12.02.05
19:37
абе пичове ползвали ли сте го този продукт.Или въобще ако някой от вас знае нещо повече от това което пише в сайта ще съм му много благодарен ако го сподели.
Пил съм от ЗМА то на Мусаши (не съм го плащал подариха ми го),
може да се каже че имаше малък положителен ефект.Иначе
количеството вещества в една доза(4 таблетки взима се преди сън)
е в почти същата концентрация като в таблетка Центрум.Разликата в
цената е голяма.Така че специално аз си взех Центрум.
ZMA не може да се сравнява с Центрум. Поне откривателите на продукта - не особено известната фирма SNAC твърди че, комбинацията минерали и витамин B6, която е в точни определени съотношения в продукта, не може да бъде заменена от други мултиминарални продукти, тъй като усвояването било съвсем друго.
Скоро и аз си взех експериментално ZMA, също на Musashi, тъй като в момента няма друга марка по магазините /тази на Биогейм я изключвам/.
Резултатите:
- известно, не голямо, но абсолютно осезаемо подобрение в съня и възстановяването /това е единия от плюсовете на продукта/;
- известно, не голямо, но общо взето осезаемо вдигане на тестостерона /това е другия плюс, заради който се приема ZMA/;
- като страничен ефект всички източници твърдят че продукта увеличава яркостта на сънищата, което потварждавам че е така.
По-всеобщо мнение по форумите в които четох преди да пристъпя към покупката, резултатие са толкова по-големи, колкото по-голям е дефицитът на цинк в диетата на даден бодибилдър/спортист.
Извод - за мен продуктът е добър и си заслужава парите /22 лв за 15-дневен цикъл/, за човек който може да си го позволи естествено.