проблем с кръста при коремните преси

24.09.09
09:50

Усещам голямо напрежение в кръста. Дори не усещам толкова голямо натоварване на корема от колкото на кръста. След 3тата серия си ме боли стабилно а на другия ден немога да направя и 8 повторения. Къде е проблема? Говоря за тея пресите дето се правят от наклон(не се сещам за точно наименование)

Темата беше редактирана от Fallen на 24.09.09 10:18.

24.09.09
10:22

казано от gips на 24.09.09, 09:50:

Къде е проблема?

Проблемът е там, че упражнението не е просто безполезно, а вредно. За поясната мускулатура има писано доста по форума, аз лично си спомням, че съм давал линкове и към външни сайтове (и не само аз), почети и си харесай смислени упражнения и програма. Коремните преси в най-добрия случай няма да свършат нищо..в най-лошия ще си прецакаш нещо с тях.

Мнението беше редактирано от G33K на 24.09.09 10:22.

24.09.09
10:54

тогаваж защо всеки 2ри в залата който има добре оформен корем ги прави?

24.09.09
11:07

казано от gips на 24.09.09, 10:54:

Защото всеки втори е разбирач ;)
Прави тежка тяга и ще ти порасне корема. Прави кардио и ще се покаже 6-пак ;)

24.09.09
11:09

казано от gips на 24.09.09, 10:54:

Защо двама от трима в залата не правят клек и тяга?
Защо двама от трима които ги правят, ги правят криви?
Защо всеки втори тренира бицепса с по-голямо старание, отколкото гърба?
Не е това най-голямото безумие, което можеш да видиш по залите, това ми е мисълта. Ако се загледаш много криви неща ще видиш, защото хората предимно тренират според това, което са чули отнякъде и според неща, които са се наложили като един вид мода. Малко са тези, които са се интересували кое как и защо работи.
Добре оформен корем е въпрос или на добра диета, или на това да си си кльощав по рождение, коремните преси няма да ти помогнат кой знае колко (а съотношението полза към риск от контузия е твърде лошо). А и между другото, защо всеки втори в залата ги прави, това не знам - но точно заради това на повечето трениращи поясът им е ужасяващо слабо място, ако ще и да е с N реда плочки. И донякъде заради това са и кривите изгърбени стойки и нелогични контузии (не само разбира се, това да правиш 4 пъти лежанка седмично без да се набираш нито един път също помага, но си е факт - коремните преси изгърбват; а като ти е крив гръбнака рано или късно ще има проблеми, я с кръст, я с гръб..отделно е и стресът за прешлените докато ги правиш, отделно е и дисбалансът на сила на пояса спрямо останалото .. абе много негативи са).
edit:
За да не стане неразбиране - това, че добре оформения корем не е въпрос толкова на упражнения, колкото на хранене, не значи че пояса не трябва да се тренира. След гъза, това е може би най-важната мускулатура и е добре да и се отделя нужното внимание. Просто трябва да става с подходящи упражнения, поясът има няколко функции, като за всяка една от тях си има съответните упражнения и прогресии за тях, въпрос на малко желание да се изрови информацията.
Ето една добра отправна точка, но имай предвид че не е всичко:
http://www.tmuscle.com/free_online_article/sports_body_training_performance/complete_core_training
http://www.tmuscle.com/free_online_article/sports_body_training_performance_repair/core_training_for_smart_folks

Мнението беше редактирано от G33K на 24.09.09 11:22.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1