Колко протеин на един килограм от теглото ??

28.09.09
15:51

Здравейте.
В сайта четох че теябва да се приема по 2,2г ,инструктора  ми казва че трябва да е 3, в една книга за фитнес пък имаше една таблица кадето пише: 6-17год.(2,5г; при спортна дейност-3,5г) и съответно 18-21год.(2г/2,5г) 22год. иповече(1г/2г).Аз така или иначе ям колкото е възможно :) но все пак има дни в който не мога и искам поради тази причина да знам колко е минимума.
аз съм на 16-ка :)

Темата беше редактирана от slaveman93 на 28.09.09 15:54.

28.09.09
16:06

казано от slaveman93 на 28.09.09, 15:51:

Здравейте.
В сайта четох че теябва да се приема по 2,2г ,инструктора  ми казва че трябва да е 3, в една книга за фитнес пък имаше една таблица кадето пише: 6-17год.(2,5г; при спортна дейност-3,5г) и съответно 18-21год.(2г/2,5г) 22год. иповече(1г/2г).Аз така или иначе ям колкото е възможно :) но все пак има дни в който не мога и искам поради тази причина да знам колко е минимума.
аз съм на 16-ка :)

При високо въглехидратна диета с цел покачване на мускулна маса, границите са минимум 1,7 грама на килограм тегло, и максимум 2,3 грама ( +-20/30г). При ниско въглехидратна диета с цел понижаване на процента подкожни мазнини и запазване на, вече изградената мускулна маса, границите варират, около минимум 2,5 грама на килограм тегло, и максимум 3,0 грама ( +-20/30г), като спазваш, правилния прием на въглехидрати, мазнини и калории според диетата ти! Разбира се, никой, неможе да ти каже какво е задължително или трябва!

Мнението беше редактирано от El padre на 28.09.09 16:09.

28.09.09
16:22

Мерси, полезна инфо! Друго което искам да питам е това, дали трябва да се смята протеина от растителните пр.(ядки,овес,ориз,зеленчуци и др.) в тези грамажи.И ако може пандиз да дадеш някакав изочник за горенаписания пост, ако разполагаш естествено :)

Растителните белтъчини не се борят.Броиш само тези,които са от животински произход

28.09.09
16:42

А като се кобинират с животински какво е положението

28.09.09
19:50

Подобрява им се усвояването. Но това отново не може да ти замени животинските например ...

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1