programa

Темата е заключена.

11.04.04
18:39

moq vurpos e kak da si naprava programata,4e pripoljenie 4 puti v sedmicata hoda(po edna muskulna grupa sedmi4no) i ne mi stiga,produljitelnosta na trenirovkite sa okolo 1 4as.Nqma li na4in da si napravq programata,taka 4e da hodq pone 5 puti bez da ima pretrenirane(kraka moje i edin put sedmi4no :wink: )

Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 14.04.11 17:23.

11.04.04
18:45

10x predvaritelno :)

11.04.04
21:27

Neznam dali moze se napravi takava programa ma nqma smisal tolko mnogo poseshtenia da pravish pone as taka mislq ma i zavisi ot genetikata tva trebe ne v foruma a na mqsto da ti se napravi ot nqkoi koito te poznava
po-zdravi

11.04.04
22:17

andrew, ако тренираш и се храниш като хората и не целиш да ставаш състезател, няма нужда да тренираш повече от 3-4 пъти седмично.

11.04.04
22:43

da znam,no ina4e ne se sdurjam i ne moga da stoq na edno mqsto i hoddq po lostove ili puk ti4am i t.n.

11.04.04
23:12

andrew, аз ходя 5 пъти седмично и си тренирам всеки ден 1 група.
Ръцете са ми на 1. Чуствам се добре и мускулите наистина ми се възтановяват идеално. Ако искаш да ходиш 5 пъти  подобре си тренирай един път мускулната група. Пичовете са прави, че 5 пъти е доста, но аз ходя от друго съубражение, падам си леко ендоморф :)

LE

12.04.04
10:02

А чували ли сте за изчерпване на гликогена???
Тои се възстановява бавно и определено няма да давате на тялото си необходимите хранителни вещества за възстановяване на изгубената тъкан по време на тренировка,камо ли за синтезиране на нова.Този сплит е за по напреднали,за стероидни ....... или за страшни генетики с поне 8 хранения на ден и добър набор от хранителни добавки!

12.04.04
13:12

lesno_nema, явно си чул недочул :)
Прочети малко пак за гликогена, гликогеновите депа и тяхното зареждане и изпразване. Прочети също така за инсулина и глюкагона, защото те определят всичко това.
А доколкото за тренировката 5 пъти седмично по 1 мускулна група не е кой знае какво невероятно натоварване стига да знаеш как да ги комбинираш. Ходя от 8 години по залите и определено мога да усетя вече кое е добре за мен и кое не.

ПС. гликогеновите депа се зареждат изключително бързо (до час) с храни, които имат висок гликемичен индекс.

LE

12.04.04
13:22

ХЕХЕХЕ :shock: Аз съм бил чул недочул!?!?
За съжаление аз това за което говоря не го чувам а го чета от нужна литература!
Мисля че е добре да прочетеш една статиика от специалиста по спортно хранене Марк Казелман публикувана в американския Мускули и Фитнес,аз я прочетох преведена в Олимп под името Разделяи и Владеи!Броят е от месец март тази година,точката е под името сменяите интензивноста!
Аиде даи само да не си казваме кои чул недочул,защото е малко смешно а???
A e и повече от ясно че мускула не се възстановява веднага а в продължение на дни и ако ти още на следващият ден тренираш с висока интензивност тялото ще се види в чудо за кое да използва храната която му предоставяш,как да възстановява и гради от миналата тренировка,а камо ли да се стига до растеж след новата тренировка!Когато се подредят така 5 тренировки със само два почивни дни на всеки му е ясно какви ще са последствията!

12.04.04
13:40

ХМ :)
ти прочети за гликогена.
за другото мога да ти кажа само резултати.
за 2 месеца без суплементи сам качил 4-5кг чиста мускулна маса и 2см. на ръката. нямам претренирани мускулни групи и се чуствам перфектно. за мен този резултат напълно ме удоволетворява.
направил сам си така програмата, че сичко ми е на 6.
сори пич но опита и стажа в залата имат голямо значение.
всеки индивид е различен и много добре го знаеш!
а докато не пробваш ти самият дадено нещо не спори а го пробвай и тогава реши. книжките са хубаво нещо и то много, но практиката си казва последната дума и резултата в огледалото.

желая ти само успех  :wink:

GR

12.04.04
14:02

аре стига глупости. всеки си изказа мнението. няма смисъл да се наддумвате. пича ще си прецени кого от двама ви да послуша. ако не остане доволен ще опита и другия вариант и по пътя на практиката ще се увери в правотата на думите ви(или на единия, или на другия, или на двамата).
5 дни са наистина много и според мен, но щом човека смята, че може-нека опита. в случай че му дойде нанагоре ще преустанови. да опита 2-3 седмици с по 5 дни тренировка да види как е. lesno nema още малко ще му забрани да тренира 5 дена, а пък gocha нахъсва момчето ;))) всеки си има виждане по въпроса. оставете момчето само да реши, не гледайте да налагате мнението си на останалите-нека всеки сам прецени :))) (не говоря само за случая)

LE

12.04.04
14:02

Аз не виждам противоречие между това което ти казваш и това което аз написах в 1-вият пост
За теб може да е добре защото ти каза че обикаляш залите 8 години,тоест си напреднал.А,пробвал ли си да тренираш с правилен сплит 3 или 4 пъти,тогава можеш да качиш не 5-6 а 10-11кг 8) !
Аз не мисля че се наддумваме по скоро водим диалог и момчето ще види къде има перспектива 8) !Според мен в един форум трябва да има и дискусия не само отделни мнения!

12.04.04
14:15

Чак да го нахъсвам определено не :)
ма ако проба няма да му падне пишката  :lol:
леснонема аз сам за тренировката 4 пъти даже 3 за един ектоморф, може би ще е по-добре. аз хода 5 за да си държа висок метаболизма.
ако пича е екто по-добре да забрави в началото за 5 пъти седмично.
леснонема доскоро тренирах 4 пъти седмично :) леко излъгах, че сам постигнал това с 5 пъти  :oops:  обаче понеже още не сам наблегнал на аеробиката пуснах петица :) и пак си е добре!
като си зема велото и почна яката аеробика ще сваля пак на 4 пъти седмично.

13.04.04
12:38

абе щом може да тренира 5 пьти нека го правиАз сьщо сьм го правил,само че трябва внимателно да си направи програмата така че да не се претренира.КОлкото до гликогена gotsha е абсолютно прав.Той се сьбира вчерния дроб до определени количества и се изчерпва по време на сьн и след тренировка стежести :lol:

13.04.04
12:57

Миле, и в мускулите мой човек  :)
Изразходва се при всякакво натоварване, защото на мускула му е много полесно да прибегне до него от колкото до складираните мазнини.

13.04.04
13:19

Да gotha,до известна степен си прав,но не исках да пиша статии за това.За мене специално това еважно най-вече за кадиото,защото не тренирам като нормалните примерно след обяд,а сутрин рано около 6,45 -7,00 :cry:

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1