Относно хранителнния ми режим

27.09.09
17:05

Здравейте!
180 см, 57 кг ...

Пъвдо да подчертая, че съм напълно начинаещ и ще бъда страшно благодарен, ако ми дадете съвети. :)
Понеже съм втора смяна в момента и ще съобразя нещата.

08:30 100 грама овесени ядки със прясно/кисело мляко (като цяло грамажът добре ли е ? Каква друга закуска е подходяща ?)
10:30 Кисело или прясно мляко + плодове + ядки (също така, ако може съвет какво друго мога да ям в този час)
....
До 15:00 не знам какво да ям понеже съм на училище и също така ще се радвам да получа съвет за това време.
...
18:00 Това също е времето, през което съм още на училище.. :(
20:00 Някакви меса, но какви ? Кое е най-добро за този час ?
22:30 Извара (ядките подходящи ли са за този час?)

Това е от мен за сега. :)

Темата беше редактирана от petyrcho на 27.09.09 17:06.

27.09.09
19:28

казано от petyrcho на 27.09.09, 17:05:

08:30 100 грама овесени ядки със прясно/кисело мляко (като цяло грамажът добре ли е ? Каква друга закуска е подходяща ?)
10:30 Кисело или прясно мляко + плодове + ядки (също така, ако може съвет какво друго мога да ям в този час)
....
До 15:00 не знам какво да ям понеже съм на училище и също така ще се радвам да получа съвет за това време.
...

В закуската няма достатъчно източници на белтъчини, да не говора че млякото ако е купено може директно да го пропуснеш.
10;30 - стига толкова мляко хапни нещо ‘истинско’
15;30 - сандвич, кутия с храна .. протеинов бар
18; - също като 15;30 х 2
20 - риба, свинско, пилешко, телешко .. с една дума всякакво. Но само с месо няма да стане.
22;30 - изварата щом ти се яде добре, ядките през деня ги яж, вечер са тежки като храна пък и имат и въглени.

28.09.09
18:02

казано от tonu на 27.09.09, 19:28:

....
...

В закуската няма достатъчно източници на белтъчини, да не говора че млякото ако е купено може директно да го пропуснеш.
20 - риба, свинско, пилешко, телешко .. с една дума всякакво. Но само с месо няма да стане.
22;30 - изварата щом ти се яде добре, ядките през деня ги яж, вечер са тежки като храна пък и имат и въглени.

А този протеинов бар какво е ?

Също така, къде мога да вмъкна в храненията и плодовете?

Освен изварата вечер, какво друго може да се яде преди лягане ?

28.09.09
19:45

казано от petyrcho на 28.09.09, 18:02:

казано от tonu на 27.09.09, 19:28:

....
...

А този протеинов бар какво е ?

Също така, къде мога да вмъкна в храненията и плодовете?

Освен изварата вечер, какво друго може да се яде преди лягане ?

Протеинов бар/десерт - healthstore.bg/Заместители-на-Хранене.html
Вечер можеш вместо извара, месо сирене ... яйца ...

01.10.09
16:51

Имам 1 въпрос. Как да сметна на ден колко протеин приемам от храните ? Също така намерих този линк: http://www.bb-team.org/values/nutrition_facts/

Трябва ли да спазвам също някакви дневни таблици, както при протеина (например с въглехидратите, белтъчините и по колко грама трябва да приемам на ден) ?

02.10.09
16:10

казано от HealthStore Консултант на 02.10.09, 07:46:

казано от petyrcho на 01.10.09, 16:51:

Имам 1 въпрос. Как да сметна на ден колко протеин приемам от храните ? Също така намерих този линк: http://www.bb-team.org/values/nutrition_facts/

Трябва ли да спазвам също някакви дневни таблици, както при протеина (например с въглехидратите, белтъчините и по колко грама трябва да приемам на ден) ?

Значи хубаво е някакво ориентировъчно, но чак пък да се ангажираш ежедневно да ги смяташ не е нужно. Протеина някъде кг х 2-2.2гр за деня, т.е ако тежиш 100кг някъде към 220 - 230 гр протеин са ти достатъчни. Въглехидратите гледай да са повечко тъй като искаш да покачваш мускулна маса.
Хапвай след тренировка и сутрин преди закуска - мед и протеинов шейк.
През другото време от деня - комплексни въглехидрати и протеин от храна. Това е.

Благодаря!

Само да попитам, това протеиновия шейк какво точно представлява ?

02.10.09
16:36

Протейн(добавка) + вода :)

02.10.09
16:53

Така.. значи сега минавам първа смяна и съответно трябва да променя режима си. Ето какво измислих.

6:15 150гр овесени ядки + кисело мляко + 4 варени яйца
10:40 сандвичи с пълнозърнест хляб и месо (друг вариант за този час има ли?)
13:00 200гр пилешко месо + картофи + 4 филии пълнозърнест хляб
15:00 времето преди тренировка. какво да ям тук ?
15:30 2 банана + ? (тук също не знам какво да добавя)
18:30 някакъв вид риба + салата
21:00 телешко, пилешко + 150гр кафяв ориз + 4 филии пълнозърнест хляб
23:00 извара + мед (тук какво мога да ям освен това?)

Също така часовете как са ? Добре ли съм съобразил всичко ?

MA

03.10.09
08:31

Храненето е добре ако си доста по-тежък.. А ти като си по-малко от 60кг. мисля ,че ще се омазниш при такова ядене. Ако искаш да качиш по-бързо но по-мазно този режим е добре , все пак махни меда от изварата вечерта. Протеинов бар е - протеинова вафла от фитнес магазин можеш да си купиш . Щом можеш да си ядеш , мисля ,че не ти трябва.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1