28.09.09
16:53
На 20г. съм 191 висок 86-87кг. Тренирам от 2-3 месеца и виждам доста голям ефект при условие че преди това не съм се занимавал с никакъв друг спорт. Ходя по 4 пъти седмично. Решил съм да си помогна с някаква хранителна добвака защото усещам че режимът ми на хранене не е добър и явно не си набавям необходимото с нормална храна. Не че чувствам кой знае каква умора, но просто доста често ми се случва да съм в залата и да нямам сила да си направя серията. Нямам голямо его ама да си призная доста ме е срам като отида и почна да правя серии на лежанката с 40 (давам го това като за пример) Моля за съвет за марка ориентировъчна цена и дозировка за приемане(в тренировъчен и не тренировъчен ден) Изказвам предварителни благодарности ако някой се наеме да ми помогне ;)
Мисля, че всеки ще ти каже да си оправиш режима първо, а после да мислиш за добавки...
ми при мене проблемът идва от това че работя 7 дни в седмицата по 9 часа (през което време нямам възможност да ям) след работа ям преди тренировка ям и вечер ям но не много. У нас сме на принципя яде се каквото ти се сложи ако не го искаш стой си гладен. Тъй че незнам. А и за мене не е нормално всеки ден да давам по 4-5 лв за пилешко месо (не че не го обичам просто нямам възможност)
Замисли се върху думата Добавка.Какъв е нейния смисал.Ако нямаш сила за серията вероятно включваш твърде много упражнения или много серии в тренировката си.
Ако искаш може да напишеш как тренираш.
Мнението беше редактирано от Biad__ на 28.09.09 18:03.
Щом нямаш време да се храниш качествено през деня най-добре се насочи да си вземеш генър или протеин.Тези шейкове ще ти допълнят калориите в режима и от там ще дръпне и силата. Качествени марки са Universal, Ultimate, Optimum, BSN…..
тренирам понеделник, вторник, четвъртък и петък. Първи ден е гърди, трицепс предно рамо и преси 2ри ден гръб задно рамо, бицепс и преси. 3ти ден крака и преси и така ги въртя като чътвъртия ден ми се пада пак първи. Седмицата в която ми се пада понеделник да правя крака правя ден1 или 2ри защото избягвам да правя по 2 пъти крака в седмицата. Сам съм си я мислил програмата тъй че може да има нередности. Консултирал съм се с няколко човека който са ми казали че става.
Мнението беше редактирано от Fallen на 28.09.09 18:18.
AlexK мерси за съвета, но имам въпрос. От протейна няма ли да кача повечко маса? Не че ми е толкова проблемно, но да не стане така че да кача твърде много и после да трябва да я свалям. А и още нещо да добавя никога не се лишавам от храна. Гладен ли съм ям...дори и да няма нищо хляб и шарена сол ще ям, ама гладен няма да ходя.
Мнението беше редактирано от Fallen на 28.09.09 18:16.
Първо , нямаш никакво време за почивка.Не може да тренираш всеки ден.Именно за това чувстваш , че нямаш сила в залата. Промени си тренировъчния режим ,като имаш ден почивка между дните с тренировка.
Второ, от протеина няма да качиш толкова маса , че да се чудиш после как да чистиш.С него просто ще си набавиш необходимите дневни нужди приемайки го или като заместител на ядене и веднага след тренировка. Ако всичко останало ти е ок, ще се радваш да резултатите си.
казано от AlexK на 28.09.09, 18:20:
Първо , нямаш никакво време за почивка.Не може да тренираш всеки ден.
Сряда, Събота и Неделя съм почивка. 3 дни не са ли достатъчни? А за протейна ще го взема да видя утре и как казваш да го пия. Гледам слагат го в шише тея от залата друсат кат откачени и го пият ама те преди тренировка ти предлагаш да е след тренировка. В почивните дни има ли смисъл да го взимам?
Извинявай, но разбрах че тренираш всеки ден и ми прилоша:).3 дни почивка е добре да.Може да пробваш и с три-дневен тренировъчен сплит за разнообразие.Винаги е добре да въртиш програми,упражнения,повторения.
Най-добре си вземи суроватъчен протеин като се пие една доза сутрин веднага след ставане и една доза веднага след тренировка.Също и 30мин преди тренировка е добре , ако не си ял и се чувстваш кофти.В почивни дни го взимай сутрин и по време на деня по твоя преценка, като заместител на хранене.
Мнението беше редактирано от AlexK на 28.09.09 18:36.