Лентички!?

19.09.09
20:46

Много спортисти съм виждал по време на мач да имат лентичка или лепенка по-скоро поставена на носа. За какво служи?(Може би е свързана с дишането нз) От къде може да се набави? Знаете ли нещо по въпроса?

19.09.09
20:51

За всяко нещо,което ти хрумне ли ще пускаш теми?
Тези лентички улесняват дишането,предвид завишената нужда от кислород по време на физическо натоварване.

Чел съм, че при повишаване на температурата на тялото което е свързано с активна физическа дейност, лентичките се свиват с което отварят ноздрите на носа и така повишават количеството кислород което влиза в организма.

19.09.09
21:31

казано от Финдо на 19.09.09, 20:51:

За всяко нещо,което ти хрумне ли ще пускаш теми?
Тези лентички улесняват дишането,предвид завишената нужда от кислород по време на физическо натоварване.

Стига бе :) нека си пита човека. В крайна сметка ако пуска темиет както трябва всичко си е ок...

22.09.09
20:05

На мен ми бяха много смешни тези лентички, докато не ги пробвах - ефекта е безспорен. Представляват лепенки, но са твърди и като ги залепиш на носа, разтягат ноздрите, което позволява да влиза повече кислород. Това определено помага при тежки тренировки, особено при клек и други упражнения, които натоварват зверски дихателната система. Аз както съм асматик, оставам без дъх след тежки серии, но с лепенките е доста по-добре. Не са нещо чудодейно, но има значителна полза.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1