14.09.09
17:37
Здравейте.На 17год. съм 185 см. - 75-78 кг. Стаж година и половина с 2 месеца прекъсване (лятото).През втория месец (Август) ходих 2 пъти седмично на плуване.От 7 Септември почнах наново с тренировките във фитнес залата.Днес ми беше втората тренировка за гърди (2ра седмица) и не мина много добре.Първо реших да пробвам да работя с предишните тежести (от преди лятото) и още от първото упражнение се изморих супер много и едвам си завърших тренировката.Когато правих “Изтласкване на дъмбели от лег” и като пусках по-надоло едното рамо (лявото) каточели ми отказваше и не ми позволи да вдигам с лявата ръка..Също,когато се опитах да правя кофички (последно 3-то упражнение) направо нямах сили да се вдигна.Усещах как трицепса отказва :( ...Дори 1 неможах да направя (а преди си правих 3 серии по 6-8) Как да си възвърна силиата за да мога да правя кофички?Вместо кофички,днес правих флайс.Сега ръцете ги усещам по-изморени от гърдите :( Едвали е претрениране,защото не тренирам ръце : Понеделник - Гърди ; Сряда - Гръб ; Петък - Рамо & Крака Ако може някой съвет да дадете,ще ви бъда много благодарен..
Темата беше редактирана от -=REFLEX=- на 14.09.09 17:40.
Еми сам си се убедил,че старата интензивност на тренировката не ти е по силите.Тренирай по-леко още 2-3 седмици и така.Предполагам,че бързо ще си върнеш силата.
Как очакваш след два месеца да почнеш веднага със старите тежести? дори да не си загубил сила, се почва с по-леко.
Че аз след 2-3 седмици прекъсване почнах умишлено с по-леко. Първо, че мускулите се разтренирват и почват да реагират и на малките тежести и второ, така подготвяш тялото си да вдига отново тежко и няма опасност да си докараш травма.
Естествено, че си направил грешка. 2 месеца почивка и да се юрнеш на същите кила... По-леки тренировки и до 2 седмици си на старато дередже, не се притеснявай :)
слагай си по малко килограми и стискай зъби... почивай добре, до няколко седмици трябва да можеш да работиш със стартите килограми, а може дори да качиш (казвам го от личен опит).. относно кофичките и аз имам проблем с трицепса, но съм открил че ако сложа един 10кг дъмбел ги правя по лесно - тялото се накланя напред и свиваш краката назад, трябва да усещаш как работят гърдите..не забравяй да разгрееш трицепса добре преди тренировка..
успех
15.09.09
20:09
Мерси на всички за отговорите :) Утре няма да се силя много на тягата :P