дайте ми съвет за апетит

12.02.05
14:22

здрасти на всички
Та проблема ми е,че колкото и да си налагам да ям повече някакси нямам апетит.От две седмици вече ям буквално насила и вече ми се повдига.А знам че за да кача(каквото искам да направя сега) трябва да се яде здраво.Зимата не излизам много често както се досещате.Може и това да е причината за липсата на апетит.И повече от 3 пъти на ден немога да ям каквото и да правя.Висок съм 1,71м ,63 кг.Ръката ми е 32 см.Дугите си мерки не ги знам.Та ако може някой да ми препоръча техника или да ми даде съвет как да си увелича апетита ще съм му много благодарен.Може и химия,но за предпочитам по естесвен начин..
10 х предварително

WO

12.02.05
15:07

един приятел имаше същия като твоя проблем и го решаваше с миксера. смила си яденето и го изпива като шейк...не знам точна рецепта ма знам как от злояд 60-тина кила стана 90, което значи, че има смисъл...

12.02.05
15:10

[quote author=“wow”]един приятел имаше същия като твоя проблем и го решаваше с миксера. смила си яденето и го изпива като шейк...не знам точна рецепта ма знам как от злояд 60-тина кила стана 90, което значи, че има смисъл...

ми малко ще ми е трудно да си смеля пилето с ориз в миксера
или хляба :lol:

WO

12.02.05
15:11

що така реши ?! :D

12.02.05
17:32

ми така ми се струва
според теб ще може ли да ги смели?
и да си ям всички храни на пюре 8)

WO

12.02.05
17:54

ми да , доколкото си спомням той имаше един такъв миксре с купа отгоре и шиткаше сичко вътре, слагаше малко мляко или вода или бульон и гълташ...няма да е вкусно но е хранително  8)

AC

13.02.05
01:19

Малка поправка- по добре с пасатор...

Иначе това е перфектен метод... А м/удругото- тая липса на апетит обикновено идва от преумора- помисли си възстановяваш ли се и наспиваш ли се добре...

13.02.05
09:43

Aпетит = Психика !!!
Но трябва да разнообразяваш храната и да не ядеш еднотипна храна. Трябва и да спазваш чесовете и да разделяш яденията, ако гониш някви цели. Ае важно е да слушаш организма си и интуитивно да стават нещата.
по-здрави

AC

13.02.05
22:44

[quote author=“emil_mlo”]Aпетит = Психика !!!

Бе така е, ма понякога просто липсва...  :D

14.02.05
14:39

Купи си и някакъв протеин или гейнър, пий го 2 пъти на ден и яденета ти стават вече 5, което е по-добре. А и аз като пия протеин първото което усещам след 20 минути е ....ГЛАД!

УСПЕХ!

14.02.05
14:56

Яж бързи въглехидрати :) По-бързо ще огладняваш :)

14.02.05
16:17

[quote author=“kara”]Купи си и някакъв протеин или гейнър, пий го 2 пъти на ден и яденета ти стават вече 5, което е по-добре. А и аз като пия протеин първото което усещам след 20 минути е ....ГЛАД!

УСПЕХ!

да е човек
аз точно такова нещо исках
ама може ли наистина едни протеини да заместят едно хранене
благодаря на всички за отговорите най-вече на модератора!
и май-наистина всичко опира до психиката ама понякога е трудно да я контролираш
и затова исках нещо помощно.ще пробвам с протеините,но можете ли да ми препоръчате някаква марка.Аз преди съм взимал протеини на Мега Мас мисля че бяха
не забелязах някакъв особен ефект от тях,макар ,че се говореше хубаво за тях
[quote author=“Martin87”]Яж бързи въглехидрати :) По-бързо ще огладняваш :)

а с “бързи въглехидрати” ще мога ли да качвам?

14.02.05
16:44

[а с “бързи въглехидрати” ще мога ли да качвам?

Ще качваш мускул, ако ядеш и достатъчно месо и яйца и протеинови шейкове, т.е. на теб ти трябват около 130 грама протеин дневно. Ако поемаш 60 грама от шейковете, смятам че останалото няма да ти е трудно да го получиш от храната. За марка протеин ти препоръчвам да прочетеш форума за хранителни добавки.....аз не искам да посочвам фирми, а и не знам до колко пари си склонен да дадеш за протеин.
Лично мнение: не мисля че трябва да прекаляваш с бързите въглехидрати-тях само след тренировка.
Успех!!

14.02.05
19:34

до колкото знам бирената мая отваря апетит

WO

15.02.05
09:00

[quote author=“smokee”]
ама може ли наистина едни протеини да заместят едно хранене

не пич, не може !!! те са “хранителни добавки”, а не заместители!!!  ако пиеш протеин или гейнер и не се храниш добре, мускулите ще са все същия мираж.... :roll:

15.02.05
20:19

Аз мисля че най-лесно е да се каже: Апетита зависи от психиката.
Т.е. ако нямаш апетит имаш си емоционален проблем.
Това разбира се е едно логично и лесно разбираемо обяснение, като нещо те тормози или подтиска естествено е да нямаш апетит.

Монетата обаче има и друга страна, забелязал съм че хората които имат добър апетит имат огромни проблеми когато са на диета с калориен дефицит. Това което съм наблюдавал е че те също имат психически проблеми, като проблемите им са толкова по-големи колкото калорииния дефицит е по-голям! :) :) :)
От друга страна тези които имат проблем с апетита при калориен излишък нямат толкова големи ‘психически’ проблеми когато са на рестриктивна диета.

Извода които правя е че става въпрос за физиологични особености на различните организми, а не непременно за психически проблеми.

Може би го викат ензими...
Решението на проблема с апетита мисля, че е сравнително лесно. Поне при мен :)
Зарязвам диетите и хранителните режими. И почвам да си позволявам предимно и само храни, които са ми много вкусни. Ако можеш да си го позволиш два - три месеца и да си хапваш повечко. Хапваш, хапваш.
След някой месец ги спираш и почваш да ядеш нормални храни. Но вече си привикнал организма към количеството.
Е, има и негативни ефекти, спор да нема! Но пък апетитът идва с яденето :)
Как да го смъкнеш след това ,все още не мога да ти кажа :) Не съм пробвал просто. Но методът на угаждането не е лош, повярвай ми. Угаждането вероятно не включва

пилето с ориз

Е, ако си просто злояд/анорексичен тип, тогава може и да не стане. Има и медикаментозни решения, по - леките от които са мисля Б12 и бирена мая например.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1