Nikolayo.. Нова програма, нов принцип, ново тяло!

Темата е заключена.
Прескочи до:

25.09.09
19:29

Здравейте. Казвам се Николай.

Първо искам да кажа, че малко се замислях дали да пусна темата, тъй като стажа ми е има-няма 5 месеца, но в крайна сметка се реших. Не заради друго, ами просто, защото в момента се чувствам щастлив;) Сега ще ви обясня защо..

Малко история..

Живеех 2 години в Италия. Имах всичко (което ми трябва) и изведнъж всичко се провали.
На кратко .. живеех с приятелката си, имах хубава работа, взимах много пари и бяхме щастливи.
Един слънчев ден приятелката ме заряза и се хвана с италианец. Две седмици по-късно заради кризата, не ми подписаха нов контракт от работата.
И така за миг нещата се преобърнаха (декември 2008).
3 месеца съм бил сам в една квартира, заобиколена от четири празни стени, без приятели, без нищо (само един лаптоп с Интернет..) А как съм бил - само аз си знам.
4-тият месец (февруари 2009) не знам какво ми хрумна и исках да правя нещо - да тренирам, намерих лостове в един парк и ето..започнах!
Да отбележа, че със започването на тренировки спрях и цигарите, което бе много голямо нещо за мен!!!
Тогавашното ми тегло бе едва 62 кг.
Да си призная честно ... в началото правех по 4-5 набирания тесен хват :D
С времето свикнах. Тренирах през ден и наистина усещах, че има ефект, макар и лек.
Започнах да се ровя из Интернет, започвах да се надъхвам. Един ден си мерих ръката и до колкото си спомням бе 29 см :D
В деня, в който почивах от лостовете, правех лицеви опори и ходех да тичам.
Хапвах си всичко и по много! Началото на април бях вече 67,68 кг.
Паричките започваха лека-полека да свършват, а всичкият този фалш в тази грозна Италия, ми омръзна!
15 април - завръщането на родната земя! - град Бургас, прибрах се щастлив и вече 71 кг:)
Веднага си намерих работа - един хотел в Слънчев бряг, като пиколо (айляшка работа:)) - 22 април първи работен ден..

Ето, че дойде и звездният ден - 26 април - за първи път стъпих в истинска зала (тя не, че е толкова истинска де, много е малка, но важното е, че е има фитнес уреди:)) Просто бе най-близката до моя квартал.
Ходех 2 дни и 1 почивах, като правех кръгова програма.
Помня, че на лег ми бе трудно да вдигна 40 кг :)
Мислех си, че батките ще се зъбят или нещо подобно (винаги съм си го мислел), но в крайна сметка далеч не е така! Всеки ми помагаше с каквото може..
2-рият месец шефът на фитнеса, който е бая изпомпан (хаха) ми каза да правя 1 ден - гърди и гръб, съответно лег и чукчета по 6 серий по 10 повторения(до отказване), а другият ден крака и рамо, съответно клек на Смит машина и Вдигане на щанга до брада, пак 6 серий по 10 повторения.

Правех я 2 месеца и наистина усещах, че започва да има ефект. Горе до рамената, подмишниците, ми се нацепиха, бях вече 72-73 кг.
След това, вече отсам/оттам започнах да гледам програми из Интернет и т.н.
Третият месец започнах програма:
1. гърди и бицепс - по 2 упражнения
2. почивка
3. гръб и трицепс - по 2 упражнения
4. почивка
5. крака и рамо - 1 за крака и 1 за рамо

Четвъртият месец продължих със същата програма, но увеличих упражненията на 2, а на някоя група и по 3 дори.
Междувременно приемах протеин 50/50 с гейнер, 1 цикъл минах юли на креатин и 1 глутамин съм изпил.

Петият месец (края на август 2009)спряхме нощните смени в хотела, което значеше, че ще карам 2 дневни смени и 2 почивам.
Но значеше, че 2 дни ще мога да ям по 10 варени яйца от блог масата :D
Фитнесът където тренирам работи от 13:30 до 20:00. Това означаваше, че ще трябва да си построя такава програма, че 2 дни да тренирам и 2 да почивам. И ето я:
1. гърди - По 3 упражнения
2. гръб - По 3 упражнения
3. почивка
4. почивка
5. трицепс и бицепс - По 3 упражнения
6. крака и рамо - По 3 упражнения

Искам да вметна, че си живея сам. Баща ми пътува в чужбина, така, че се оправям сам с храна и т.н. Баба от село ми носи на 2-3 дни някакво ядене, но то е за максимум 2 пъти..
Теглото ми стигна до 76 кг. и се чувствах наистина силен. В хотела ходех, така, че все едно съм охрана...:)
Имах адски много енергия и продължавам да я имам, даже сега е 2 пъти повече;)

Още нещо: През всичкото това време е имало дни, в които съм бил подтиснат, не съм бил добре, бил съм болен със температура предната нощ и тен подобни, но от залата не съм отсъствал нито 1 път!!!

Наближаваме края на историята...

След 2-рата седмица на тази програма увеличих упражненията по 4. След всяка тренировка чувствах, че мускулите ми избухват и същевременно имах болки, но това май е нормално.
19 Септември 2009 - Приключване на сезона и затвяряне на хотела!

Това, означваше, че ще си търся нова работа за зимата някъде из Бургас. Тази година пропуснах изпитите за Свободният университет, тъй като се върнах късно от Италия, но другата ще запиша!

20 Септември - Започнах да приемам следните добавки:
Creatine Monohydrate - SCITEC
Азотни бустери - AAKG за 25 дни на SCITEC
Без протеин не оставам! Купувам си Whey Gainer Mass 50/50. Уж е за 20 дни, но аз в нетренировъчни дни го пия по 1 път и ми излиза за около месец.

В дните, които почивах от фитнес залата реших единият ден да бягам 4 км, другият да скачвам на въже 20 мин.

Сега малко мерки.
В Момента (25 Септември 2009) -  1,78 - 76 кг.
Мишница (стегната) - 35 (студена), 36 (топла)
Предмишница (стегната)- 30 см
Китка - 17 - 17,5 см
Талия - 88 см
Гръдна обиколка - 102 см
Ханш - 97 см
Бедро в горната част (стегнато) - 58 см
Прасец (отпуснат) - 39,40 см

ЦЕЛИ (До началото на лято 2010):
Да направя бицепса 39,40 студен.
Да оправя бедрата си не само в долната част, ами и навсякъде.
Да направя прасеца 42 (ако има как де)
Да изкарам ясно изразена преса.

НЕ СЪМ НИЩО ОСОБЕНО В МОМЕНТА, НО ЗА МЕН ТОВА НАИСТИНА Е ГОЛЯМ НАПРЕДЪК;)
Ще попълвам редовно дневника си, стига да има желаещи и заинтересовани!
Поздрави!

Темата беше редактирана от Nikolayo на 04.10.10 20:11.

Здравей и добре дошъл:)
С голям интерес прочетох историята, поздравления за действията, които си предприел.
Успех с дневника, тук хората със сигурност много ще ти помагат, ако имаш въпроси относно хранене/тренировки и т.н.

25.09.09
19:56

Nikolayo, добре дошъл.
Бъди сериозен, редовен и резултатите ще продължават да те изненадват.
Успех!

Мнението беше редактирано от Aleksandar Marinov на 25.09.09 19:56.

Честит дневник и давай с пълна пара..Ако има нещо ще помагаме.. :)

26.09.09
12:18

казано от Nikolayo на 25.09.09, 19:29:

Здравейте. Казвам се Николай Янчев. ...
...
НЕ СЪМ НИЩО ОСОБЕНО В МОМЕНТА, НО ЗА МЕН ТОВА НАИСТИНА Е ГОЛЯМ НАПРЕДЪК;)
Ще попълвам редовно дневника си, стига да има желаещи и заинтересовани!
Ще кача снимки на мен от преди и сега, стига да искате...
Поздрави!

Здравей, Николай!

Успех с дневника и целите!
Имаш значителен напредък за кратко време. От тук насетне, нещата ще стават малко по-бавно, но това не бива да те обезкуражава.
Ако ми позволиш - съсредоточи се не в ръцете, а в гръдната обиколка и по-точно гърба. Ръцете на този етап ще растат и без да ги удряш специално. Тежките базови движения карат цялото тяло да расте.

Прасците по принцип вървят трудно, освен ако не си генетично надарен, но 40 см за твоите кг и размери си е доста добре, не виждам какво те притеснява.

Пожелавам ти размера да не се превръща в самоцел за теб. Силата, издръжливостта и фунционалността са по-важни.

Още веднъж успех!

26.09.09
19:05

Благодаря за топлото посрещане!

Храна - 26 Септември 2009

* Само да добавя, че нямам възможност да ям винаги месо и да си купувам скъпи храни. Все пак сам живея, сам се оправям, всичко сам. В последно време гледам и да не се тъпча по толкова много, че лятото хапвах по 7-8 пъти, като 3 от тях бяха на сила.

1. Хот-Дог
2. Агнешко месо, салата, 3 филий хляб, 2 парчета кекс
3. Агнешко месо, 4 панирани чушки, 3 филий хляб, 5 парчета кекс
4. Спагети 300 гр.
5. Яйца (бъркани) - 5 броя

+ 4 капсули AAKG Scitec
+ протеин - 2 пъти

В 20:30 ч. бягах 2500 метра + 6 спринта по 100 метра.

Мнението беше редактирано от Nikolayo на 26.09.09 19:12.

26.09.09
19:17

Ето една снимка от вчера, просто да се знае как изглеждам сега.

Мнението беше редактирано от Nikolayo на 26.09.09 19:26.

26.09.09
19:27

27.09.09
16:07

Изглеждаш отлично.Само китките остават малки.Бицепсът стегнат ли е 35,5-37 ? Щото на първата снимка ръцете изглеждат доста големи.Успех!

27.09.09
19:58

казано от Миро на 27.09.09, 16:07:

Изглеждаш отлично.Само китките остават малки.Бицепсът стегнат ли е 35,5-37 ? Щото на първата снимка ръцете изглеждат доста големи.Успех!

Благодаря ти, макар да зная, че не е така и че има още много хляб да ям! Да, стегнат е толкова.
ПС: Снимките са от телефон Нокиа 5610 - 3.2 MPx. Имам чувството, че увеличават, но знам ли ... може би си набивам просто филм!

27 Септември 2009

Лоши новини днес - ставам и не мога да си стоя на краката! Направо не мога да повярвам. Както вчера си бях в перфектна форма, днес цял ден спане.. и се чувствам зле.
Изпих си добавките (креатин, азотните бустери и 2 пъти протеин), но яденето е много зле:
11:00 - пържени филий със сладко - 4 броя
18:00 - макарони с мляко - 300 гр.
23:00 - макарони с мляко - 400 гр. (сега ще ги мъча на сила, но ще ги изям де!)

Най-вероятно ще пропусна утрешната тренировка, а може би и тази в други ден.

Мнението беше редактирано от Nikolayo на 28.09.09 14:36.

28.09.09
14:32

28 Септември 2009

Днес сутринта не бях много добре, но към 2 и нещо се почувствах ОК и ходих на тренировка.
Тя включваше крака и рамо (ден пети от осем дневният сплит).

1. клек със щанга - 50x12, 60x10, 65x8, 70x6
2. сгъване - някой балък е скъсал въжето на машината..
3. разгъване - 25x10, 25x10, 25x10
4. повдигане на пръсти със щанга за прасец - 50х20, 50х20, 50х20
5. раменни преси зад врат - 25х12, 30х10, 35х10, 40х8
6. повдигане на щанга до брада - 30х8, 30х8, 30х8
7. разтваряне встрани с дъмбели - 7,5х10, 7,5х10, 7,5х10
  + повдигане на краката от Вис - 3х20

+ креатин ( преди и след тренировката по 5 гр.)
  + азотни бустери ААКГ Скайтек (4 капсули преди тренировката)
  + протеин 2 пъти (сутрин и след тренировката)

Храната няма да я описвам, понеже е почти винаги една и съща. Наблягам на ВВД.

Мнението беше редактирано от Nikolayo на 05.10.09 18:10.

28.09.09
16:02

Здравей и честит ти дневник.
Няколко съвета от мен. Никъде не видях в програмата ти за хранене Извара и Овесени Ядки. Добави ги! В 100 грама извара има 16 грама белтъчини, от нея поне около 150 грама приемай на ден. Направи си нещо като салата. Вземи купа сложи изварата вътре, настъргай кашкавал, и нарежи домати на кубчета. Салатата може и да я използваш в сандвичите.
2-ро. Овесените ядки. В тях има много въглехидрати и белтъчини. Около 15-16 гр. бълтичини има в 100 гр. ако не се лъжа. Вземи 2 кофички кисело мляко и добави овесени ядки (около 200-300гр.) докато сместа стане гъста и някакво сладко като конфитюр може да добавиш за вкус.
Така трябва да ти изглеждат “дневните” порции. Гледай колкото се може повече месо да ядеш и въглехидрати като ориз, картофи, макарони...
С здрави тренировки, здраво ядене и много хъс и търпение ще постигнеш целта си.
Забравих да кажа, че за теглото си изглеждаш отлично ;)
по-ЗДРАВИ и ще помагаме с каквото и колкото можем :)

Мнението беше редактирано от skintop на 28.09.09 16:03.

28.09.09
21:07

казано от skintop на 28.09.09, 16:02:

Здравей и честит ти дневник.
Няколко съвета от мен.

Благодаря ти за дневника и за хубавите думи! Вдигаш ми акцийте, макар и да не изглеждам чак толкова добре..

Относно овесените ядки - хапвам си ги редовно, просто не съм описал, тъй като си ги водя към ВВД.

Това за изварата .. купувал съм си преди и ми бе крайно ужасна на вкус.. Сега ще пробвам това което ми казваш .. да я направя нещо като салата със кашкавал, домати и други добавчици.. Благодаря!
А.. за месото - виж сега, както казах по-горе живея си сам, оправям се, още повече сега търся нова работа и няма как просто. Наблягам единствено и само на спагети, макарони, яйца, ориз, картофи, боб, грах и тен подобни ефтини храни.

Благодаря ти отново за думите, иначе. Хареса ми поста ти.
Поздрави!

Ето и 2 снимки от днес:

Мнението беше редактирано от Nikolayo на 28.09.09 21:52.

28.09.09
21:55

Нещо не успявам да прикрепя 2 файла в 1 пост..

29.09.09
05:12

Даваш “редактиране” след като си качил 1 снимка, после избираш 2рата снимка и щракваш на “обновяване”.

29.09.09
15:08

казано от Aleksandar Marinov на 29.09.09, 05:12:

Даваш “редактиране” след като си качил 1 снимка, после избираш 2рата снимка и щракваш на “обновяване”.

Пробвал съм, но не става. Както и да е..

29 Септември 2009

Ден шести от осем дневният сплит. Тренировка ръце (трицепс и бицепс)

1. лег с тесен хват - 40х12, 50х10, 55х8
2. френско с дъмбел - 20х10, 20х10, 20х10
3. трицепсово разгъване на горен скрипец с въже - 15х10, 15х10, 15х10
4. трицепсово разгъване на горен скрипец - 20х10, 20х10, 20х10
5. бицепсово сгъване с крива щанга - 20х10, 25х10, 30х10
6. бицепсово сгъване с дъмбели от наклонен седеж - 14х10, 14х10, 14х10
7. скотово сгъване - 25х10, 25х10, 25х10
8. концентрирано сгъване - 12х10, 12х10, 12х10, 12х10
  + коремни преси - 5х20

30.09.09
07:23

Виждам че не обръщаш толкова внимание на корема. Коремните мускули за мен са най-важните мускули в тялото, корема няма кости както белите дробове, сърцето имат ребра и са защитени, а корема има само мускули и за това обърни голямо внимание на корема, а и коремната преса ако не е здрава трудно ще вдигаш тежести от земята като например мъртва тяга.. и кръста ще се затормозява и няма да имаш сила за големи тежести. Тренирай корема 3 пъти седмично ако може и повече за да е наистина здрав и прави по 3 и повече упражнения за корема.
Аз като тренирам корем правя по 3-4 серии на упражнение. Тренировката ми е такава - Коремни преси (легнал) 25 повт. след това Вдигане на краката от вис 20 повт. (за долни коремни мускули) след това на машина за долни и горни коремни мускули 30 повт.... И всичко така се върти докато не си довърша сериите за дадено упражнение и на края 20-30 повт. на римско столче и всичко е без почивка.

А относто тренировката ти за ръце, не наблягай много на тази тренировка освен ако нямаш добро възстановяване. Защото след тази тренировка предполагам, че ти предстои тренировка за гърди или гръб или рамо. или пък преди това си тренирал част от изброените групи. Помисли само ръката ти като не е възстановена напълно как ще й се отрази от ново стрес с тренировка за гръб или преди трен. за ръце си тренирал гърди и след това ръце.
По нататък друга програма ще ти дам, която на мен ми даде голяма сила и маса.
Успех и пиши редовно в дневника ;)

30.09.09
10:32

казано от skintop на 30.09.09, 07:23:

Виждам че не обръщаш толкова внимание на корема.

А относто тренировката ти за ръце, не наблягай много на тази тренировка освен ако нямаш добро възстановяване. Защото след тази тренировка предполагам, че ти предстои тренировка за гърди или гръб или рамо. или пък преди това си тренирал част от изброените групи. Помисли само ръката ти като не е възстановена напълно как ще й се отрази от ново стрес с тренировка за гръб или преди трен. за ръце си тренирал гърди и след това ръце.
По нататък друга програма ще ти дам, която на мен ми даде голяма сила и маса.
Успех и пиши редовно в дневника ;)

Ами аз си го чувствам стегнат, но наистина имаш право - не обръщам чак толкова внимание. Ще правя оттук нататък по 2-3 упражнения за корем.

Относно ръцете - чувствам се добре и мисля, че се възстановявам напълно, но знам ли.. Но така или иначе, аз в последните си трениворки за ръце намалих серийте, тъй като ми идваха в повече. Правех по 4 серий от всички упражнения, сега правя по 3.
След тази тренировка имам 2 почивни дни и после гърди...

Благодаря ти много за съветите и ще съм в очакване да пишеш след време за тази програма!

Мнението беше редактирано от Nikolayo на 30.09.09 10:34.

Прегледах дневникът ти и първото нещо, което ми направи много добро впечатление е, че пишеш грамотно. Забелязал съм, че умните хора успяват  по-добре да построят програмата си. Учат се от грешките си и грешките на другите и постигат по-бързо успехи. Не си поставяй прекалено високи цели, защото: 1. Може да не ги постигнеш и да бъдеш разочарован. 2. Голяма е вероятността да да претренираш и да се контузиш. Бъди последователен и упорит и всичко ще си дойде на мястото. Не бързай, живота е пред теб.

30.09.09
18:30

vladokar: Благодаря ти за хубавите думи, колега! Ако трябва да съм честен наистина имам високи цели, но като цяло не бързам за никъде. Всичко с времето си.

30 Септември 2009

Днес се пада да почивам от фитнеса. Все още съм леко болен и сутринта си купих 4 прахчета Тайлол Хот. Храната не ми е много добра, защото нямам апетит. По цял ден хапвам пържени филий със сладко. Изпих си добавките, а вечерта се реших и да поскачам 20 минутки. Това е за днес.

Мнението беше редактирано от Nikolayo на 30.09.09 18:32.

30.09.09
19:40

Имаш голям напредък(бих казал невероятно бърз) и развитие.Очевидно имаш ефективни,резултатни тренировки. Интересно,колко време продължават? Последните например.Час,час и половина,повече,по-малко? Имаш ли някаква рамка,оптимална продължителност? Или не гледаш времето? Когато свършат.

Давай в същия дух Ники и скоро време ще има още по-големи резултати.. :)

01.10.09
06:35

казано от Миро на 30.09.09, 19:40:

Имаш голям напредък(бих казал невероятно бърз) и развитие.Очевидно имаш ефективни,резултатни тренировки. Интересно,колко време продължават? Последните например.Час,час и половина,повече,по-малко? Имаш ли някаква рамка,оптимална продължителност? Или не гледаш времето? Когато свършат.

В дните когато имам гърди и гръб (отделни дни) тренировката ми трае около 50 минути, докато в другите - когато имам ръце и крака,рамо, тя продължава от 60 - 80 мин.

казано от Виктор Манчев на 30.09.09, 19:59:

Давай в същия дух Ники и скоро време ще има още по-големи резултати.. :)

Да се надяваме, че ще е така :)

Мнението беше редактирано от Nikolayo на 01.10.09 06:35.

01.10.09
10:58

Ето нещо интересно. Това съм аз, съответно зимата и лятото. Аз лично не виждам прилики :)

Мнението беше редактирано от Nikolayo на 01.10.09 10:58.

01.10.09
13:43

Хаха и аватарата ти не прилича на нито 1 от 2те снимки :)

01.10.09
17:04

казано от Миsh0 на 01.10.09, 13:43:

Хаха и аватарата ти не прилича на нито 1 от 2те снимки :)

Нищо, така е по-добре. Нека да не ме разпознават - хаха :)

01 Октомври 2009

Днес съм почивка от фитнеса отново (последен ден от осем дневния сплит). Утре имам гърди.

Към 18:00 ходих да тичам 2000 метра. Направих и 2 спринта по 100 метра, стана ми лошо и се прибрах.

Мнението беше редактирано от Nikolayo на 01.10.09 17:06.

02.10.09
15:29

02 Октомври 2009

Тренировка гърди

1. лег- 50х14, 60х10, 70х8, 75х6 (на шестото ми помогнаха)
2. полулег (на Смит машина) - 30х12, 40х8, 45х6
3. кофички - 5 х 8,7,6,5,5
4. флайс - 7,5х12, 7,5х12, 7,5х12

+ коремни преси с 10 кг. тежест в ръце - 3х20

+ креатин (преди и след тренировката по 5 гр.)
  + протеин 50/50 с гейнер - 3 пъти (сутрин, след тренировката и преди лягане)

Мнението беше редактирано от Nikolayo на 03.10.09 12:53.

03.10.09
12:00

03 Октомври 2009

Тренировка гръб

1. чукчета - 35х14, 45х12, 55х8, 60х6
2. мечка - 50х12, 60х10, 70х7, 75х6
3. скрипец с широк надхват - 40х10 (разгряваща), 60х8, 60х8, 60х8
4. скрипец с тесен подхват - 45х10 (разгряваща), 65х8, 65х8, 65х6

+ коремни преси с 10 кг. тежест в ръце - 3х20

+ креатин (преди и след тренировката по 5 гр.)
  + протеин 50/50 с гейнер - 2 пъти (сутрин и след тренировката)

03.10.09
16:48

Храната днес:

1. Хот-дог, вафла Хипер, банан
2.. Овесени ядки, 2 ябълки
3. Пържени картофи - 400 гр., 1 комат хляб и 1 бурканче лютеница
4. Макарони - 400 гр., вафла Хипер, банан
5. 4 кюфтета, 3 филий хляб, лютеница, салата, малко луканка

Малка програма за следващите дни:

04 Октомври - бягане 2500м.+ 6 спринта по 100 м.
05 Октомври - Ще пробвам така известната методика “Crossfit”. Програма “Chelsea” -> http://www.bb-team.org/forums/viewthread/39627/
06 Октомври - Тренировка крака, рамо
07 Октомври - Тренировка трицепс, бицепс

Мнението беше редактирано от Nikolayo на 03.10.09 18:22.

04.10.09
19:50

Храна - 04 Октомври 2009 :

1. 4 пържени филий със конфитюр, банан
2. 1/4 пиле, 2 кебапчета, маринована риба, шопска салата, руска салата, 3 филий хляб
3. макарони 250 гр., банан
4. макарони 250 гр., 2 големи варени картофа, 3 варени яйца
5. 6 варени картофа, 4 вафли

+ креатин (сутрин и следобяд по 5 гр.)
+ азотни бустери ААКГ Скайтек (4 капсули преди закуска)
+ протеин 50/50 с гейнер - 2 пъти (сутрин и вечер)

Програмата леко се обърка. Днес времето не бе толкова добро, а и не само заради това, реших да не тичам. Причината е, че вместо да почивам 2 дни от залата, ще го направя на 1. Тоест утре имам тренировка крака и рамо.

Мнението беше редактирано от Nikolayo на 04.10.09 19:52.

04.10.09
20:29

Режима ти много ме кефи :)

Мнението беше редактирано от korpusito на 04.10.09 20:30.

04.10.09
20:34

казано от Nikolayo на 04.10.09, 19:50:

...

По-добре е да съчетаваш въглехидратите с белтъчини, поне вечер.

казано от korpusito на 04.10.09, 20:29:

Кое те кефи :lol: На повечето хранения има само въглени, без грам протеин. Страхотия :lol:

05.10.09
11:15

казано от inis9 на 04.10.09, 20:34:

казано от Nikolayo на 04.10.09, 19:50:

...

По-добре е да съчетаваш въглехидратите с белтъчини, поне вечер.

Възможността ми за белтъчини не е много голяма. Ако имах достатъчно пари, бих си нареждал което както искам, но няма как просто.

Мнението беше редактирано от Nikolayo на 05.10.09 11:16.

05.10.09
11:30

Ами всъщност яйцата са доста добър избор. Сиренето, кашкавалът, млякото, особено изварата - тя пък е доста евтина. А и пилешкото месо не е така скъпо. Имаш нужда от протеин, както отбеляза Амнезия. Защото картофите са вариант за добавка към основното ядене, но самите те не са основно такова.

05.10.09
11:38

Здрасти, Ники :)
Предвид на това, че съм запозната със ситуацията ти ( а и знам наистина как се храниш, когато има от всичко) бих ти предложила да опиташ и  с белтъчини от растителен характер - боб, леща, грах и подобни...Пробвал ли си?  Малко повече яйца за сметка на някоя и друга вафла????
Успех и те поздравявам за ВОЛЯТА :)
И нали знаеш - много е лесно, когато всичко е ЛЕСНО, чак е БЕЗИНТЕРЕСНО :)
Знам, че ще се справиш !!!!

05.10.09
11:56

Това с парите е смешно оправдание, предвид факта, че даваш пари за добавки и за разни боклуци, като вафли и хот-дог. Сметни колко пари даваш в момента за “храна” и после виж колко истинска храна (като месо и яйца) можеш да си купиш с тези пари.

казано от Петко К на 05.10.09, 11:56:

Това с парите е смешно оправдание, предвид факта, че даваш пари за добавки и за разни боклуци, като вафли и хот-дог. Сметни колко пари даваш в момента за “храна” и после виж колко истинска храна (като месо и яйца) можеш да си купиш с тези пари.

И аз съм на същото мнение.

05.10.09
18:09

05 Октомври 2009

1. клек със щанга - 50x14, 60x10, 65x8, 70x8
2. разгъване - 25x10, 25x10, 25x10, 25х10
3. повдигане на пръсти със щанга за прасец - 50х20, 50х20, 50х20, 50х20
4. раменни преси зад врат - 30х12, 35х11, 40х10, 45х9
5. повдигане на щанга до брада - 40х8, 40х8, 40х8
6. разтваряне встрани с дъмбели - 10(2)х10, 10(2)х10, 10(2)х10
  + повдигане на краката от Вис - 3х20

МАЛКО ПО-КЪСНО ЩЕ ОТГОВОРЯ НА ПО-ГОРНИТЕ КОМЕНТАРИ...

Мнението беше редактирано от Nikolayo на 07.10.09 10:07.

05.10.09
18:22

казано от aMneSia на 04.10.09, 20:59:

казано от korpusito на 04.10.09, 20:29:

Кое те кефи :lol: На повечето хранения има само въглени, без грам протеин. Страхотия :lol:

Именно :lol:
Ники, зарежи тея бустъри и глупости и почни да инвестираш в пилешко, свинско, яйца  както са отбелязали колегите.

Мнението беше редактирано от korpusito на 05.10.09 18:24.

05.10.09
20:01

казано от inis9 на 05.10.09, 11:30:

Ами всъщност яйцата са доста добър избор. Сиренето, кашкавалът, млякото, особено изварата - тя пък е доста евтина. А и пилешкото месо не е така скъпо. Имаш нужда от протеин, както отбеляза Амнезия. Защото картофите са вариант за добавка към основното ядене, но самите те не са основно такова.

Яйца задължително всеки ден ям. Млякото също го практикувам, тъй като върви с овесените ядки, макароните, спагетите и т.н.
За другите работи ... мисля скоро да се заема с тази извара, но ще видим..

казано от RAZORBLADE на 05.10.09, 11:38:

Здрасти, Ники :)
Предвид на това, че съм запозната със ситуацията ти ( а и знам наистина как се храниш, когато има от всичко) бих ти предложила да опиташ и  с белтъчини от растителен характер - боб, леща, грах и подобни...Пробвал ли си?  Малко повече яйца за сметка на някоя и друга вафла????
Успех и те поздравявам за ВОЛЯТА :)
И нали знаеш - много е лесно, когато всичко е ЛЕСНО, чак е БЕЗИНТЕРЕСНО :)
Знам, че ще се справиш !!!!

Здравей, Тони :) Ами да ти кажа. Не съм толкова добър готвач, а и едва ли ще седна да прочета как се прави вкусен боб, леща, грах и т.н. Ясно ми е как става номера, но не само, че повечето работи, които ги ям ... са на сила, ами сега и боб,леща и др., тъй като няма да мога да ги сготвя като хората. Малко сложно става.. За яйцата по-горе разясних.
Благодаря ти иначе! :)

казано от aMneSia на 05.10.09, 15:15:

казано от Петко К на 05.10.09, 11:56:

И аз съм на същото мнение.

Баби ми носи цели кутий с вафли и какво .. да взема да ги изхвърля ли :)
Относно хот-дог, кифла и т.н. - Не бих започнал закуската си с овесени ядки или макарони, тъй като те са част от следобеда ми.
За месото - хапвам, просто не е в изобилие ;)

казано от korpusito на 05.10.09, 18:22:

Ники, зарежи тея бустъри и глупости и почни да инвестираш в пилешко, свинско, яйца  както са отбелязали колегите.

Не мисля, че ще имам толкова сила без тях! Бустърите, както и креатина значително се усещат. От както ги взимам се чувствам много добре! Изключителна енергия и сила.

Мнението беше редактирано от Nikolayo на 05.10.09 21:14.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1