13.09.09
13:55
Здравейте приятели,
Хем не съм от скоро в залата, хем не съм спрял да се интересувам, но не мога да си отговоря на един въпрос. От известно време (откакто смених залата) почнах да пия протеинов шейк по време на тренировката и такъв веднага след нея. Предполагам, че няма някой да каже нещо против този прием, но ми е интересно за какво се използва сурватъчния протеин, който приемам по време на тренировката. Предполагам, че зависи за колко време се усвоява. По време на тренировката си пия Optimum, а след нея Now Foods. И двата са сурватъчни. Някакви идеи за колко време се усвоява този на Optimum?
Суроватъчен протеин се усвоява за 30-45мин. Но по време на тренировка не се приема, само след нея.
По време на тренировка може да приемаш такива продукти напримерно:
Purple Wraath
Purple In Train
И някои креатинови матрици.
Мнението беше редактирано от tonu на 13.09.09 16:29.
13.09.09
17:29
Volumaize.
казано от Владимир92 на 13.09.09, 17:24:
По време на тренировка - захар :)
захар - бяла си захар или просто нещо сладко от този тип...? и какво точно прави приема на захар по време на тренировката?
Добре да кажем, че по време на самата тренировка нямам голям плюс да го пия, но по този начин се получава по-ефикасно приемане след? Аз така или иначе след тренировка приемам.
Протеина се приема сутрин на гладно, след това идва твърда храна, в която е добре да има бавен въглехидрат, който да помага с енергия за тренировката, която да е примерно час и половина след храната (за да не е ангажирана кръвта в стомаха). Преди и по време на тренировката може да пиеш X-tend, Purple wraath, i Purple in train (последното мисля, че още не са го внесли). Следващата доза протеин ти е след тренировката (15-20 мин. преди него бърз въглехидрат).
Ако тренировката ти е следобяд - протеина на гладно сутрин си остава, после обяда ти трябва също да съдържа протеин (пържоли, риба, яйца), съчетани с бавни въглеходрати и след 2 часа да идва трен. Отново след нея суроватка.
Катаболните процеси започват веднага, при наличие на натоварване. Какви са тия въглехидрати, че 20 минути след тях протеин. Това не ми звучи правилно. Освен това е основа за вечния спор - Протеин или въглехидрат първо след тренировка. Отделно моите тренировки са към 21:00. А тази кръв в стомаха също не я разбрах :)
Мнението беше редактирано от gssatcc на 14.09.09 14:39.