Стероидите убиха един мой приятел!!!

Темата е заключена.
Прескочи до:

05.02.05
13:20

Няма да споменавам името му!Само ще разкажа историята накратко!Той беше невероятно момче, енергичен, забавен, много талантлив!Всички, които го познаваха го уважаваха!Сприятеляваше се лесно и имаше страхотно чувство за хумор! Тренирахме заедно в залата!Той започна да става много здрав и сподели тайната си и с мен!Беше си взел Бионабол от аптеката.В началото взимаше нормални дози пирамида с максимум до 30 мг.Но после направи и други цикли с по-големи дози.И се започнаха проблемите!Явно при него стероидите показаха максималните си възможности защото беше качил много и чиста мускулна маса, но също така го бяха увредили много!Не си спомням много точно хронологията на нещастията които го сполетяваха едно след друго!На баскетбол беше си контузил кръста и се усложни(това след стероидите вече).По болници, по лекари едвам се закрепи да може да ходи пак нормално!После се започнаха бъбречните кризи!Аз тогава по това време бях прекъснал тренировките си и се виждахме много рядко!Не знаех точно какво става с него!И никой не е и предполагал до каде могат да стигнат нещата!След много време го видях коренно различен!!!Отслабнал, беше като клечка изпит, без коса и вежди и пак сас страхотното си чувство за хумор!!!Тогава не проумявах какво се случва!!!Мислех че си е обръснал главата и веждите защото така се харесва!След време разбрах, че е болен от рак на кръвта!Рзказаха ми как от химиотерапията клетките му не могат да се възтановяват и дори там кадето се беше почесал имаше белези от мъртвата такан!!!Именно и заради това окапва и косата!Клетките не могат да се регенерират!Всички знаехме какво ще се случи с него!А той беше 10 пъти по-силен от останалите!!!Беше весел и не губеше самообладание!Само Бог знае какви страдания е видял и през какво е минал последните дни от живота си!!!Възхищавам му се за силната воля, с която посрещна всичко!!!Не познавам друг като него!!!

Отиде си на 23-24 години!!!Много може да се спори затова дали стероидите са главните виновници за съдбата му!И забелязвам, че има всеобщо мнение, че няма умрял културист от взимането на стероиди или пък ако случайно има такъв то ще е поради други причини, а не от ползването на химия!Така се успокояват всички!!!Искам само да кажа, че трябва да се замислите сериозно над нещата!Всички приемате че знаем много за човешката биохимия, но всъщност нищо не знаем!!!Стероидите повишават риска от рак неколкократно!А в България има и безтова достатъчно фактори, които оказват канцерогенното си въздействие!Но стига съм се правил на учител!Показах ви една истина!!!
:!:  :!:  :!:

05.02.05
13:28

Лека му пръст на момчето и дано дори да не е истина това, поне малко да  наплаши хлапетата които и без това не знаят какво си причиняват като зобят от 16 годишни.

05.02.05
13:51

е незнам такова нещо не бях чувал досега да се разболееш от лефкимия след употреба на анаболни стероиди

05.02.05
14:17

Пълна простотия са стероидите.Не разбирам хора които нямат намерение да се състезават за какво ги употребяват.Може би нямат достатъчно воля да постигнат всичко натурално.Намирам мн.повече достоинство в това да си постигнал някаква прилична форма по естествен начин отколкото да си някое напръщяло говедо на което мисленето му опира в това да стане още по голям за възможно наи кратко време.

05.02.05
15:48

абе без зоб неможеш да постигнеш нищо ае 48 ръка на 6 % мазнини искам са е 45 неа без зоб си никои в тая среда

Аман от неподготвени и необмислени изказвания.Не я знам тая твойта среда, но вече не ми харесва.Вземи си голямата ръка с теб в гроба щом толкова държиш на това.
Благодаря.

05.02.05
16:57

културиста е много прав които иска да е як да си зоби и да си мре 6том не му се живее.колкото до sunder ако иска да свър6и като приятеля си ДА СИ ЗОБИ никои не го спира :twisted:  :twisted:  :twisted:

05.02.05
19:37

за мен само слабите стигат до употребата на зоб!!

05.02.05
20:18

Абе момочета моля ви не лейте мозък не тема стероиди ! Явно изобшто не ги разбирате нещата ! Аз например съм тренирал 6 г. преди да взема стероиди.В първите 4г. откакто тренирам не съм взимал дори и  хранителни добавки  . Може би незам какво е да тренираш на чисто , или съм хлапе което вижда в стеродите начин да си избие комплексите ?Не искам да защитавам стероидите , но щом някои е взел веднага му окачват важето на врата. Аз не съм против стероидите , стига да се взимат от хора , на които им дошло времето да минат едно стъпало нагоре и това е единствения начин . Ако имаш достатъчно знания и си разумен не мисля , че стеридите не са толкова страшни.
Напълно съм против 14-15-16 годишните хлапета , които не знаят именато на полувина упражнения , които изпълняват , но занаят имената на 50 стеорида.
Навярно съм ви отекчил с написаното,но не можах да се сдържа като видях как всички , които са употребяли някога стероиди се поставят под общ знаменател .
Колкото до момчето , което е починало това е доста тъжно , засъжаление аз лично познавам хора , които на по 20 г. почти нямат здрав вътршвн орган и едва ли щемогат да живеят пълноценно да карая на живота си . :cry:

05.02.05
21:16

Колкото и да спорите на личностна основа и т.н. обидите нищо няма да решат. Просто трябва да се знае, че няма начин стероидите да не овредат здравето поради молекулният им състав и отхвърлянето на организма! Сега друг е въпроса, че хормони и стероиди срещаме често в храна и вода или жените приемат доста такива хапчета. А за инсолина и растежният хормон само мога да кажа, че са твърде скъпи и трябва да си под лекарски контрол.
Просто няма по-тъпо нещо от това да зобиш без полза. Ееее поне пари да правиш от това. А и какви пари си струват здравето?!
по-здрави

05.02.05
22:43

Модернирано от head_hunter http://www.bb-team.org/forum/viewtopic.php?p=37714#37714

Ами има случай на загинал от употреба на химия - диуретици.. мисля че беше Мохамед Беназиза.

Пиши на кирилица!
Спазвай правилата на форума!
Това е официално предупреждение
!

05.02.05
22:58

Има смъртни случаи и от инсулин - и то много!!! Но както общо има инсулина и диуретиците с Анаболните / Андрогенни Стероиди (ААС) ?!  :shock:

VV

06.02.05
03:35

Не съм ЗА стеродите не съм и ПРОТИВ - лично решение за всеки. Но това което се е случило с това момче, лека му пръст, със сигурност не е от стероидите -те просто не водят до левкемия и рак на кръвта. РАЗБЕРЕТЕ го най-после - СТРОИДИТЕ са лекарства предназначени за опредлени болести и състояния на организма. ПРОБЛЕМА НЕ Е в употребата на строиди, а в НЕПРАВИЛНАТА употреба на стероиди. Има си дози, които са направени за това за да се СПАЗВАТ. И след това да се даде достатъчно време и помощ на организма да се РЕГЕНЕРИРА. Човешкото тяло е уникално със способността да се регенерира в определени стадии на нарушеност цялостта му. Направете си изследвания преди цикъл - след него ( който трябва да е с много акъл, нормални дози и без лакомия) си направете нов, и ще видите “разрушеност” на организма. Възтановявайте година година и половина , направете си пак изследвания и ще видите, че ще сте като нови, но ще сте дръпнали серизно. Това е ПРОБЛЕМА на много билдери - ИСКАТ ДА БЪДАТ МНОГО ЯКИ ЗА КРАТКО ВРЕМЕ И ОТ ТАМ ИДВАТ ВСИЧКИТЕ ПРОБЛЕМИ. Не се ли даде достатъчно време на тялото да се възтанови, всичко се натрупва и става невъзвратимо. Времето е пред нас момчета. Не мислете за това или другото море на плажа, Бодибилдинга е спорт за здраве, красота и хармония. Всички ще имат някой ден семейства и трябва да са пълноценни за да се грижат за тях. Не се преебвайте като млади за да се харесате на накакви си фльорци.И Стероидите могат да бъдат много добър помощник,стига да се използват правилно. Успех на всички и помислете върху това което написах. ГОЛЯМАТА СИЛА НОСИ СЪС СЕБЕ СИ ГОЛЯМА ОТГОВОРНОСТ.

06.02.05
10:05

Без да ме анатемосвате ама това ми звучи малко като религиозна пропаганда.Ако наистина това се е случило по начина по който е описано то жалко за момчето но много ме съмнява.Не искам да отварям тема по въпросите за стероидите защото взаимно ще се ядосваме но пък видях постовете на Skelet откакто се е регистрирал и повечето от тях са без думи!

SK

06.02.05
11:28

кога ли хората ще разберат че е по-добре да си не толкова як,или дори хърбав,НО ЕСТЕСТВЕН,отколкото як,напомпан НО ИЗКУСТВЕН
Забравете стероидите....!Това е отрова.!

06.02.05
18:21

[quote author=“SkA7er”]кога ли хората ще разберат че е по-добре да си не толкова як,или дори хърбав,НО ЕСТЕСТВЕН,отколкото як,напомпан НО ИЗКУСТВЕН
Забравете стероидите....!Това е отрова.!

това самата истина напълно подкрепям Скеитара

06.02.05
18:31

Тази тема сме е разисквали 1 милион пъти.
Взимането на зоб, без да сте подготвени (познания и финансови средства) е просто самоубийствено. Има неща които всеки взимащ зоб не трябва да прави, както и неща с които трява да се съобразва. Приемането на каквото и да е без да е целесъобразно е проява на нисък интелект. Стероиди (в различни форми, включително ААС) се приемат включително в болнични заведение (с цел лечение), така че те могат да бъдат и полезни в смисъла на естествените нужди (например при пост травматично лечение) и т.н. Безразборната им употреба във високи дози, без съобразяване на времето на прием, без медицински контрол е откровенна глупост. И понеже не знаем как точно е приемал стероиди въпросния младеж е напълно възможно всичко което му се е случило да е било плод на ААС.
На всички (предполагам) е ясно, че преимането на ААС засяга не само мускулатурата на човека и множество хормонални оси на които силно влиае от където следва въздействие в/у всички важни човешки органи, включително и върху костния мозък.

07.02.05
02:22

SNS-BOURGAS каза :

видях постовете на Skelet откакто се е регистрирал и повечето от тях са без думи!

Изтрих всички мои постове, в които става въпрос за химия, защото аз бях не по-малко от някои хора в този форум положително настроен към зобенето!Но сега вече не мисля така!
Колкото до това дали някои вярват на историята която ви разказах ще кажа, че на мен не ми беше лесно да пиша по тази тема!Той ми беше приятел и чувствам вина, че разказах за него!!!Но помислих че така ще е правилно!!!Защото може би само аз от неговото обкражение знаех, че той взима стероиди!И сметнах че може неговата участ да се преварне в спасение за някой друг!!!За вас това е една история, може и измислица да ви се струва, но за мен всяка една дума е свързана със спомени за този човек!!!

PS:Забележката за рамера на буквите я приемам и се поправям!

Съчувстваме ти, това определено.
Но моля те, не пиши с огромни цветни букви. Вероятно няма да изтрием темата, най малкото от съпричастност, но си вредиш така.
Дал ие история или не, не знам.
Непознаването на човешкия организъм е чудесно извинение за почти всички, които употребяват стероиди.
Да, даже и да го има като страничен еффект, мисля, че малко производители биха написали на лекарствата си “причинява рак на кръвта”. Това едно.
Две е съвсем друго нещо. Две се касае до хиотезите за възникване на рака и една от тях е доколкото си спомням генериране на грешки при нарастването на гръбначния мозък. Не знам дали някои стероиди биха могли да предизвикат такова нарастване и на клетките на гръбначния мозък. Най - вероятно да.
Не знам и абсолютното действие на т.нар. протектори, които поне в половината случаи са си чиста проба палиативни лекарства за ракови заболявания - антихормони...
Мисля, че въпреки множеството алабала приказки за познание на стероидите и наука за яденето им, те имат много, ама много голяма дисперсия на въздействието, която трудно може да бъде изчислена. Познаващите стероидите познават едната страна на медала и говорят за обратната му. ЛИчно аз знам със сигурност случаи на мозъчни заболявания, които трудно могат да бъдат обяснени по друг начин, но пък всички привърженици на стероидите твърдо отричат подобни странични ефекти. Нищо чудно да спомагат и други отклонения.
Някакво предразположение към таквиа заболявания всеки има, въпросът е как ще се възбуди.

07.02.05
17:11

Като прочетох този пост и си казах: Ето една история, която ще се хареса на модераторите, ама мнооооого ще се хареса! Редно е да се пусне в ‘Забранената’ секция и то с големи букви за да им се натрият носовете на всички, които приемат стероидите, като част от съвременния спорт.

Доколкото аз съм запознат НЯМА (ама никаква) връзка между стероидите и левкимията. Сигурен съм, че ако имаше да е открита до сега! Да не забравяме че вероятността от мозъчен кръвоизлив при употребата на ефедрин е по-малка от 1/1,000,000 но я има и е установена! А като се замислим ще видим че вероятността да те удари гръмотевица е по-голяма от това.

Всъщност има само осем причини които предизвикват левкимията, повече по въпроса може да се прочете тук:
http://allfreeessays.com/student/Leukemia.html

Сетих се да питам нещо: Приятеля ти пушеше ли, защото това е един от причинителите (но стероидите са много по-бомбастична причина, нали)?

Стероидите не само, че не причиняват левкимия, но две от лекарствата с които се лекува левкимията: Prednislone и Dexonethasone са познайте какво ... да точно така стероиди са! Сега да не си помислите, че са ААС - не е така.

07.02.05
18:10

Не обвинявай стероидите за левкемията на момчето, но все пак не са за подценяване!!! Ако не се вземат под лекарски контрол и в нужните дози могат да причинят 10 пъти повече вреди отколкото ползи. Освен това има една статия в един брой на “МиФ”, за един предполагаем билдър който става Мистър О, но умира 2 ч след спечелването на титлата от вредите от стероидите. Статията показва какво причиняват стероидите, които не се взимат под контрол! Освен това ако можеш да намериш историята на Майк Франсоа, един от най-обещаващите културисти на миналото десетилетие! На него един дребен колит проваля плановете за спечелване на Мистър О!!! Имам предвид, че не човек като взима стероиди, те са виновни за всичко което става с него! ТОВА НЕ ОЗНАЧАВА, ЧЕ ПОДКРЕПЯМ ХОРАТА КОИТО ГИ ВЗИМАТ И НЕ СА СЪСТЕЗАТЕЛИ!!! Не знам дали стана много ясно, но това ми е мнението. Иначе жалко за момчето!!!

07.02.05
18:36

Връзката между левкимията и стероидите е токсичността на някой AAC… особено някой орални видове. Напълно е възможно да се е разболял и починал единствено и само поради използването на AAC, а рисковете за това са далеч по-големи от колкото си мислите (токсичността, респективно канцерогеното действие е една от 8-те познати възможни причини за възникване на левкимия) и в зависимост от AAC и дозите риска може да е многократно по-висок от това ако е пушач.

07.02.05
20:33

Но все пак ако са вземани под лекарски контрол е можело да бъдат избегнати не е ли така? Не искам да обвинявам момчето, лека му пръст, но все пак много тинейджъри и не само взимат какви ли не “забранени медикаменти” без да са се консултирали с медицинско лице, което може да означава почти самоубииство, както всъщност е станало може би!!! Ако не съм прав поправете ме защото това е много сериозна и деликатна тема!

08.02.05
00:41

D3BEP:

Някакво предразположение към таквиа заболявания всеки има, въпросът е как ще се възбуди.

YODA:

Ако не се вземат под лекарски контрол и в нужните дози могат да причинят 10 пъти повече вреди отколкото ползи.

Съгласен съм с вас!Всичко което казвате звучи обосновано!Да той пушеше!За съжаление стероидите не са единствения фактор който може да ни навреди!

08.02.05
22:47

Незнам какво искате да ми кажете с това “Стероидите убиват”!
Но знам какво мисля аз ито е че всяко нещо в умерени количества е полезно и всяко нещо в прекомерни количества е вредно!!!!
Абе хора че мои ком6ия дето химия нее пипал пак взе че умря (бог да го прости) от прекалено сладно ядене(сиреч диабет)!
Друг умря лека му пръст от катастрофа!!
Какво вие дане да се готвите да живеете с костенурките или орлите!!!
Баси майката абе всеки да си живее живота както намери за добре в крайна сметка!!
Айде с уважение
И знайте култоризма е спорта на бъдещето щото химията свършване няма:))
Моля пишете на кирилица. Мнението ви беше механично преведено.
Mr_Muskul

AR

09.02.05
01:30

Няма спор че анаболните стероиди са канцерогени,но специално в този случей немисля че те са определящия фактор.Толкова много хора без да зобят, непушачи и неупотребяващи алкохол са се разболявали от всякакви видове рак че просто не е истина! Skelet малко преувеличаваш според мен.Естествено стероидите увеличават неколкократно риска развитие на рак, но все пак вероятноста си остава смешно малка(почти никаква) ако всичко останало е наред на човека.Все пак нетрябва да се прекалява с употребата на стероиди защото те увреждат много органи и системи в тялото и понякога водят до трайни увреждания.

Док,

Ето една история, която ще се хареса на модераторите, ама мнооооого ще се хареса! Редно е да се пусне в ‘Забранената’ секция и то с големи букви за да им се натрият носовете на всички, които приемат стероидите, като част от съвременния спорт.

Хихихи :)
Няма да оставиш ти модераторите на мира :) Ех, тази твоя политика...
Сега обаче, аз с интерес разгледах статията ти, но честно казано, съгласи се и ти, че не става въпрос за пряко обясняване на причинители на левкимията, т.е. механизъм за образуване, а по - скоро за предпоставки. Сега, какво е това причина за левкимия смесване на населението, популационни бумове, пушене и пиене....
Аз изрично казах, че стероидите може да не са пряко свързани с заболяването, а просто да го активират. Което е напълно възможно.
Сега, тук би било вярно, че и други процеси биха могли да го активират. Но пък този специално би могъл да бъде пресечен, нали?

Не разбирам много добре довода на Перл. Перл, ако имаш малко време, ще бъдеш ли така добър да обясниш, защото пиша откъслечно в момента и нямам време да търся много информация по въпроса?

10.02.05
12:22

Вижте, не мога отрека, че не е изключено стероидите да имат канцерогенно действие.
При всички положения обаче тяхното канцерогенно действие обаче е пренебрежимо малко в сравнение с канцерогенното действие причинено от тютюнопушенето или дишането на въздух в голям град.
Говорим имменно за канцерогенно действие, а не за токсичност към черен дроб или бъбреци и причинените в следствие на това заболявания. Важно е да не бъркаме нещата!

Искам да спомена един интересен факт който разбира се нищо не доказва, но въпреки това е интересен:
Ракови заболявания (включително левкимия) е имало преди стероидите да бъдат открити!
:)  :D :shock:  :P

KO

10.02.05
12:53

Малко примерчета за стр. ефекти:
Агресивност
Акне
Течение
Високо кръвно налягане
Увеличаване времето на съсирване на кръвта
Увеличаване на серумният холестерин
Отслабвае на имунната система и податливост на инфекции.
Депресии
Възпаления на сухожилия/лигаменти
Намелено либидо
Ерекции, увеличена честота
Треска
Увреждания на зародиша
Гинекомастия
Сърдечни заболявания
Жълтеница
Промяна в кожата
Свръх секреция на мастните жлези
Намаляване на тестисите/атрофия
Хирсутизъм
Косопад
Рак на черния дроб
Главоболие
Нарастване на адамовата ябълка
Уголемяване на клитора
Заболявания на черния дроб
Менструални смущения
Растеж на носа
Кървене на носа
Увеличение на простата
Психози
Тръбести кости, затваряне на епифизите
Смърт
Неразположение
Прблеми с уринирането
Нощно напикаване
Усещане за препълнен стомах
Повдигане
Е на мен тези стр. ефекти ми стигат! :))))))

VV

10.02.05
14:32

Е добре де странични ефекти, но напиши при какви дози и честота на циклите се получават тези странични ефекти. Това са ефекти при ПРЕДОЗИРАНЕ - една от основните грешки на билдерите. При нормални дози най-много да получаваш честа ерекция ( е лошо ли е :) )

HE

10.02.05
15:09

Е благодаря ако ми е за честите ерекции ще си пия трибестан /получаваш ерекция и вятър като духне срещу теб/ пък е и по-безвреден.

VV

10.02.05
16:27

Казвам че повечето стр. ефекти са получени едва ли не след експерименти до къде може да се стигне. Ако някой иска да експериментира със себе си и да нстига с бързи темпове Рони Колман, да си принтира поста на Костадин, да се зоби (ама яко) и да едно по едно да си ги задрасква “ефектчетата” от листчето.

П.П. Като ги постигне почти всичките странични ефекти(без смърт) да пише как е :). Пък ако изпълни и този в скобите, нека партньорът му в залата да разкаже за прогреса  :twisted:

10.02.05
16:45

бих искал да видя и една снимка след като е получил всичките странични ефекти без смър (тогава наистина ще викаме брей какво животно А? ) хахаха :)

10.02.05
17:04

Значи тези странични ефекти почти всеки с повече “опит” със стероидите ги е изпитвал! Интересно ще ми е на мен да вида при Рони следните ефектчета:
Уголемяване на клитора
Менструални смущения
Иначе всъпсем реални са си тези ефектчета от личен опит ви го казвам! Това си е дървената химия и да знаете, че всеки по-професионален билдер страда от тия простотии!
по-здрави

KO

10.02.05
17:30

Да абсолютно всеки един от ефектите е възможен! А неизбежното е овреждането на имуната система и хормалният баланс, което ви е достатачно да си прецакате здравето!

10.02.05
18:37

[quote author=“vvlestat”]Е добре де странични ефекти, но напиши при какви дози и честота на циклите се получават тези странични ефекти. Това са ефекти при ПРЕДОЗИРАНЕ - една от основните грешки на билдерите. При нормални дози най-много да получаваш честа ерекция ( е лошо ли е :) )

хахаха  братле а като организма си има всичко в необходимите  граници и ти пиеш  макар и малки  количества това не е ли пак един вид предозиране ?!? щото ти ги изкара едва ли не витаминчета

11.02.05
00:38

Викам стероидите като се разпространят колкото тютюнопушенето и кофеина тогава ще можем експериментално наи-добре да преценим колко и какви странични ефекти могат да имат! Пък може да го въведат след някое друго деситилетие и като задължителна медицинска профилактика на младежта по гимназиите! Едно две цикалчета да няма хърбелчета и да може всичките да са якички и да работят много за Родината! :idea: :twisted:

VV

11.02.05
12:22

[quote author=“x_3_mar”][quote author=“vvlestat”]Е добре де странични ефекти, но напиши при какви дози и честота на циклите се получават тези странични ефекти. Това са ефекти при ПРЕДОЗИРАНЕ - една от основните грешки на билдерите. При нормални дози най-много да получаваш честа ерекция ( е лошо ли е :) )

хахаха  братле а като организма си има всичко в необходимите  граници и ти пиеш  макар и малки  количества това не е ли пак един вид предозиране ?!? щото ти ги изкара едва ли не витаминчета

Е да ама организма си има всичко в ОПТИМАЛНИТЕ граници, а винаги можеш да достигнеш максимума на тези граници. Отвъд тях вече става страшно. И не казвам че въобще няма да има странични ефекти. Ще има но целта е да се сведат до минимум. Кво е тва “уголемяване на носа,депресии,рак на незнам си кво,сърдечни заболявания,косопад” и незнам си кво. Е как трябва да се назобиш та да ги постигнеш тея благинки:). Аз специално съм решил да зоба с Дека. И програмата ми стига до макс. 200мг. и то само 2 седмици от общо 8. А ако прочетеш страничните ефекти на Деката се получават при дози над 400 седмично. И после с почивка от около година преди нов цикъл( ако въобще правя нов), тялото се възстановява идеално а аз съм си дръпнал с 7-8 кила и съм се пооформил и т.н. Ако зобиш с андролони и хормон на растежа, не носа ще ти порасне, а чак и тоя на партньора ти в залата като му дъхнеш. Така че умната с дозите и всичко постепенно и по малко. Айде със здраве

Doc, то това е така. Имало ги е(раковите заболявания) много отдавна, даже хората в началото просто са умирали от тях без да ги познават.
Ама хората са били убивани и преди да се открие пистолета :)
Това не означава, че пистолетът не убива, нали?
На ниокой не са му черни стероидите.
Ако вземеш и напишеш във форума “Искам да направя един цикъл с антибиотици. Ей така, профилактично. Да съм здрав.” - пак подобни работи ще ти напиша :)
Пък пиши после отдолу - аз ще взимам безопасна доза, аз това, аз онова....
Колкото професионални културисти съм срещнал, всичките в един глас отричат само едно нещо относно стероидите:
Липсата на странични ефекти.
Не казвам ,че всеки мисли като тях, но все пак. За тях това е риск, който са поели. Да се заблуждаваме, че не е риск - има ли смисъл?

14.02.05
10:41

Наиситина няма смисъл да се заблуждаваме, че в приема на стероиди няма риск. Има голям риск. За мен е неморално да подтиквам някого да приема стериди!

Да се заблуждаваме че строидите са виновни са всичко, (включително левкимията) обаче също няма здрав смисъл!

А иначе Дзвер, замисли се: Пистолетите не убиват хора, хората убиват хора :!:

Тъй си е, и пистолетът и стероидът са само инструмент.
Проблемът идва от съзнанието :)

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1