12.04.04
00:28
zdr,pi4ove! interesuva me kak se priema kreatina v kombinaciq s gainer i glutamin? po princip az gi piqcreatin po 2 pati na den + gainer(taka efektat bil nai-golqm) i glutamin samo sled trenirovka!
creatina i gainera vednaga li se piqt edin sled drug ili da iz4akam izvestno vreme?:)
thanks predwaritelno!!!
Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 16.04.11 09:54.
sigorno si naqsno,4e creatin-a za po-dobri rezoltati se pravi zarejdane.Li4no az ne ti preporu4vam geiner a prosta glikoza da smesva6 s kreatina(za6toto glikozata poka4va nivoto na insolina i kreatina otiva direktno v muskulite),to i gainer-a sigorno preobladava vuglehidrati no ima razlika v cenata i to golqma.Kreatina pri zarejdaneto e dobre da se vzima pri zarejdaneto 2 puti na den za6oto 6te ima6 bolki v korema(ot li4en opit ti go kazvam)no sled tova samo sled trenirovka zaedko s glutamina i nqkukvi prosti vuglehidrati(kakto ti kazah ve4e glikoza e nai-doboroto za mene)
12.04.04
13:41
and, за какви болки говориш?
pri zaresjdaneto kogato poema6 po 15-20gr. na vednuj,ta daje i kogato pie6 1 4as predi trenirovka i sled tova vednaga pak se ose6tat.Ne e zaduljitelno da gi ima no dosta hora(vklu4itelno i az)kazvat 4e sa gi izpitali
12.04.04
22:28
thank u andrew! znam za zarejda6tata doza na creatina-az piq po 7-10 gr. 2pati dnewno,ni misalta mi e koe 1-vo se pie gainera ili creatina+ tova sled trenirovka koi po red da e glutamina?
12.04.04
23:56
За да не отварям нова тема тук ще постна въпроса си!
Трябва ли да чакам креатина да се разтвори или мога да го пия още докато е на кристали???Тоест просто да го разбъркам тои да се разпръсне из цялата вода и така да го приема на кристали,без да се е разтворил???(Абе разбрахте ме нали :shock:)
lesno_nema, креатина не се разтваря, поне не този който използваш ти. Доколкото сам запознат няма български креатин, който да е ефервесцентен (ако така се казва :). Аз лично креатина си го пъхах директно в устата и го прокарвах с вода. Гадно е ама така става по-бързо. Друг е варианта, ако си си зел от новите вносни продукти, които си стават като лимонадка с вкус и даже ти е кеф :)
13.04.04
07:43
Хе-хе бре Gotcha кога бе братко разбра какъв креатин използвам :shock: ???Става дума за микронизирания креатин на Оптимум!!! :lol:
na men creatina i glutamina mi e smeseno,a az si go smesvam i s glikoza taka,4e ne problem da gi ziama6 zaedno no za geinera ne znam.Moe mnenie e,4e geinera go pravqt glavno za da te precakvat(50% sa vuglehidrati)zatova i ne izpolzvam
lesno_nema,
Creatine monohydrate is not soluble in water.
Копнах го от една страничка. Микронизирания креатин не се разтваря а просто се ‘разпръсква’ в течноста.
http://www.fsinutrition.com/studies/facts.html
13.04.04
15:33
Железен си,точно това ми требеше!!!
Аиде аз ще ти пиша въпроси ти ще копваш от нет-а хараби ли се :lol: ???
13.04.04
16:29
Andrew otnowo edno golqmo thanks! otnosno gainera ne mislq 4e me precakvat za6toto tozi deto mi gi dawa tezi raboti mi e poznat i ne wqrvam 4e iska da pe4eli to4no ot men(ama znae li 4pvek)! az piq gainera za masa po prostata pre4ina 4e sam mnogo slab! mejdu drugoto mnogo mi haresa ideqta ti za glukozata s kreatina,6te vzema da e probwam! kakvo e saotno6enieto kreatin i glukoza,po kolko pati na den go vzima6 i kade podred e glutamina? i dfano da ima takuv effect kakkuvto kazva6!
zna4i az gi vzimam: creatin,glutamin,glikoza(zaedno)vednaga sled trenirovka,a pri zarejdaneto po dobre e e da se pie sutrin kreatin i gluikoza i pak sled trenirovka creatin,glutamin i glikoza(prosto si razdelq6 kreatina na dve 4asti),a do glikozata tq nqma nikakuv problem v dozite i suotno6enieto koeto zima6,az piq po 20-30gr zaedno s kreatina(daje moje i da e malko).a do efekta ti ako o4akva6 izvednuj da ti stanat malki tenikite koito nosi6 nqma da stane,no naistina ima zabelejimi promeni(osobeno ako kreatina e ka4estven),zavisi i ot kolko vreme trenira6.
15.04.04
11:29
На креатина на Оптимум пише да не се приема с киселинни напитки(non-acidic beverage),за какви киселинни напитки става дума???
здравейте,нужна ми е малко xelp мисля да зопочна прием на креатин изясних си по колко и как обаче не знам в не тренировъчните дни кога да го взема,дайте съветблагодаря предварително.
13.05.04
13:48
Lesno става въпрос за напитки като цитрусовите /потокал грейпфрут и т.н.т.! Но най добре е да си го пиеш с чиста вода! Аз примерно го пия направо с лъжицата и след това го преглъщам с вода.
И аз да се включа с един коментар... Креатина който взимам не пише, че не трябва да се комбинира с киселини (например на Л-Глутамина има такава бележка).. Препоръчали са да се приема с плодов (гроздов) сок (повечето натурални сокове от грозде имат лимонена киселина)... Обаче е добре известно, че гроздето съдържа много въглехидрати с което се подпомага бързото му достигане до кръвта и мускулите.
Аз лично нямам обяснение защо не трябва да се пие с кисели напитки (може би провокират точно болки в стомаха).. някакви идеи?
Между другото и аз смятам че е по-добре да се приема заедно с въглехидрати, като освен това се препоръчва приемането на повече вода в периода на приема.
l.bogilov 4uval sum i za sutrin i za ve4er da se vzima v dnite,koito ne trenira6.Men mi e gadno sutrin na gladno,za tova si go vzimam prez nqkoe ot qdenata
andrew,на опаковката на моя пише с основните хранения, но това е при зар. период а след това когато мина на подържаща доза да ги деля на 2 тези5-8 гр или на един прием и вапроса е кога точно?
Zdraveite hora!!!
sorry 4e ne pi6a na balgarski ama ne mi ostava mnogo svobodno vreme!
I taka bih iskal da pitam otnosno upotrebata na kreatin+qi4en protein!!!
Obiknoveno treniram 3 pati sedmi4no.Proteina go vzimam sutrin na gladno, na obed i ve4er . No vaprosa mi e za kreatina dali e po-dobre da go vzimam predi ili sled trnirovka, 6toto 4etoh nqkade , 4e e po-dobre okolo 30minuti predi trenirovka?
P.S. Kogato ne treniram go vzimam sutrin na gladno
Blagodarq predvaritelno i USPEH NA VSI4KI!!!!!!!
tva si go 4el sigorno v sait-a na musashi.Po dobre e vednaga sled trenirovka s prost vuglehidrat
22.05.04
18:06
Ами креатина наистина е по-добре след тренировка с глюкоза най-добре. Ако нямате глюкоза мед също става.
А аз да питам в дните когато нямам тренировка трябва ли да се пие и защо?