11.09.09
07:38
Закупих си EggWhite Protein от Now foods с идеята да го пробвам вечер преди лягане , за да видя дали има някакъв ефект. Но останах ужасно изненадан. Вкусът му е брутално отвратителен и неможе да се разтвори дори с blender , остават бучки и прави само пяна вместо да се разтваря. Общо взето доста съм недоволен , но ще си го изпия задето съм дал пари.
Само ако може да ми кажете с какво да го смесвам , за да му оправя поне вкуса (като се има в предвид , че ще го пия вечер , т.е. да няма много въглехидрати)
Благодаря ви!
11.09.09
07:41
Вкуса е относително понятие, едни харесват един други друг и т.н.
11.09.09
09:35
Като видя това съчетание от думи - ужасен вкус и се сещам за неовкусеният им казеин.. :lol:
Айде за вкуса, добре, ще го оправим, но това че не се разтваря малко ме притеснява.Тъкмо обмислях вариант с продукти на NOW…
Дай ми го на мене аз ще го изпия :) Смеси го с някакъв суроватъчен протеин малко,примерно шоколад за да убие вкуса.
11.09.09
10:44
Пил съм неовкусения изолат на НАУ и доста ми хареса, имаше вкус на мляко.
11.09.09
13:28
Еми този е неовкусен , но вообще не ми допада скусът , като го камбинирам със суроватка с вкус на шоколад малко се оправя вкуса , но найстина незнам как да го разтворя , защото остава на бучки и залепва по шейкъра
11.09.09
13:41
слагаш праха в устата, наливаш вода в устата и гълташ направо.това е начина.
казано от Иван Шишманов на 11.09.09, 10:44:
Пил съм неовкусения изолат на НАУ и доста ми хареса, имаше вкус на мляко.
Та това е най-добрият протеин на Нау и един от най-добрите на пазара! :)
Дааа, и аз си бях поръчал яйчен от Олимп с някакъв вкус ужким, обаче нищо общо. Представлява една ГОРЧИВА лигава маса пълна с неразтворени парчета. Стои си върху гардероба... В сравнение с него обаче неовкусения изолат на NOW е страхотен и много благодаря на Стоянчо, че ме светна за него.
bezstrashen: И аз достигнах до същият извод :) Просто не ми понася суровият вкус на протеина, за това му намерих много добро приложение без да се налага да го пия :)
Аз обичам да хапвам принцеси (с яйце и сирене) както и пълнени чушки (пак яйце и сирене).
Като цяло слагам една голяма лъжица яйчен протеин с връх и разбивам със съвсем малко вода (да стане на каша), след което добавям малко сирене, разбивам 1 цяло яйце и добавям извара докато се сгъсти. Така стигат за правене на 5-6 филии или тавичка с чушки :) Вкуса изобщо не се усеща на протеина - все едно не си слагал нищо :) Да не говорим за големият процент протеин които се получава в така полученото ястие (заради яйчният протеин и изварата) :)
След термичната обработка абсолютно нищо не е останало от протеина.Разградил се е :)
ами ти какъв вкус очакваш ,тва си е много близо до сушени ячни белтъци или сушена сперма (извинете за израза хахах)
аз си го оправях с един много сладък на сайтек шиколадов , смесвах ги ,ставаше приличен бъркоч .
Ти да знайш оризовия къв е хаххаа
казано от fe2_vanio на 17.09.09, 11:13:
След термичната обработка абсолютно нищо не е останало от протеина.Разградил се е :)
Твърдиш, че хората които цял живот са яли - варено, печено и пържено месо (белтък), както и мляко, сирене, кисело мляко (при които прясното мляко задължително се пастьоризара/вари) НИКОГА не са приемали белтъци?!?! :D :D :D
Нека да те просветля, нека бъда първият - въпросният 100% яйчен протеин на NOW също е претърпял пастьоризация с цел да се отстранят бактерии (например салмонела). Самото отстраняване на бактериите става с денатурализиране на техният белтък :)
От описанието на продукта: “Яйчен Протеин (Eggwhite Protein) може да се използва за готвене - за повишаване на белтъчното съдържание на вашите ястия.”
Мнението беше редактирано от perlsite на 17.09.09 22:43.
За яйчния не съм сигурен,но суроватъчния протеин пише много ясно ,,да не се бърка с топли напитни,защото предизвиква коагулация(разграждане на протеина)’’ ок?А и говорих за протеини а не за месо!
Мнението беше редактирано от fe2_vanio на 18.09.09 11:06.
Чакай сега :) Ти какво разбираш под коагулация?! (усещам, че незнаеш) :D
Като го изпечеш сурватучният протеин, например под формата на ппълнени чушки със сирене и извара, протеина няма да изчезне, а промените в структурата няма да доведе до значителна промяна в хранителната му стойност (факт е, че настъпват някои промени), но въпросните промени се случват точно толкова колко и в месо, мляко, яйца и т.н. :D
Незнам кой ти е напълнил с глупости главата ;)
18.09.09
17:29
О хора, “коагулация” е термин свързан с техническата обработка на вода, недейте така да се изказвате.
Искам да кажа,че когато го разбъркате с чай примерно ще му ,,замине’’ протеина!!!!!!!!Съмнява ме протеин на прах да го печете с чушките на 240 градуса да си запази хранителните стойности!
18.09.09
19:03
По твоята логика и разтворен в “претоплено” прясно мляко ще си загуби “стойностите” , което по мое лично мнение не е така .
Коагулация, най-просто казано е процес на преминаване от течно в твърдо състояние. Например: суровото яйце, което има воднист, полупрозрачен белтък след като се свари става бял твърд белтък :) Това, че е сварено (близо 100 градуса) не означава, че яйцето вече няма белтъчна стойност.
Когато ства дума за протеин на прах, това което хората се опитват да ти обяснят, че ако вземеш хубаво разбитият шейк с мляко да речем и го загрееш, вместо хубава консистентна напитка ще получиш наптика на буци, която просто няма да е приятна на вид и вероятно вкус, а не, че белтъка ще се изпари :)
Надявам се, че сме приключили с офтопика в темата :)
19.09.09
21:04
Аз винаги съм си пиел протеина в претоплено мляко и всичко си е било супер.Първо слагам млякото в микровълновата и чак после смесвам с пудрата.Явно тук си говорим за много по-високи температури.