как да вдигам повече

13.09.09
18:43

Здравейте . В момента тренирам веднъж месечно гърди . От лежанка вдигам към 45кг .но от едно известно време не съм забелязал да покачвам тежеста . Незнам ако тренирам 2 пъте в седмицата гърди дали няма да вдигам повече . Ще се радвам ако някой с опит ми помогне . Плагодаря предварително .

ПИ

13.09.09
18:48

Слагай повече и се мъчи! ;ДД

13.09.09
19:55

С тези тежести можеш и 3 пъти седмично да ги тренираш.
А и силата расте по-бързо при по-чести тренировки.

ПИ

13.09.09
20:14

казано от Петко К на 13.09.09, 19:55:

С тези тежести можеш и 3 пъти седмично да ги тренираш.

Тук не съм съгласен, всеки човек дига различно, това че за теб това е леко, не означава че и за друг е. :)

13.09.09
20:27

казано от p17bull на 13.09.09, 20:14:

Тук не съм съгласен, всеки човек дига различно, това че за теб това е леко, не означава че и за друг е. :)

Всеки може да вдига различно, но мускулите като такива малко или много са способни на едно и също, независимо дали са моите мускули, твоите мускули, или на ПеткоК мускулите. Нервната система е това, което ти определя силата. И тъй като авторът е очевидно начинаещ, при него спирачките на нервната система са много по-силни, а не че мускулите и сухожилията му не могат да понесат примерно 90 (2 пъти повече) на лежанката. И заради нервната система именно не може да ги стресира, заради нея като цяло по-начинаещите могат да работят по-често едни и същи движения, те просто нямат възможност да си натоварят мускулите до предела на възможностите им (не са дори близо). А нервната система се възстановява сравнително по-бързичко (стига да не се насилва с откази и т.н.) и може спокойно да се тренира често. И с времето и тренировките от 45 килата ще станат 150 (примерно), и тогава натоварването ще е друго, и времето за възстановяване на влакната ще е друго и няма да има нито нужда, нито възможност за по-често трениране. Ама до тогава има време, засега с такава тежест може да се тренира само нервна система, за мускулите като такива това не е сериозно натоварване, освен ако не говорим за дете.

Мнението беше редактирано от G33K на 13.09.09 20:32.

14.09.09
18:01

Значи до колко разбрах да тренирам трипате седмично гърди . На 17 години съм !

14.09.09
20:44

Не гърди, е лежанка.
Ако сегашната си програма, която вероятно се състои от 3-4 упражнения за гърди почнеш да я правиш 3 пъти седмично, най-вероятно ще претренираш.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1