Болки в левия лакът?!

18.09.09
13:57

Здравейте,

Преди 1 натоварих малко повече левия си лакът с 45 кг, и 1-2 дена, нямаше нищо...
Но в последните 4-5 дни чувствам болки, когато го понатоваря малко..
Спрял съм тренировките и го мажа с някакъв жълт мехлем - NeoX.

Сега незнам какво да правя, мажа сутрин обед и вечер.. :)

18.09.09
14:33

Недей заключва ставите.Това като съвет при тренировка на рамо.
А с какво упражнение успя да си причиниш болка.

18.09.09
16:05

На лежанката

19.09.09
14:56

Не изпъвай лактите докрай на лежанката . Аз и на други упражнения не ги изпъвам , но не съм сигурен дали е правилно .

19.09.09
16:44

При тренировка на трицепс и гърди е оправдано(но не задължително)заключване на лакътя-за ,максимално натоварване.

20.09.09
06:56

Да, няма да ги изпъвам вече го край, но как да махна болката .. аз сега един стол не мога да вдигна с лявата си ръка..

Майка ми каза че съм я “развил”..

И аз сега си мажа с крема..

20.09.09
09:37

Развил .... интересен термин?!?! wft

20.09.09
09:41

Религия забранява ли ти да ползваш съветите на лекар?
Ако не е така давай смело.

20.09.09
13:27

Не съм ходил на лекар, но май няма да има нужда.. сега не ме блоки както вчера, тази седмица няма да тренирам, ако трябва и другата.. :)

Но ако не ми мине ще отида на лекар... :)

20.09.09
17:33

А като загрееш повече пак ли имаш същия проблем? Защото доста хора имат проблеми с френското, но когато загреят с 2-3 серии и поне при тренировката болката изчезва, а през другото време се мажи разни там неща и избягвай да се натоварваш. Няма да е лошо да посетиш и доктор, ама освен нагревки и пак някакъв подобен гел, не знам какво друго ще ти кажат, че и те нали са много разбирачи :)

22.09.09
10:15

Аз не съм ходил на фитнес откакто ме заболя..

И няма да ходя докато не ми мине, то почти ми мина, боли ме когато вдигам нещо тежко само с нея (лявата ръка)
Предполагам до седмица трябва да ми мине и ще започна да пия хапчета за подсилване на костите..

24.09.09
16:07

казано от Krachoff на 22.09.09, 10:15:

Аз не съм ходил на фитнес откакто ме заболя..

И няма да ходя докато не ми мине, то почти ми мина, боли ме когато вдигам нещо тежко само с нея (лявата ръка)
Предполагам до седмица трябва да ми мине и ще започна да пия хапчета за подсилване на костите..

И на мен се случи.Правих щанга зад врат,не бях сложил тежко(по прицнип това упражнения за рамо не го харесвах знаех че може би някой ден ще си докарам травма,но един викаше ае ае нищо няма да ти стане,и изведнъж нещо изпука и ме зачатка) беше ми минало уж( мажа го с диклак) и неска в даскало си правя кофички и пак ме заболя. Сигурно и аз ще трябва да почивам !

24.09.09
20:20

Този спорт дава много, но ако нещата не се изпълняват както трябва, може и да вземе. Спри да тренираш докато болката не отшуми. След това преди тренировка прави стабилна загрявка на китки, лакти, раменен пояс, кръст, колена и т.н. Стречингът също е добре дошъл, но и с него трябва да се внимава. Предполагам, че трупаш много тежко по лостовете. Както казаха (и аз го споделям) заключването на лактите също влияе неблагоприятно (не отричам и ползите му!).

25.09.09
12:10

Не, на лежанката макс 45 кг, немогах да ги вдигна и ме заболя лакътя, не се е чул никакъв “пук, прас или както е там..”

И сега от 2 седмици не съм ходил на фитнес. но аз не бързам, когато ми мине - тогава... :)

И в последните 3-4 дена не ме боли много. :)

25.09.09
12:48

По тежестите които видигаш си личи,че си начинаещ.Сега когато не ходип на тренировка отдели време да научиш правилната техинка на упражненията,които изпълняваш.Иначе рискуваш контузии като тази,които както виждаш спират развитието ти.
Някой по-тежки упражнения изпълнени неправилно могат да те искарат за месеци извън залата.

казано от Krachoff на 25.09.09, 12:10:

Не, на лежанката макс 45 кг, немогах да ги вдигна и ме заболя лакътя, не се е чул никакъв “пук, прас или както е там..”

И сега от 2 седмици не съм ходил на фитнес. но аз не бързам, когато ми мине - тогава... :)

И в последните 3-4 дена не ме боли много. :)

Как изпълняваш упражнението?С помощник или без?Щом чак лакета да те заболи от лег или техниката яко ти куца или тея килограми са доста над сегашните ти възможности!!!Болката би трябвало да отшуми,но за в бъдеще внимавай много защото и минимална грешка ще “събуди” травмата!И не бързай с връщането в залата.Само когато си 100% възстановен тогава.

25.09.09
21:19

Иксаш да кажеш че наистина травмата се “събужда” и дори когото отшумия тя си остава вечна? Мен още ме боли лакътят и май май 2 пат пропускам гръб крака ;(!!!

Травмите в лакти,колена,глезени,китки и т.н. са едни от най неприятните.След време пак се обаждат,по леко разбира се :)

27.09.09
18:38

Вдигам 40 кг 1 път, на 45 не ме заболя веднага но след 2 денаа :)

Болката не е като преди, но се усеща, няма да ходя в залата! Аз не бързам :)

Малък съм, има време! :)

пп - днес (27 сеп.) ставам на 14 :)

казано от Krachoff на 27.09.09, 18:38:

Честит рожден ден!И без травми за в бъдеще!Не прибързвай изчакай да се възстановиш едва на 14 си...целия път е пред теб :)

ПИ

27.09.09
19:57

казано от Krachoff на 27.09.09, 18:38:

Не си прави експериментите, особено ако си сам. Аз дигам 60 и съм на 14, дори и 70 ще сложа и ще ги бутна, но ако стане нещо ще се утрепа! :Д  :lol:

05.10.09
11:24

Мисля че лявата върви към подобрение, болката се качва нагоре към бизепса при напрежение на ръката, но сега пък и дясната ме боли в лакътя! точно където ме болеше лявата преди и си мисля, че са растежни болки...

пп - дясната не може да ме боли от натоварване защото откакто ме заболя лявата не съм посещавал фитнеса... :)

17.10.09
17:10

При разстежение трябва да спреш да го натоварваш дори косвено за повече от три месеца, зависи от ситуацията де. Аз трябваше да спра за 6, защото дълго време го тормозех преди да се е оправило напълно и допълнително влоших ситуацията.

25.10.09
10:31

Болката вече е супер тъпа, ядосва ме на моменти и ми идва да я счупа да има за какво да ме боли, но като отмине малко време осъзнавам че съм мислел съвсем като децата.... :)

Сега чакам да мине ... :) Забравям за фитнеса за няколко месеца, вече месец не съм ходил но масата на ми е мръднала...... :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1