24.09.09
19:25
Здравейте на всички!
От няколко дни вече “тренирам” всеки ден на лостове и правя кофички. Проблемът е, че все още не искам да се занимавам с фитнес, поне не и още в самото начало. Ако правя тези упражнения всеки ден (набирания, кофички), ще има ли някакъв ефект ? Проблемът ми е, че съм малко килограми. Висок съм 180 почти, а тежа само 58 кг.
Може ли някой запознат да ми каже само от тези упражнения мускулна маса може ли да се прави или трябва да се комбинира с нещо ? Например някакъв хранителен режим или нещо по-специално в менютата ми?
Благодаря.
24.09.09
20:06
Първи ден набирания, втори ден кофички, 2 дена почивка и пак така. Относно храненето виж в сайта има много теми за хранителени режими. Айде Успех!!.
Хранителният режим е задължителен.Без него нищо няма да постигнеш.Тръгни на фитнес.С успоредка и лостове няма да стигнеш далеч.За начало може и да става, но е крайно недостатъчно.Ако все пак си решил само навън да тренираш, то поне може да влючиш и лицеви опори, коремни преси и други.Имаше един филм с улични тренировки много надъхващ от замундата...
казано от AlexK на 24.09.09, 20:30:
Хранителният режим е задължителен.Без него нищо няма да постигнеш.Тръгни на фитнес.С успоредка и лостове няма да стигнеш далеч.За начало може и да става, но е крайно недостатъчно.Ако все пак си решил само навън да тренираш, то поне може да влючиш и лицеви опори, коремни преси и други.Имаше един филм с улични тренировки много надъхващ от замундата...
Това, че няма да постигна нищо значително, го знам. :)
За начало смятам да се занимавам с това, за да заякна поне малко и да ми бъде малко по-лесно във фитнеса. :)
24.09.09
20:37
Всъщност ако си търпелив и тренираш редовно на успоредка,лостове и както ти казаха лицеви опори и бягане ще стигнеш доста далеч.Не подценявай качественото и сериозно хранене.
Имаше един филм с улични тренировки много надъхващ от замундата...
Кой е филма? :)
казано от Pandiz на 24.09.09, 20:53:
Имаше един филм с улични тренировки много надъхващ от замундата...
Кой е филма? :)
Thug workout - Fitness from the streets ... яката работа :coolsmile:
24.09.09
21:08
казано от dieseldriven на 24.09.09, 20:37:
Всъщност ако си търпелив и тренираш редовно на успоредка,лостове и както ти казаха лицеви опори и бягане ще стигнеш доста далеч.Не подценявай качественото и сериозно хранене.
Ще стигне,но ще “зацикли” до някакво ниво далеч по ниско от това ,което може да стигне в залата.Храненето е 70%,но няма ли го вс отива на 0%
казано от petyrcho на 24.09.09, 19:25:
Здравейте на всички!
От няколко дни вече “тренирам” всеки ден на лостове и правя кофички. Проблемът е, че все още не искам да се занимавам с фитнес, поне не и още в самото начало. Ако правя тези упражнения всеки ден (набирания, кофички), ще има ли някакъв ефект ? Проблемът ми е, че съм малко килограми. Висок съм 180 почти, а тежа само 58 кг.
Може ли някой запознат да ми каже само от тези упражнения мускулна маса може ли да се прави или трябва да се комбинира с нещо ? Например някакъв хранителен режим или нещо по-специално в менютата ми?
Благодаря.
Здравей, petyrcho!
Щом ходиш на лостовете, ти ВЕЧЕ се занимаваш с фитнес. Фитнесът не е само зали, машини и дъмбели.
Както те посъветваха някои колеги, редувай дните с кофички и тези с набирания. Редувай и упражненията. Доста неща могат да се правят по лостовете, a ако не ти стига въображението - има доста клипчета в youtube.com.
И не забравяй храненето!
Успех!
Благодаря на всички за отговорите. :)
Имам 1 въпрос още. Защо като се кача на успоредката ръцете ми треперят супер много ? Все още съм прекалено начинаещ и правя по 3-4 кофи пълни само.
25.09.09
16:45
От напрежение. Слаб си и рамената са ти слабички. Като позаякнеш няма да имаш проблеми.
25.09.09
18:53
Прави лицеви и ще ти станат по лесни кофичките с времето.