Дневника на една дебеланка tin_sun

Темата е заключена.

12.09.09
20:33

От както се помня отслабвам. Имала съм страхотни успехи и грандиозни провали. Като цяло структурата ми е по-скоро мъжка. Имам широкичък гръб, голям бюст, коремче, малко дупе и предразположени към отслабване крака. Работя по много, подложена съм да супер стрес, имах проблеми с лимфните възли и дори два са ми премахнати.
Целта ми не е да стана супер финна, защото ми е ясно, че няма как да стане с моята структура и генетична предразположеност (повечето ми роднини са едро сложени), а по-скоро да се вкарам във форма и да имам хармонично тяло.

Ето мерките :-(
ръст: 168
тегло: 83

просто трагедия

В продължение на 2-3 години тренирах периодично разни аеробики, тае бо, танци, но през последните 18 мес спорт не съм пипвала.
И така реших- ЩЕ ХОДЯ НА ФИТНЕС .
Надъхана отидох в най -близката и модерна зала. Нямах търпение да си тръгна. Нямах представа кое след кое следва с какви повторения и серии да работя. Още в началото помолих момчето, което беше рецепционист и инструктор да ми помогне, но той имаше да се занимава с разни други мъже, с които само си показваха кой колко вдига.

С втората зала изкарах голям късмет. За първата тренировка си платих на инструктор, който е и осбственик на залата. Човека през цялото време беше до мен, обясни ми кое защо се прави, какъв е ефекта, за какво да внимавам. И най-хубавото беше, че не ми тегли тирада от типа: ” Ако няма да идваш по 3 пъти хич не почвай”. Напротив, обясни ми, че първия месец целта е да свикна със залата и трябва да ходя тогава, когато ми е приятно, за да не се стигне след 20-30 дни до ефекта ” уфф днеска съм на фитнес”. Обясни ми и колко е важно да не гладувам.

Мисля, че това, което ме привлича в залата 3 пъти седмично е точно това:
- атмосферата е много приятна
- не съм “длъжна” да съм там по програма- това си е мое решение
- наясно съм какво правя и защо го правя

Ето я и моята тренировъчна програма. 30 мин преди тренировка пия 6мл течен l-carnitine

загряване- 12-20 мин на пътека при програма fat burn с променлив наклон и темпо при таргет пулс 126
гръб 2-3 серии по 15 повторения - 10 кг
трицепс 2-3 серии 12-15 повторения 10-15кг
бицепс- също като трицепс
гърди- 2-3 серии по 12 повторения 10кг
коремни преси 3-4 серии до отказ (20-25 бр)- не знам как се казва уреда, но се прави сгъване от седнало положение като едновременно се дърпа с крака и ръце
крака- разгъване 3 серии 12-15 повт 10 кг
крака- сгъване 3 серии 12-15 повт 10-15 кг
коремни преси- 3 серии 12 повт 20 кг (онази машина дето се сгъваш напред)
дупе- магарешко ритане 3 серии 12-15 повт 10 кг
вибромасажор- 5 мин за релакс
талия- 3 серии 15 повт 10 кг (сяда се и държейки се с ръце се извива тялото)
гръб и мускули на кръста- 3 серии 12 повт 15 кг (избутване назад)
вътрешна част на бедра 3 серии по 15 повт 20 кг
външна част същото
край на тренировката- 20-25 мин пътечка с променливо темпо

Упражненията ги правя бавно, без резки движения и мноого дишане съобразено с ритъма. Обикновено ми отнема 1ч 40 мин.

За диетата още не мога да кажа нищо конкретно. Закусвам малко прясно мляко с мюсли (2 лъжици). Обядвам салатка и месце, следобед хапвам плодове, на вечеря гледам да е нещо леко или пилешко месце, но не винаги ми се получава. Ако ми се случи през деня да хапна сладко гледам да го изразходвам като отида някъде пеша вместо с колата и вървя бързо.

За 8-9 тренировки започнах да усещам колко по-жизнена съум станала. За друг видим ефект е раничко да се каже, но определено усещам промяна в “релефа” . Дори само аз да си го усещам знам, че скоро нещата ще се получат.

GO

13.09.09
07:09

Давай,то лятото замина,но давай пък дано да имаш резултати,от мерките гледам , че ти трябва да станеш поне 60кг ?

13.09.09
07:20

Е мерси за коментара. Не знаех, че се ходи на тренировки само за лятото. А ме подсещаш да кажа, че целта ми е каквото и да е под 70. Мдамм повечето мацки тука се борят за смъкване на 5-6 кг и това е “о ужасс”, ама при мен трябва истинска трансформация с поне -13 кг.

13.09.09
07:24

Успех ти пожелавам с дневника и целите :) Няма значение колко килограма трябва да свалиш,важно е да имаш желанието и мотивацията,да си следваш хранителен режим и да тренираш и рано или късно ще успееш да постигнеш целта си :) И определено коментара за края на лятото не беше уместен...човек не прави трансформции в живота си само за един сезон или нещо от сорта...обикновено е за доста по-продължителен период,ако не и за цял живот :) Така че храни се правилно,тренирай и се забавлявай и скоро ще имаш резултати :) Хората свалят по 40-50кг,а ти за 13 се тюхкаш ;) :)

13.09.09
07:25

За да те надъхам ще ти кажа, че 13кг са нищо и се свалят за норматив, стига основата да ти е здрава и философята отностно храненето и тренировките правилна :) Другото си идва само с лекота... Проблемите с отслабването при повечето хора идват най-вече от борбата им с тях самите, такаче действаш и не му мислиш много :)

да tin_sun във форума и не само в него има хора които  са сваляли и доста повече от 13 кг, така че не е невъзможно, просто ще трябва да промениш някои неща от живота си и ще видиш как един по един ще си отидат

GO

13.09.09
07:29

Всичко е психика,не ме разбирай погрешно като казах , че лятото е минало,че аз още преди да дойде лятото като започнах също свалях!..

Повечето работи са в акъла,така да го кажем :-)
Воля,правилно ядене,добре изпълнени тренировки!..

NE

13.09.09
07:31

лятото се сваля по лесно защото апетитът се губи от горещините,потиш се повече,пиеш повече вода,а зимата в студеното метаболизма се ускорява за да може да се затопли и ти се яде повече.но аз по принцип когато правя диети все ги правя зимата :-D
тия 13 кг можеш да ги премахнеш за 3 месеца здравословно без проблем но трябва да си много стриктна към диетата и тренировките.успех!

13.09.09
17:08

Ейй как яко ме надъхвате само! Супер благодарна съм ви! Айде ще репортвам редовно какво се случва с моята програма. Сега заминавам на почивка 1 седмица и се чудя как ще тренирам, но където има желание там има и начин.:-)

13.09.09
19:56

Хеееееей успех и от мен , и  аз в момента съм в същото положение , искрено ти пожелавам успех !!!!!! МОжеш !!!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1