Една питанка за кафето

10.06.09
18:53

Здравейте, от много време се дразня от развитата ми наркомания към кафето и  го спрях, тотално.

Сега обаче , живота не  е толкоз лесен поне за момента , не съм свеж , не съм така жизнен, боли ме главата постоянно, постоянно съм сънен.

Питанката е , с какво да земестя (освен  черния чай)  кафето временно , към което да не се свиква и горе долу да води до същия  ободряващ ефект???

10.06.09
19:15

Ако не ‘чистиш’ - кофеинови напитки. Но не виждам проблем в кафето, поне аз. Не прекаляваш ли със захарта - всичко е тип-топ.

fire.is.my.nature

10.06.09
19:18

Аз също го спрях от около месец. Първите дни бях като зомби :lol: Но можеш да го замениш с по-изчанчени чайове ,ако си фен на чая :) Примерно аз си взимам с лайка,ванилия и мед(на Туингс)  или от една индийска чайна ( има няколко в София )  с вкус на портокал и шоколад и има 100000 вида още. И хмммм сега съм пристрастена към тях :lol:
Но си струва определено спирането на кафето.Спя по-добре и се чувствам по-бодра като цяло ;)

Мнението беше редактирано от fire.is.my.nature на 10.06.09 19:19.

10.06.09
19:19

Според мен това отминава, но ако не се храниш достатъчно и 10 кофеина няма да помогнат. Виж да не би да е там проблема.
Успех.

Вземи си едни хубави витамини 99% никак не биха ти били излишни.

14.06.09
19:21

ааа да попитам едно кафе така 15 мин преди тренировка с 20 гр шоколад своге натурален добрели е

14.06.09
19:31

Само кафето... Аз пък си пия кафе и си ме радва, а и не ми действа осезаемо, та не виждам защо го спирате, но всеки си знае...

14.06.09
19:54

ааа да попитам едно кафе така 15 мин преди тренировка с 20 гр шоколад своге натурален добрели е

Не. Кафе + грейпфрут, може. Ама не бързи въглехидрати (то в тия 20гр не, че има много) преди трен.

15.06.09
05:33

Може да ползваш стевия за кафето, ако не можеш без да е подсладено.

казано от alpinab на 10.06.09, 18:53:

Здравейте, от много време се дразня от развитата ми наркомания към кафето и  го спрях, тотално.

Сега обаче , живота не  е толкоз лесен поне за момента , не съм свеж , не съм така жизнен, боли ме главата постоянно, постоянно съм сънен.

Питанката е , с какво да земестя (освен  черния чай)  кафето временно , към което да не се свиква и горе долу да води до същия  ободряващ ефект???

А как са ти другите фактори - сън, тренировки, хранене, вода, стрес ? :)

Мнението ми е, че кафето е стимулант и като такъв да се мисли как и защо се употребява - дали защото харесваме вкуса и го пием заради него, дали защото наистина имаме нужда от ободряване и събуждане ( например спал съм 2 часа и имам тежък изпит по...книги :) ).

17.06.09
10:11

Относно горното мнение естествено ,че кафето действа като стимулант върху нервната система, това и е причината за свикването с него.
Нещо като кафена абстиненция. Който не изпитва такава  значи  не пие достатъчно количество за съответния период измерен в години....

Както и да е ,  вече  нещата си идват на мястото и започнах леко полеко да  се чувствам нормално  . Предполгам в близко бъдеще  няма въобще да ми липсва кафето, което ще е прекрасно:)

Поздрави.

18.06.09
07:55

По 2 кафета на ден - без захар, естествено. Това съм аз. Преди месец на почивката - толкова интересни неща, че съвсем забравих за кафето - само рано сутрин едно и с много мляко - а беше и мнооого далеч от еспресото. По принцип, ако до обяд не пия кафе започва да ме боли глава. Чувала съм, че това преминава за 1-2 седмици и всичко се нормализира в безкофеиновия ритъм ... Като се върнах в BG - вкусът на кафето ми се стори ужасно силен и не чак толкова приятен - помислих, че са се развалили машините за кафе нещо и т.н. ... Обаче пак влязох в предишната схема. Лошото е, че понякога имам проблем със заспиването - трябва да махна следобедното кафе...

казано от tonu на 15.06.09, 05:33:

Може да ползваш стевия за кафето, ако не можеш без да е подсладено.

Един мой колега беше получил хипогликемия от стевия...оказва се, че тя вдига инсулина, без да има качване на кръвната захар :) Така че аз не бих препоръчал стевия. :)

18.06.09
08:52

Предпочитам стевия пред аспартам да ти кажа честно.

18.06.09
11:27

Най-добре кафява захар или ако е мляко с нес с мед...

18.06.09
14:35

Най-добре е без каквито и да е  подсладители, млека, сметанки и други такива.  Единствено  чисто  силно еспресо  с хубав  голям кафево-охрен каймак, сервирано по подходящ начин и изпито с нужната  наслада:)

18.06.09
16:26

аз преди време работех барман-сервитьор и си правех зверско кафе нали машините имат плитка и дълбока цетка и по принцип в дълбоката се слагат 2 дози а аз слагах 5 и ставаше неповторимо вкусът му не се променяше колкото и захар да слагаш а каймака беше по4ти 4ерен 1 от това просто летях редбула ряпа да яде :D

19.06.09
05:30

Леле, от такова няма да спя една седмица, бе човек!!!:) Иначе и аз съм за чистото есресо с каймак.

19.06.09
05:31

ес”П”ресо

23.07.09
13:35

Кафето може да се подслади и само с мед. Но е по хубаво с капка мляко:)))

13.08.09
16:46

Гледах преди известно време едно филмче за кафето,
при много късото еспресо кафе излизали ароматите, без отрови и кофеин.
За това италианците можели да си позволят до 10 кафета без проблем.

20.08.09
14:37

Здравейте отново, вече два месеца и нещо без капка кафе,  вече не се нуждая сутрин от кафевата течност за да ми започне нормално деня.

Живота без кафе или поне с доста ограничени количества определено е по-добър, най-малкото за по-добрия дъх и цвят на зъбите.

20.09.09
13:02

от два дни не пия кафе -ужасно много ми се спи през деня и много ме боли глава някой знае ли колко време трябва да мине за да дойда на себе си? :down:

23.09.09
10:05

Нормално. Седмица - две.

23.09.09
10:06

Абстиненция чисто и просто.

Мнението беше редактирано от Ива Павлина на 23.09.09 10:07.

23.09.09
12:47

Не знам, на мене кафето много ми пречи на тренировката - ако изпия 1 кафе около 1-2 часа преди, направо ми идва да припадна, треперене на ръцете, студена пот, отпадналост, гадене и така нататъка. Мога да кажа, че по 1 време бях пристрастен към кафето имаше период и по 6-7 на ден съм пил, а сега от около 4 месеца съм изпил само 2, не ми се пие, а когато ми се допие много ме мързи да си направя :) и така го отказах напълно.

Мнението беше редактирано от Мирослав на 23.09.09 12:49.

24.09.09
05:38

То явно и не ти е понасяло добре, като гледам ... Аз съм на по 2 кафета на ден, не много силни, може и  едно. Инцидентно се е случвало да кръкна 3 и тогава симптомите са същите:)

24.09.09
10:25

Ауууууууу...а пък на мен кафето не ми действа(видимо),иначе 100% не ми се отразява добре...аз бях стигнала до 12 нес кафета на ден!!!!! И сега ги намалих на 5-6 щото тва моето сърце някой ден няма да издържи...а най-тъпото е че кафето ми харесва само на вкус не го пия заради друго...

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1