Лек проблем при тренировка на гърди

27.09.09
18:30

Когато тренирам гърдите (в петък) усещам много голямо натоварване в средната глава на раменете (рамене тренирам в понеделник) . Какво означава това ? Дали раменете ми са слаби ? Преди 1-2 години същото натоварване го усещах в трицепса, но сметнах че е нормално тъй като върши немалка част от работата при вдигането от лег. Но средната глава на рамото защо ? Някой може ли да даде отговор ?

27.09.09
18:47

Почти съм сигурен, че не изпълняваш упреажнението с необходимата техника или, ако говорим за полулег, наклонът ти е под голям градус. Нито в рамо, нито в трицепс не трбва да усещаш натоварването, а именно в гърдите!

27.09.09
19:01

Ами не мисля, че проблема е в техниката ами най вероятно е от лежанката...на мен от доста време ми се струва,че наклона и е по голям отколкото трябва, но уредите са на PRECOR , а по принцип са име и това ме караше да мисля че е от нещо друго . И все пак може да е от лежанката...не се бях замислял много върху това. То и аз като помисля няма друго обяснение ...тренирам вече 3 години и мисля че малко или много съм схванал изпълнението .

27.09.09
19:29

от лежанката е според мене .... то е нормално да има напрежение в рамото и трицепса ... ма чак пък нали болка или нещо....

27.09.09
19:31

Средната глава по принцип се натоварва когато ръката се изнася в страни.Не мога да си представя как успяваш да я натовариш при повдигане от лег.Прибвай на регулиращите се лежанки с дъмбели,смит шанината също е вариянт.

27.09.09
19:38

казано от Biad__ на 27.09.09, 19:31:

Средната глава по принцип се натоварва когато ръката се изнася в страни.Не мога да си представя как успяваш да я натовариш при повдигане от лег.Прибвай на регулиращите се лежанки с дъмбели,смит шанината също е вариянт.

Напълно наясно съм коя глава на рамото за кое движение отговаря...но се натоварва и най вероятно е от самата лежанка. Идеята за  регулираща лежанка на смит машината ми хареса.

27.09.09
20:39

Споменах за движението,защото аз даже и да се опитвам трудно усещам средната глава :).
Освен смита може да пробваш и дъмбелите,както споменах.
Може  би знаеш но за да се намали максимално влиянието на рамото,държиш гърдите изпъчени с лека чупка в кръста,специално при тренировка на горни гърди.

Мнението беше редактирано от Biad__ на 27.09.09 20:41.

Оттук можем само да гадаем.Може да е от наклона,може да е от техниката,може да е претрениране,може раменете ти да са прекалено слаби,но за това не вярвам много де,може пък гърдите да са ти по-слабички,а раменете силни и  гърдите да се измарят прекалено бързо и в сремежа си да джасаш, раменете да се натоварват повече от нормалното, това е още по невероятен вариант но всичко е възможно.Варианти много.Експериментирай,открий проблема и го реши :)

Мнението беше редактирано от Велико Иванов на 28.09.09 16:55.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1