20.09.09
09:52
искам да ви попитам може ли да пия креатин и витамин b12 едновременно на 17 години съм занимавам се с футбол и фитнес от много време 10x предварително
20.09.09
10:39
Инжекциозно също. Стига с тоя Б12! Ако нямате анемия е НАПЪЛНО БЕЗМИСЛЕНО!
казано от Валентин Иванов на 20.09.09, 10:39:
Инжекциозно също. Стига с тоя Б12! Ако нямате анемия е НАПЪЛНО БЕЗМИСЛЕНО!
Чак пък безсмислено. За да се усвои обаче има нужда от калций. Сам по себе си приеман орално не може да се усвои през стомаха. Да не забравяме, че B12 е незаменима част от В комплекс и съставка на всички мултивитамини. Просто младежта преекспонира ефекта му.
20.09.09
14:00
Всеки витамин и микроелемент има повече или по-малко важна роля за здравето, но тук въпроса е практичен. Има ли някакъв ефект върху тялото и постиженият ? -НЕ
Често бодибилдърите възлагат твърде големи надежди на кобаламина. Истината обаче е, че той е много бавно усвоим и има второстепенна роля при изграждането на мускулна маса. Разбира се, в комплекс с останалите В-витамини кобаламинът спомага за общото добро състояние на организма, за правилното и бързо протичане на обмяната на веществата и поддържането на здрава и функционираща нервна система.
Не бъди чак толкова краен :) Това е като да строиш къща и да мислиш само колко голяма ще я направиш, но без да обръщаш внимание на основите.
казано от bilev на 20.09.09, 09:52:
искам да ви попитам може ли да пия креатин и витамин b12 едновременно на 17 години съм занимавам се с футбол и фитнес от много време 10x предварително
Нямаш никакви грижи. Спазвай написаното на опаковката.
Мнението беше редактирано от gssatcc на 20.09.09 14:11.
Значи витамин B12 е съставна част от витамините B комплекс,но като фармакологична група-ако очакваш да си го доставиш като приемаш таблетки B комплекс няма да стане тъй като го няма в таблетна форма.Не се усвоява през стомаха понеже се инактивира от солната киселина в него.Колкото до това че B12 не повишавал постиженията изобщо не съм съгласен.Звучиш ми много убеден като ги говориш тези неща и затова ще те попитам ти лично използвал ли си го и ако си го използвал защо не ми драснеш схемата която си направил.За автора на темата-пич комбинацията не е лоша стига да си запознат с най-ефикасния начин за използване на креатина за да не го изхабиш само.Иначе ефект ще има,но не очаквай да е равен на такъв от стероиди например.Успех и пиши за да разберем резултата
Вит. B12 се взима само инжекцион със фолиева киселина (вит. B9), фолиевата киселина може и на таблетки. Аз едно време съм я пробвал комбинацията и единственото което усетих беше, че имах повече въздух когато правех тежки упражнения като клякане и също усещах, че имам повече издръжливост, но маса не съм качил от тези витамини. Слаба работа е за мен тая комбинация, креатин когато взимах за първи път помня че се бях надул все едно бях взел зоб хаха, то вода ама и силата и издръжливоста ми се качиха много екстремно. Много съм доволен от комбинация - креатин, глутамин, таурин + въглехидрати има ги и готови комбинаций които улесняват, направо гребеш от кофичката разтваряш и зобаш. Сега сигурно има още по авангардни добавки, тъй като от 2г. не съм тренирам и сега като гледам хран. добавки доста са се развили и сигурно има още по добри които се усвояват още повече, но за тази комбинация която споменах дава много добри резултати гарантирано. Просто няма как да вземеш креатин и да не вчемеш и глутамин + таурин и суроватъчен протеин, те всички се допълват за максимално усвояване, ако се взима креатин само няма да се усвои толкова колкото ако се комбинира с глутамин + задължителните прости въглехидрати, аз едно време го пиех със захар след трен., тъй като нямах декстроза и работата ставаше. Сега гледам има на пазара нова формула въглехидрати които са много по добри от декстрозата и всичко останало, с тях ако комбинираш ефекта сигурно ще е още по голям.
Всички много наблягат на добавките и повечето не обръщат или по скоро си мислят че храненето им е ок, само дето не са много хората които имат добра диета и режим. Ако да речем визмаме нужния като количество протеин за деня но взимаме по малко въглехидрати от колкото тялото ни изгаря от треноровката и нормалното функциониране на организма, абсолютно никакви добавки няма да ни помогнат да качим маса. Така само даваме излишни пари за иначе качествен протеин който би си отишал по предназначение ако приемаме калорий над това което изгаряме и най вече от калорий от качестени храни а не от вафли, банички и всякви други боклуци да не изброявам. Сигурно това което написах всички го зная от вас, то тва си е от АБВ на бодибилдинга.
Мнението беше редактирано от Хри$то® на 22.09.09 18:38.