Молба за малко помощ в избора на добавките

10.09.09
21:42

Здравейте!
Известно време ходех на фитнес, обаче направих една много голяма пауза, която ме връща в първи клас.Сега от този месец до няколко седмици започвам пак да ходя и съм си поставил за цел сериозно качване на килограми и мускулна маса.Мисля да започна и с нова тренировъчна програма, за която мисля да се посъветвам с инструктора във фитнеса...а до Вас искам да се допитам до добавките, които ще ми помогнат за достигането на целта и нейното поддържане.Преди пиех гейнър и BCAA…гейнъра беше някакъв скапан...35 лева - 1 кило прах...български някакъв,а BCAA-то беше на MLO.Наблягах доста на храненето и тренировките, но коледните “пости” ме съсипаха...после втория учебен срок с една контузия получена в час по физическо благодарение, на която не можех да ходя, камо ли пък да ходя на фитнес...лятото на работа и стигаме до тук...
На 17 години съм (без 1 месец) и съм висок 194 см...проблема идва в килограмите - тежа около 80 кг, а на фона на ръста изглеждам доста хърбав...за това храненето трябва да бъде комбинирано с добавки - много трудно качвам и много лесно свалям...
Като за начало искам да избера гейнър.Спрял съм се на Джейкъб Спорт.Препоръча ми я човек който е наистина в час с нещата и каза че е най-изгодното от към качество-цена.Ако някой има наблюдения нека сподели мнение относно марката.Очаквам и други предложения в избора на гейнър!
Искам да си взема и креатин.Тук обаче нищо не разбирам!Нямам представа какъв вид креатин...да не говорим за марка...Очаквам съвети за това какъв вид да си взема и пояснение защо да избера тази разновидност пред другите, и след това ако може да ме посъветвате за марката.
Разполагам с една кутия аминокиселини на MLO HardBody Amino 9000+ и искам да попитам да почна ли да я пия заедно с креатина и гейнъра (които ще си взема) или да започна да ги пия по-късно.Кутията е наполувина защото един приятел ми я даде.

Tова е!Очаквам мения!

Мерси предварително!!!

10.09.09
22:06

Кажи с какъв буджет разполагаш от това зависи и какви съвети ще получиш.По принцип мнението тук за гейнарите е доста негативно.
Ако нямаш серизна сума отделено за него по добре си вземи храна или протеин само.Креатина също зависи от бюджета ти.

11.09.09
06:55

Animal stack-a на BSN: Cellmass, Syntha 6 и N.O. Xplode - Това ти трябва като за начало и ще усетиш разликата (Естествено може и други - просто към BSN нямам забелжка до сега). Щом си имаш и амино киселини си екстра. Вкарвай повече въглехидрати. Но все пак зависи си наистина от бюджета.

12.09.09
18:22

Ами в момента точно не знам с какъв бюджет разполагам но говорим за горе-доло 100-120 лева.Мога евентуално да взема и повече...за това питам, да ме ориентирате, после аз ще се оправям с парите :D но това не значи да ме хвърляте в облаците :D

13.09.09
08:03

Относно цената за American Mass, че те съмнява че НАИСТИНА е 84 лева, ти какво очакваш?
Да си поръчаш гейнера,да дойде куриера и да каже: “Изненадааааа! Давай 124 лева ” :)
Бъди спокоен и вземай американското ВИНАГИ пред английското. Да не говорим, че другата марка, която показваш е JC и е българска.

13.09.09
08:31

Определено АСН ...

13.09.09
12:29

Ами тогава тази марка Джейкъб как е на английски?Човека който ми я препоръча каза че не е българска.Никой не е казал нищо за тази марка...

А кутията American MASS oт 4.530 кг за колко време стига?В Силабг пише че дозата е 225 грама.Като се пие по два пъти на ден (примерно сутрин и след тренировка) това прави по 500 грама на ден което ще рече че за 9 дена няма да остане от него...струва ми се доста малко време за 4 кила и половина...

А и искам да попитам каква разфасовка на креатин ще ми стигне за един месец? (нали се пие един месец и после един месец пауза и искам да си купя количество което да ми стигне за този един месец, да не ми остава)

И последен въпрос за сега - кое е по на оферта : да отида да си купя продуктите от магазина (примерно SNC на Пиротска) или да го поръчам по интернет?

13.09.09
14:15

Не съм учил английски,но според мен изписването е JAKOB.На немски се чете Якоб,а англичаните го произнасят Джейкъб.
Понеже имат по-особен правопис може да се изписва и JACOB или JACKOB :)

Мнението беше редактирано от Миро на 13.09.09 14:30.

13.09.09
17:42

ами не знам....не мога да го намеря...ще отида в SNC и ще питам...може ли някой да отговори на по-горния ми пост... :)

13.09.09
18:04

Креатин може а начало да пробваш монохидрат,ако не ти действа сменяш с други видове.Гейнарите се използват за увеличаването на калориите за деня така че може да го пиеш колкото искаш,даже повече от 2 пъти на ден.
А за поръчката,ако поръчваш нещо голямо по добре да ти го доставят в повечто случаи доставката е безплатна.

13.09.09
20:45

казано от Biad__ на 13.09.09, 18:04:

Креатин може а начало да пробваш монохидрат,ако не ти действа сменяш с други видове.Гейнарите се използват за увеличаването на калориите за деня така че може да го пиеш колкото искаш,даже повече от 2 пъти на ден.
А за поръчката,ако поръчваш нещо голямо по добре да ти го доставят в повечто случаи доставката е безплатна.

аха мерси :) а иначе знам каква е работата на гейнърите...просто този на АСН ми се струва с много голяма доза - 225 грама...което ще рече че на ден поне половин кило ще отива...и като цяло за 9 дни ще съм свършил разфасовката от 4 кила и половина...нямам възможността през 10 дни да давам по 85 лева само за гейнър...просто май ще се наложи да си взема някой по-евтин и да пия повече...

13.09.09
21:16

Ама ти сериозно ли?
Замисли се малко и ще видиш колко бъркаш, като си купиш евтин гейнър защо мислиш, че неговата доза ще е по-малка??
Или ще имаш ефект от по-евтин гейнър...
Добавките не се пестят.Като имаш пари купуваш и консумираш, когато няма нужните финанси по-добре разчитай само на храната.
В твоя случай бих се придържал към ASN и тези 225 гр ще си ги разделя на 2 дози по 110 гр.Така ще имаш гейнър за 20 дена.

13.09.09
21:47

казано от Aleksandar Marinov на 13.09.09, 21:16:

Ама ти сериозно ли?
Замисли се малко и ще видиш колко бъркаш, като си купиш евтин гейнър защо мислиш, че неговата доза ще е по-малка??
Добавките не се пестят.Като имаш пари купуваш и консумираш, когато няма нужните финанси по-добре разчитай само на храната.
В твоя случай бих се придържал към ASN и тези 225 гр ще си ги разделя на 2 дози по 110 гр.Така ще имаш гейнър за 20 дена.

така не се ли губи ефекта? не е ли по-добре да си взема някой по-евтин в такъв случай?не става въпрос за някой ептем скапан ами просто малко по-евтин...за това питам и очаквам още мнения и съвети...и все още никой нищо не казва за тва Джейкъб :D

13.09.09
21:56

Въй,ебахти мисленето за един гейнър  :lol:
Зимаи един МНР Up your mass хем качество екстра хем цена и тя.

13.09.09
23:27

казано от tra^la^la на 13.09.09, 21:56:

Въй,ебахти мисленето за един гейнър  :lol:
Зимаи един МНР Up your mass хем качество екстра хем цена и тя.

прав си че цената е екстра...40 лева за 900 грама...и 105 лева за 2.270 кг...знам че няма какво толко да се чудя просто в момента се отнасям с голямо внимание и искам наистина да има прогрес и да постигна целта която съм си поставил...

Мнението беше редактирано от DaMp370 на 13.09.09 23:27.

14.09.09
07:41

казано от DaMp370 на 13.09.09, 21:47:

казано от Aleksandar Marinov на 13.09.09, 21:16:

Ама ти сериозно ли?

така не се ли губи ефекта? не е ли по-добре да си взема някой по-евтин в такъв случай?не става въпрос за някой ептем скапан ами просто малко по-евтин...за това питам и очаквам още мнения и съвети...и все още никой нищо не казва за тва Джейкъб :D

Еми като си вземеш по-евтин просто ще поглъщаш повече захар.. тва  е повече от ясно. А за този Джейкъб ли къв е вземи питай тоя дето ти го е казал аз за такъв гейнър никога не съм чувал. Ако беше толкова добър от към цена и съдържание, то се някой щеше да го знае. Направи както ти казва Сашо раздели си дозата на 2 и взимай по 110 гр. Напълно достатъчни ще са ти при добра храна.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1