22.09.09
19:15
Здравейте искам да си изясня някой неща.
1. Като си смятам необходимите дневни калорини нужди как да го правя върху чистото телено тегло / да речем , че съм 100 кг от който 20 процента да са мазнини/ , та върху 80 кг. или върху 100 кг да ги смятам. Целта ми е да качвам само чиста мускулна маса и да запазим в тези граници телесните мазнини !
2, Възнамерявам да приемам по 2 гр. белтъчини на телено тегло което прави или 160гр. или 200 гр. Ако си набавя да речем 100 гр. белтъчини от храна остатъка да е от протеин. Правилно ли е това или е необходимо независимо от приетите от храната белтъчини храната да вземам и по 2гр. протеин на телесен килограм за да кача чиста мускулна маса, и да не допусна драстично увеличаване на мазнините.
По принцип лесно се омазнавам за това ще се стрема да намаля мазнините до минимум.
В тренировъчните дни възнамерявам съотношението Белтъчини/Въглехидрати/Мазнини процентно да е следното 40/50/10
В дните без тренировка съотношението Белтъчини/Въглехидрати/Мазнини процентно да е следното 55/35/10
Можели да коментирате правилно ли възнамерявам да постъпя.
Ето малко инфо и за мен :
Възраст:33 г.
Височина 186 см.
Тегло:93 кг.
Раменна обиколка:139 см.
Гръдна обиколка: 119 см.
Мишница:42 см.
Талия: 98см. ЛОШО :(
казано от Vani на 22.09.09, 19:15:
Здравейте искам да си изясня някой неща.
1. Като си смятам необходимите дневни калорини нужди как да го правя върху чистото телено тегло / да речем , че съм 100 кг от който 20 процента да са мазнини/ , та върху 80 кг. или върху 100 кг да ги смятам. Целта ми е да качвам само чиста мускулна маса и да запазим в тези граници телесните мазнини !
2, Възнамерявам да приемам по 2 гр. белтъчини на телено тегло което прави или 160гр. или 200 гр. Ако си набавя да речем 100 гр. белтъчини от храна остатъка да е от протеин. Правилно ли е това или е необходимо независимо от приетите от храната белтъчини храната да вземам и по 2гр. протеин на телесен килограм за да кача чиста мускулна маса, и да не допусна драстично увеличаване на мазнините.
По принцип лесно се омазнавам за това ще се стрема да намаля мазнините до минимум.
В тренировъчните дни възнамерявам съотношението Белтъчини/Въглехидрати/Мазнини процентно да е следното 40/50/10
В дните без тренировка съотношението Белтъчини/Въглехидрати/Мазнини процентно да е следното 55/35/10
Можели да коментирате правилно ли възнамерявам да постъпя.
Ето малко инфо и за мен :
Възраст:33 г.
Височина 186 см.
Тегло:93 кг.
Раменна обиколка:139 см.
Гръдна обиколка: 119 см.
Мишница:42 см.
Талия: 98см. ЛОШО :(
20% мазнини са доста,старай се границата да е по близо до 10%.Нуждите за белтък се смятат върху активното тегло.
За по добро изгаряне на мазнини,правилно си се насочил към високо на белтъчини хранене,може даже да минеш на 2.5 гр на телесно тегло.Когато целта ти е да сваляш това което трябва да намалиш са въглехидратите,а не мазнините.Полезните ненаситени мазнини също спомагат за сваляне на мазнини.Старай се да преиемаш предимно такива(ядки,зехтин,яйца,риба).
След тренировка с тежести отдели по 15-20 мин за кардио,ако не усещаш резултат го увеличи или го сложи в самостоятелни дни по 30-40 и повече минути.Старай се да консумираш предимно комплексни въглехидрати като ги ограничиш до сутришното и най късно следобедните хранения.Храни се по 5-6 и повече пъти на ден.Консумирай по най малко 2,5 -3 л вода,това е много важно за понижаване на теглото.
И най важното зареди се с търпение.И си следи най-вече обиколките на бедра,талия,ръце.Най-голям ефект би трябвало да има на талията.Килограмите не винаги са верен източник за сваленянето на мазнините.
Мнението беше редактирано от Biad__ на 22.09.09 20:35.
За да бъда честен не знам колко процента са ми подкожните мазнини. Дразни ме разбира се обиколката на талията само там съм зле. Стремя се към нещо много трудно да качвам дори и бавно мускулна маса, аз си е имам по обиколките си личи че не съм слабичък, и същевременно да навалям процента мазнини най вече в талията си. Това са обиколки които са посочени и са снети след 100 дневно прекъсване на фитнеса заради травма в китката сега отново съм в залата и лекичко навлизам във форма и се моля китката пак да не ме спре.