25.09.09
20:38
Здравейте,нуждая се от съвет отностно приемането на хранителни добавки.Тежа 82кг,висок съм 179см,тренирам от 1.5 години усилено без прекъсване.Определям тялото си като средно ниво м/у мезо- и ендоморфен тип,мускулатурата ми е задоволително изразена.Проблемът е следния - от около 2-3 месеца нямам особенно голям прогрес като сила и външност.Искам да знам към приемането на какви хранителни добавки мога да се ориентирам,като искам - да продължа да покачвам сила ( това не е факторът от най-голямо значение ), искам да подчертая мускулатурата,готов съм да се лиша от няколко сантиметра за да постигна последното.Не спазвам строго определена диета,гледам да не приемам мазнини...храня се до обяд с въглехидрати,след това белтъци.Нямам си ни най - малка представа от хранителни добавки,за това желая да получа съвети само от компетентни хора.Не искам да приемам нищо което ще се меша в хормоните ми или ще се съдържа в спринцовка...Искам съвети отностно протеини,амино киселини...вие разбирате по добре тези неща. Като, ако може съветите да са по - конкретни - кои са най - добрите марки , начин на приемане,на прахче на хапче и т.н. Парите не са определящ фактор , готов съм да се изръся, но да знам че това което слагам в мускулите си е качествено. Сложил съм няколко снимки в профила си за да добиете представа за мен,ако някой се нуждае от по - конкретна информация,моля да ме попита тук.Ще се радвам на бързи отговори.
Поздрави!
Добри марки са конкретно: Controlled Labs, BSN, Syntrax,
Бих ти препоръюа; директно да заложиш на една марка примерно Controlled Labs - продукти като GreenMagnitude /креатинова матрица/ PurpleWraath/Purple InTrain /за по време на тренировка/ White Flood /Много добър азотен боостер с енергиен комплекс и антиоксиданти/ т.е. правиш си един як стак и това е...
Протеин може да взимаш на Syntrax Nectar, Matrix .. BSN Synta 6 ...
25.09.09
20:48
Ако искаш сила, първото нещо което трябва да направиш е да тренираш по тренировъчна програма за сила :)
Иначе подходящи видове добавки за сила са креатин или креатинова матрица и азотните буустъри.Вариантите на прах са за предпочитане заради по-бързото усвояване.
За азотни буустъри погледни Controlled labs White flood, аз съм му хвърлил поглед.За креатин, може да пробваш монохидрат, етил естер или креатинова матрица, което е по-скъпия вариант.Добри креатинови матрици са Controlled labs Green Macnitude,BSN Cellmass,Gaspari Size ON.
При такива цели според мен е добре да изпробваш комбинацията азотен буустер+креатинова матрица.
Като конкретни марки бих изброил:Gaspari(SP+SizeON),BSN(NO-Explode+Cell mass),Controlled labs(white flood+green magnitude)
ЕДИТ:Брей,3 мнения са излезли,докато съм писал моя пост. :)
Мнението беше редактирано от Финдо на 25.09.09 20:53.
Благодаря за бързите отговори!Приятел също ми беше казал,че креатин+азотен буустър било добра комбинация,така че сигурно на това ще се спра.Мога ли да приемам и протеин с тях и той на каква основа трябва да бъде,до колкото съм запознат има всякакви.
25.09.09
21:03
Най-добре суроватъчен протеин изолат.Няма никакви проблеми да се комбинира с азотен буустър и креатинова матрица.Даже е препоръчително :)