Тренирам Борба и искам да покача мускулна маса

24.09.09
19:00

Здравейте,така значи аз искам да покача мускулна маса в момента тренирам борба в почти всяка тренировките правя кофички и набирания но така не мога да кача мускулна маса .Може ли да ми кажете ако ходя три пъти на фитнес в седмицата дали може пак да правя кофички и набирания,също така кога е по-добре да отивам на фитнес преди или след тренировка и може ли да ми предложите точно как да се храня не искам да кача маса с добавки и химии.Ръст 167 тегло 59-60 кг .Мерси Предварително за отговорите

Темата беше редактирана от KaNGaL на 24.09.09 19:19.

24.09.09
19:20

Защо не се консултираш с треньора ти.

24.09.09
19:23

казано от Powerg3n3ratoR на 24.09.09, 19:20:

Защо не се консултираш с треньора ти.

ми мисля че няма да ми позволи да покача маса

Мнението беше редактирано от KaNGaL на 24.09.09 19:24.

Ами хубаво е да се стремиш към някаква категория все пак.Почни ВВД и се храни стабилно с 7-8 + гр на кг/телесно тегло.Само кофички и набирания при такова тегло мисля че са малко за силовата ти подготовка при борбата,махни ги или по точно ги вмъгни във фитнеса и тренирай  3 пъти седмично в фитнеса,като наблягаш най много на лег,тяга и клек основно вдигай тежко за големите мускулни групи като  гръб крака ,гърди,а бицепс трицепс и раменете по 1 упражнение и то само базово(Рамени преси,френско,сгъване с щанга и тн), храненето е много важно,защото ако нямаш достатъчни калории с толкова мн активност става лошо.Моя съвет е да се стремиш  към функционална хипертрофия,а не към големи обеми,ако мислиш да се занимаваш сериозно с борба

Мнението беше редактирано от Велико Иванов на 24.09.09 21:06.

25.09.09
08:13

казано от KaNGaL на 24.09.09, 19:23:

ми мисля че няма да ми позволи да покача маса

Ако наистина е така, може би си има някакви съображения, не мислиш ли? И ако е така, как си го представяш цялото нещо - питаш по форумите, казват ти как да качиш, качваш и после му казваш “ми то стана случайно..” ?
Кила е най-лесно да качиш, малко повече ядене и си готов - а на сила ще можеш ли да го докараш в горната категория, защото разликите са големи, може би и сам знаеш ? Слушай треньора си най-добре, питай го и го послушай. Това е моят съвет.

Мнението беше редактирано от G33K на 25.09.09 08:14.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1