омлет със шунка , Сря. Свински Паржоли - кебашчета или кюфтета , Чет. Риба с варени картофи - Пиперки с ориз и кайма , ПЕт. Пиле с картофи - св. паржоли , Съб. Картофи с шунка и сирене - рибена супа , Нед. боб с наденица и препечени филии - Мусака . Тренирам 3 пъти в седмицата Понеделник Сряда и ПЕтък , като между тези хранения ям доста сирене мялко белтъци риба тон за 2 месеца качих околко 5 кила , и сега мисля да си взема суроватка и се чудя дали има смисъл с това меню дали не е твърде грешно и само ще си изхабя парите за протеин Моля за съвети Благодаря предварително :)))
12.09.09
12:02
Здравей :) като цяло диетата е много добра, даже бих казал че е супер ;) но за 2 месеца 5 килограма ми се струват малко ! Аз за 2 месеца ще кача сигорно поне 20 кг :D . Успех !
12.09.09
13:35
И тези 20кг ще са 90% мазно, ако това ти е целта (Yordan Gospodinov) - евала...20кг мас лесно се трупат :Д :Д но 20кг, от тях предимно ММ за 2 месеца - да,да:)
Към автора: разнообразно хапваш, това е добре. Закуската е важна - какво ядеш тогава? Щом искаш да качваш - овесени ядки с кисело мляко;
Храненето преди/след тренировка също е важно.
Смятал ли си ОКБ ? Или горе-долу ориентировъчно какви калории трябва да приемаш на ден (за да качваш)?
Години, височина?
Успех :)
Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 12.09.09 13:36.
Ами мисля всяка сутрин да хапвам прясно мляко със овесени ядки и мед , така съм свикнал от малък :D Иначе не съм смятал и не съм изчислявал за калорийте защото не съм прочел достатъчно и нз как :( но и това трябва да направя иначе съм на 17 години 173 см 55 кила :) , повече калорий ли ми трябват или по малко ? ако е за изгарянето им мисля всяка неделя да си правя тренировка плуване, тренирал съм 1 година почти всеки ден и затова съм толкова слаб, защото и не съм се хранел правинлно в този период , и така де през неделите мисля да плувам по едно 2 км ;)
13.09.09
05:09
Ти си в такава възраст, че определено ти трябва хубава и качествена храна. До колкото разбирам - правилно си се ориентирал в тази посока. Позволих си да ти пресметна калориите, просто за ориентир:
разхода ти в покой е : 1568,9 ккал; умножавам го по индекс 1,5 (защото ходиш 3 пъти на фитнес + плуване (нека някой ме поправи ако съм в грешка)) => 2353,35 ккал са ти нужни за поддържане на теглото
Щом искаш да качваш трябва да приемаш повече калории от тези - към 2600ккал/дневно. Смятам, че ти можеш да си позволиш и доста повече.
Хубава храна (организма ти наистина има нужда от нея сега), здрави тренировки и ще стане :)
Благодаря ти много veronique ще гледам да приемам калорийки и мисля да си зема протеин и повечко с храната и се надявам да стане :)))
Ще стане, само имай предвид, че обяда и вечерята със сигурност не би трябвало да са ти най-основните яденета. Закуската е най-важна, така че помисли и тогава да ядеш нещо сериозно. Иначе, успех и не прекалявай с кебапчетата ;)
Аз ти предлагам да попрочетеш статиите за правилно хранене, различните режими и подбора на храни към тях. Състави си меню, в което да присъстват 5-6 хранения и го постни тогава за коментари. Само с обяд и вечеря не става.
16.09.09
07:43
Мисля,че на 55 килограма е удачно,да се храниш повече...Закусвай стабилно!И не забравяй яйцата :)