21.09.09
13:00
Очертава се вече да тренирам предимно сутринведнага след закуската, та питането ми е следното: Сега закусвам 3 яйца + овес+ малко стафиди+лъжица мед с прясно мляко. Да махна ли сега меда и стафидите понеже са бързи въглехидрати ?
21.09.09
18:59
Цели трябва да са яйцата, без жълтъка няма да се усвои както трябва белтъка. Пък и белтъчините не са съсредоточен само в белтъка. Не виждам проблем в цели яйца преди тренировка /както не виждам смисъла от деленето им хаха : )/
Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 21.09.09 19:00.
Грях ви на душата, че хвърляте жълтъците. Като не ги ядете тях, по колко белтъка ядете? По 20 яйца на ден ли си варите?
казано от Biad__ на 21.09.09, 16:06:
Ако е преди тренировка може да си запазиш жълтъците за по-късно.
Така и от двете нищо не става ... Браво за съвета.
Идеята беше да не приема мазнините в жълтъка преди тренировка не да се хвърлят.Че тея котки след 1-2 години до терасата ще се катерят с тлкова зоб.
22.09.09
04:10
Защото се усвоява по-бавно с него. Това дали не се усвоява жълтъка незнам - щом истинските билдъри не ги ядът. Никой не ви пречи да ядете всякакви мазнини , защо трябва да трябва да проповядвате религията си на всеки..
казано от Muhammad Ali на 22.09.09, 04:10:
Защото се усвоява по-бавно с него. Това дали не се усвоява жълтъка незнам - щом истинските билдъри не ги ядът. Никой не ви пречи да ядете всякакви мазнини , защо трябва да трябва да проповядвате религията си на всеки..
??!?!?
Каква религия ? Ти изобщо чел ли си нещо по темата, или си пуснал филмчето на Рони и си видял какво налива в тигана ?
6 яйца (цели) + масло + кашкавал в тигана и отделно масло от бучката да прокарвам. Това закусвам всеки ден, в някои от дните след по-малко от един час (понякога и половин) след закуската ми започва 2-3 часова тренировка (с много борба) и досега не съм имал никакви оплаквания. Те нека не се усвояват толкова бързо, ама искам да видя как нещо подобно се прави с овесени ядки и белтъци.. просто няма начин (няколко доста истински “билдъри” са го установявали по време на опит за такава тренировка, пред мен).
Именно мазнините са по-добрата енергия за преди тренировка (защото са повече енергия), въглехидратите от друга страна са по-удачни за след такава (защото именно по-бързо ще се усвоят и ще те презаредят за следващата). И това не е религия (не съм религиозен), това са проверени неща.
А докато не взимаш всичко, което взимат “истинските билдъри”, е добре изобщо да не ги гледаш тия филмчета с Рони Колман и другите, че много грешни представи може да си изградиш. При тях нещата са толкова различни, че няма накъде.. ако искаш да си имаш някой за пример, погледни билдърите и силачите от 30те и 40те, да видим колко от тях са махали жълтъците.
Мнението беше редактирано от G33K на 22.09.09 08:19.
22.09.09
09:03
Думата религия не я използвах в прякото и значение. А това ,че на теб ти помага да ядеш еди какво си незначи ,че ще помогне и на друг. А я виж тези от 30те и 40те дали са били толкова колкото сегашните релефни ?
По даден въпрос може да има много мнения , затова има и черно
<и>
бяло. То е ясно ,че някой ще пише ,че животинските мазнини са вредни - друг полезни. Но защо трябва да казвате в БодиБилдинг сайт ,че Известните културисти незнаят как да ядът след като това им е работата ? Защо изкарвате ,че само хапчетата им помагат. Те нямаше да ядът под режим ако беше така. Когато станете на тяхното ниво или поне се доближите /дори и да не искате да сте като тях/ - най-добрите БодиБилдъри в света , тогава ги съдете и приказвайте ,че незнаят какво да ядат. Аз няма да пиша в тази тема повече да не стават спорове.
казано от Muhammad Ali на 22.09.09, 09:03:
Думата религия не я използвах в прякото и значение. А това ,че на теб ти помага да ядеш еди какво си незначи ,че ще помогне и на друг. А я виж тези от 30те и 40те дали са били толкова колкото сегашните релефни ?
По даден въпрос може да има много мнения , затова има и черно<и>
бяло. То е ясно ,че някой ще пише ,че животинските мазнини са вредни - друг полезни. Но защо трябва да казвате в БодиБилдинг сайт ,че Известните културисти незнаят как да ядът след като това им е работата ? Защо изкарвате ,че само хапчетата им помагат. Те нямаше да ядът под режим ако беше така. Когато станете на тяхното ниво или поне се доближите /дори и да не искате да сте като тях/ - най-добрите БодиБилдъри в света , тогава ги съдете и приказвайте ,че незнаят какво да ядат. Аз няма да пиша в тази тема повече да не стават спорове.
Аз не ти казвам, че не знаят, аз ти казвам, че при тях нещата са много по-различни заради другите фактори. А тези от 30те и 40те години са просто много по-близки до това, което представляваш ти, аз и повечето посетители на този форум. Просто много неща се променят с медикаментите, и хранене и трениране стават много по-различни. А не че те не знаят какво да правят, просто което те трябва да правят не е приложимо за теб. Иначе и аз нямам намерение да пиша повече ;)
22.09.09
09:41
казано от Muhammad Ali на 22.09.09, 09:03:
По даден въпрос може да има много мнения , затова има и черно<и>
Хах,човек е естествено,че няма да са били релефни като сегашните.За 40-50 години мислиш ли,че медицината не се е развила.Истината е ,че културистите от старата школа имат много по хубави тела от тези сега,защото тяхното граничи с човешкия идеал за тяло,те са по-близо до възможното.Сега дали пресата им не е толкова релефна като на рони мисля ,че няма значение ,защото талията им е малка,а не са с бирени шкембета в/у които има 8 плочки,нали?Просто сегашните билдери са много неестествени.Не говоря за всички де.
По темата:да,храната е ок,даже за мен това е един доста по-добър вариянт,защото закуската съвпада с пред.трен.хранене ;)
Мнението беше редактирано от az100yan на 22.09.09 09:42.