НВД мнения

16.09.09
17:41

Здравейте. На 18г. съм, 180см, 80кг. Тренирам от 6 месеца и качих около 10 кг, като за съжаление се омазних много по краката и задника. От два месеца правя някакво подобие на РБД, но не смъквам кг. За сметка на това усещам, че леко се изчиствам по краката и ръцете ми са пораснали и като цяло раста. Въглехидратите ги държа на 80-90гр./ден основната част от които са на закуска. Ето ми я програмата. Писна ми да си смятам данни, калории. Като цяло ще я направя:

6:40 50гр. овес  + 50 гр. мюсли с прясно мляко със 2-3 яйца
10:00 100гр. фъстъци
13:40 200гр. пилешко филе + салата + 50гр. краве масло + филийка пълнозърнест хляб
17:00 200гр. извара (предполагам кашкавалена) + 200 гр. кисело мляко
20:00 200гр. пилешко филе + салата

Тренировката ми е следната: 4 пъти в седмицата фитнес, като след това правя 20 мин. интервално кардио на велоергометъра. Освен това имам още 1-2 мача и 1-2 отделно кардио тренировки в нетренировъчни дни. След тренировките пия 1 доза протеин (Scivation/ All The Whey)

Като цяло като гледам режима излиза към:
180гр. белтъчини (с протеина) - 720 ккал
100гр. въглехидрати - 400 ккал
120гр. мазнини - 1080 ккал

Общо: 2300 ккал. (ОКБ ~ 2800)
Добавките, които премам са ADAM и смятам да си взема и рибено масло (чудя се между NOW Рибено масло Омега 3; Омега 3-6-9 и евентуално Ескимо 3 рибено масло)

Мен ми изглежда добре режима така като го гледа сега. Какво мислите?

16.09.09
18:37

Изварата я остави за преди сън. На нейно място можеш да хапнеш пак някакво месо ( + салатка).

16.09.09
19:18

Изварата е от финансова гледана точка. Иначе преди сън както го пия ми разваля съня и просто си мисля, че мога да мина и без това ядене преди лягане за момента. Иначе как ти се струва като цяло?

DO

16.09.09
20:42

На 80 кг са ти нужни: 80 гр мазнини,160 гр белтъчини. Дори и по-малко белтъчини,понеже на 80 кг имаш може би чиста мускулна маса 74 кг,тоест са ти нужни 150 грама белтъчини. Въглехидратите по-добре не ги консумирай.
Може само сутрин рано: овесени ядки или 2 препечени филийки чер хляб с 3-5 яйца и 10-20 грама краве масло.
Овесените ядки по добре ги яж отделно и не ги смесвай с други храни.
Картофите и ориза са доста полезни,но ако ще си на НВД,по-добре намали въглехидратите до минимум.
Лично аз наблягам главно на белтъчини и добро количество мазнини: масло животинско(краве),сметана,зехтин.
Недей консумира абсолютно никакво сладко,тестени изделия,торти,пасти и подобни.
Преди тренировка недей да консумираш въглехидрати. По-добре използвай мазнините за енергия,но след,като си ял остави 3 часа време за да се усвоят мазнините. След тренировка,може да използваш 70 грама гейнър за възсатновяване и 20-30 грама протеин.
30-40 минути преди тренировка може да вкараш 20 грама протеин.

Кардиото: 2 пъти в седмицата-спринтове по 50-60 метра с интервали. Почивка между спринтовете от 30 до 90 секунди. Продължение 10-15 минути спринтове с интервали.

Коремни преси: 2 пъти в седмицата. Може в супер серии до отказ или 3x25 на упражнение,като между сериите почиваш по 5-10 секунди,както и между упражненията паузата е около 20 секунди.

Мнението беше редактирано от donati на 16.09.09 20:47.

17.09.09
10:46

А за фитнеса и кардиото след него да го оставя ли?  Иначе предполагам, че чистата ми мускулна маса е около 65кг, ако не и по- малко. При такива условия бих могъл мазнините да си ги добавям от 70гр. фъстъци (32гр. мазнини), 20гр. масло сутрин (17гр. мазнини), 25гр. мазнини на обяд (20гр. мазнини)+ мазнините от салатите (зехтин), мазнините от яйцата, киселото мляко, изварата. Общо излизат около 90-100гр. мазнини, които смятам, че е добре при примерно 60гр. въглехидрати на закуска и още 20тина чрез фъстъци, кисело мляко и извара. Друг проблем е, че тренирам към 3-3:30, което прави приблизително 2ч. или малко повече след като съм обядвал (и съм приемал мазнини). Това няма как да се промени (трен. време и обядът), но си мисля, че не би следвало да има кой знае какъв проблем при положение, че консумирам такова количество мазнини.

DO

17.09.09
13:37

Неможах да разбера въпроса ти какво по-точно да оставиш след фитнеса и кардиото ?
Коремните и кардиото ги прави в почивни дни,а не в ден,когато имаш фитнес.
Така ще можеш по-добре да се концентрираш върху кардио тренировката и корема.
Освен това,ще имаш много повече енергия за да си направиш добро кардио и корем.
Както съм написал,това са само два дни в седмицата,които трябва да отделиш за кардио и корем.
Ако си 65 кг чиста мускулна маса,значи не са ти нужни повече от 140 грама протеин на ден и не повече от 60 грама мазнини.

17.09.09
14:40

Дали да оставя след фитнеса 20 мин интервално кардио на велоергометър питам. Ако наистина оставя 140гр протеин (560 ккал) + 60 гр. мазнини (540 ккал) + 80 гр. въглехидрати (320 ккал), тогава общото количество калории е 1420, което ми се струва крайно малко?

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1