Съвет за хранене и протеин

11.09.09
09:27

Здравейте,
От около месец и нещо съм отново в залата (на 25г., 181см., 90кг.) и тренирам по тази програма: http://www.bb-team.org/workout/1290/. Искам да кача мускулна маса. Проблема е, че съм на работа всеки ден от понеделник до петък от сутрин до 17:30ч. и проблема с многото хранения е налице. Понякога успявам да закуся, след това обяд и вечеря. Гледам да ям повече месо, яйца, но понякога не се получава. Доколкото знам трябва поне 5 пъти да ям на ден. Имате ли някой добър съвет за мен относно храненията? Също така взимането на протеин би ли компенсирало невъзможността за често хранене? И бихте ли ми препоръчали качествен протеин до към 60-70лв., както и как да го пия?
Предварително благодаря за отделеното време и съвети!

11.09.09
10:57

Благодаря!
Как трябва да го пия в тренировъчен ден и как в нетренировъчен?

11.09.09
11:34

Много благодаря за съветите!
И последно - бихте ли ми препоръчали качествен протеин около 60-70лв.?

DO

12.09.09
23:13

Хранене преди и след тренировка
В това шейковете са много полезни. 15-30 минути преди тренировката си направете шейка (20-30 грама протеин) и след това същото след тренировка.
Първия приет шейк е добър начин да осигурите растеж на мускулите със синтезирането на протеина още докато тренирате. Шейкът след тренировката ви осигурява високи нива на протеин, достатъчни да се възстановите и растете оптимално.

Мнението беше редактирано от donati на 14.09.09 15:30.

казано от donati на 12.09.09, 23:13:

15-30 минути преди тренировката си направете шейка (20-30 грама протеин) с три супени лъжички захар

Не съм специалист, но според мен този ти съвет е уникална глупост, свръх бързи въглехидрати преди трнировка едва ли биха довели до нещо добро

Ще му качи инсулина до небесата, а напротив, преди тренировка нивата на инсулин трябва да са ниски.

DO

14.09.09
15:34

За инсулина си прав и изобщо не успорвам,че трябва да се приемат въглехидрати преди тренировка.
Разбира се,че не е препоръчително. Незнам на теб,защо не ти е ясно това,че трябва да се пие протеин преди тренировка.
Шейкът преди тренировка е добър начин да осигуриш растеж на мускулите със синтезирането на протеина още докато тренираш и освен това има добро антикатаболно действие.

14.09.09
18:33

60-70лв.Бих ти казал АСН - изолат :D

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1