Кафе

24.09.09
18:52

Здр. Тренирам си редовно но и не пропускам сутрешното кафе . Смятате ли че е вредно благодаря предваритлно .

24.09.09
18:59

Чувал съм че кафето изсмуква калция от костите, ама иначе на тренировките няма с ко да ти навреди, ако си свикнал да пиеш кафе пий си, аз иначе нямам навика да пия кафе :)

Мнението беше редактирано от Петър на 24.09.09 19:00.

24.09.09
20:02

Зависи какво разбираш под вредно...Вредно е откъм гледна точка на това,че предизвиква зависимост.
Колкото до тренировъчния процес,не.Особено ако тренираш след закуска.Даже би ти подобрило тренировката.

Темата за кафето е леко по-нагоре,даже се вижда в момента.

Мнението беше редактирано от Финдо на 24.09.09 20:04.

EK

24.09.09
20:12

Чувал съм че пйенето редовно на кафе, се губи ефекта от него.

ВН

24.09.09
20:15

Правилно си чул.

drebniq има доста теми за кафето из форума, а по всяка вероятност има и из сайта, виж

http://lubomirivanov.com/881

25.09.09
06:16

казано от drebniq на 24.09.09, 18:52:

Здр. Тренирам си редовно но и не пропускам сутрешното кафе . Смятате ли че е вредно благодаря предваритлно .

Здравей!

Първо уточни кое считаш за вредно в случая - кафето или тренирането?  :lol:  :lol:  :lol:

Майтапът настрана. С риск да ми скочат всички любители на кафе, нека те питам - защо изобщо го пиеш? Дава ти временно чувство за бодрост, което впоследствие се заплаща с още по-голяма умора? Вдига ти ниското кръвно налягане, каквото не би трябвало да имаш на твоята възраст? Или разчиташ на диуретичния му ефект? Или вече си развил зависимост към него и не можеш да се откажеш?

Както вече си разбрал, не съм привърженик на този стимулант. И за да не кажат, че приказвам без въобще да съм опитал, ето моя опит с него:
- Първата ми изпитна сесия реших, че ще пия кафе. За да съм бодър и да уча здраво. Какво стана - пиех кафе сутринта, след което заспивах безпаметно до обяд... Разбира се, спрях опитите след 3-4 дена.
- След време прочетох статии за ползата от кафето преди сериозни физически натоварвания. Опитах го и преди тренировки и преди състезателни гонки (по това време бях състезател по уиндсърф). Усещах как ми вдига оборотите, ръцете ми почти се разтреперваха, имах чувството, че ще повдигна планина и ще прелетя състезателната дистанция. Да, ама не. Силата и издръжливостта ми не се променяха, а след това се чувствах по-изтощен и дисбалансиран.
- Години след това направих още няколко опита за пиене на кафе преди тежки силови тренировки и преди кросове. Отново не ми хареса ефекта.

Напълно е възможно аз да не съм “кафеен” тип, а на други хора да им действа “правилно”, точно като по рекламите. Избягвам всичко, което предизвиква зависимост - цигари, алкохол, кафе, силни черни чайове... Не случайно кафето е забранено при приемане на хомеопатични лекарства. Да не забравя - кафето възпрепятства усвояването на желязото от организма, който ефект, доколкото съм чел, е по-силен при жените.

Е, ако се ограничаваш до 1 кафе сутрин и за теб това е по-скоро ритуал, отколкото необходимост, едва ли ще имаш проблеми.

DE

25.09.09
06:59

аз пия само Dynamix и ми действа изключително експлозивно :D Не мога да стоя на едно място, трябва да върша нещо иначе се побърквам :D
10-15 мин преди тренировка и после всичко минава както трябва

25.09.09
17:20

vic нави ме . Отказвам го  ;-)

26.09.09
09:27

Да, има теми за кафето, но тук по-скоро лично мнение от употребата му ще изказваме, не научни факти и подробности.

Аз също като човек, който не употребява кафе, имам някакви статистически белязки - дни в които съм пиел кафе, заради нечие предложение, не съм забелязвал някакво кой знае какво ободряване.

Някъде в хронологията си спомням, че имах ден в който ме хвана страшно главоболие. Притесняваше ме не главоболието, колкото нетрудоспособността ми (трябваше да уча едни важни неща). Баща ми ми предложи чаша кафе без захар и мляко. Тогава наистина след 20мин се почувствах много много добре и си свърших нещата, все едно бях на допинг.

Едно време пиех чаша кафе като ходех преди нощни мрежи по компютърните клубове. От татко знам, че когато кафето е чисто- без захар,сметана и пр. и го удариш на екс, ефекта е най-добър. Да, ама имаше случаи, в които отивах на нощна без да съм пил кафе и нямаше особена разлика.

На лятната сесия, съквартиранта ми предложи чаша НЕС- чисто. Той ежедневно пиеше, но аз все му отказвах, до този ден. Пих кафенце. После излязохме малко навън да поразцъкаме с една топка. Като се върнах обаче не ме свърташе на бюрото. Имах отвратително усещане за нервност и някаква необходимост от това да върша някаква физическа работа. Местех си краката в кви ли не пози. После дойде и главоболие. От тогава си казах, че това не помага.

Като заключение и лично наблюдение ще обобщя, че алкалоида всъщност действа при някои хора по-добре, а при други изобщо. При трети (като мен)  явно има ефект, но в някои конкретни ситуации и състояния.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1