как да взимам Л - карнитин (начинаещ)

AS

08.11.04
18:22

Тренирам отскоро и  имам достатъчно маса - даже предостатъчно . затово искам да питам дали може да се взима L- Carnitine самастоятелно и как да го взимам.

age - 16
weigh - 100 kg

08.11.04
23:24

Ролята на Л-Карнитина в тялото е пренасянето на незаменимите дълго верижни мастни киселини, които са основен източник на гориво в организма, до митохондриите “генераторите на енергия” в клетката. Без наличието на достатъчно количество Л-Карнитин мазнините не могат да проникнат през вътрешната мембрана на митохондриите и не могат да бъдат използвани за енергия, дори да са в голямо количество. Следователно количеството Л-Карнитин определя скоростта с която тялото ти гори мазнините. Независимо, че тялото произвежда известно количество Л-Карнитин, приемането му допълнително, ускорява изгарянето на мазнините и отделянето на енергия. По този начин продуктът може да бъде изключително полезен за ускореното намаляване на теглото и за провеждане на по-интензивни тренировки.Взима се 1-3 капсули 300 гр на ден,на гладно,ако взимаш редовно преди тренировка ще имаш по-голяма издръжливост.

SK

16.11.04
00:24

[quote author=“crasheR”]РВзима се 1-3 капсули 300 гр на ден,на гладно,ако взимаш редовно преди тренировка ще имаш по-голяма издръжливост.

че ти със 300 гр. на ден и крава дори ще убиеш?! имаш ли представа поне малка какви са дневните дози и една капсула какви мг. може да бъде?

MI

26.12.04
23:39

добра доза е 3-4 капсули на ден /това са 1,5-2 гр./ като 2 сутрин на гладно и две през деня, хубаво e L-carnitina да се пие 2 седмици, след това да се почива 2 седмици, защото се натрупва в черния дроб, и действието му отслабва с времето/ако се пие непрекъснато.

Преведено! Пиши на кирилица!
Спазвай правилата на форума!
Това с латиницата да не се повтаря!
head_hunter

DO

27.12.04
01:02

значи аз съм го пил и имаше ефект и не говоря наизуст!
Аз пих на Нутрим по 4 капсули на ден!
1во сутрин : 2 капсоли на гладно
2ро преди тренировка 20 мин някъде : 2 капсоли
-3то ако този ден нямаш тренировка го пий слодобеда някъде!
а да и :
4 капсоли по 1.5/2 грама = 6-8 грама НЕ 300!!!!

SK

16.01.05
20:16

[quote author=“Don_Anton”]значи аз съм го пил и имаше ефект и не говоря наизуст!
Аз пих на Нутрим по 4 капсули на ден!
1во сутрин : 2 капсоли на гладно
2ро преди тренировка 20 мин някъде : 2 капсоли
-3то ако този ден нямаш тренировка го пий слодобеда някъде!
а да и :
4 капсоли по 1.5/2 грама = 6-8 грама НЕ 300!!!!

Майко мила!!
пич,от 1,5/2 грама нема!!!!!
Има 500мг и от 250 мг!!! уточняваите!!
Та заначинаещи по-добре ,при 100 кг почни с 2 капсули на ден,след това стигни до максимум 4-5,дори и с това нетрябва да се прекалява,защото така като организма получава всичко на готово,в големи дози,фукнцията му да изработва карнита закърнява малко по малко и става по-лошо.

по-здрави

Уф.
Една дозировка не можете да оправите. Извинявайте за откровеността, ама има вече 10 мнения и нито една свястна дозировка, която човекът да приложи.
При капсули от 500 мг ако си в порядъка 80-100 кг. пий по две всеки ден.
В тренирвъчните дни 40-45 минути преди кардио дейността, или, ако нямаш такава - преди тренировка.
В нетренировъчен ден пий по две на гладно сутрин.
Лично аз имам впечатления от Л-карнитин на Юнивърсъл. И впечатленията ми са положителни.
Съответно, ако капсулите са по 250 мг, сметката е проста: удвояваш количеството на приема на капсУли.

17.01.05
10:54

И аз имам впечатления от L-carnitene Complex на Universal. И впечатленията са добри. Макар, че е широко-разпространено мнението, че L-carnitene трябва да се пие “в големи дози за да има ефект”, аз съм на мнение, че друга добра алтернатива е да се приема и по 1 таблетка (500 мг.) в по-продължителен период, особено ако си на на НВД и задължително ако си на кето (при кето, организмът има недостиг на L-carnitene). Разбира се, най-добре е - еднага след ставане с кафето, след което следва кардио (след 30-40 мин)

11.02.05
20:36

Казвали са ми следното :
->2 капсули (500мл) 40-50 мин. преди кардио
и
-> 2 капсули (500мл) 1-2 часа преди лягане
Това вярно ли е :?:
И най-важното трябва ли да се приема в дни без тренировка,и ако ДА то по колко  :?:
:D

14.02.05
11:01

А някои може ли да ми каже този медикамент има ли някакви странични ефекти или вредно действие?

14.02.05
14:26

[quote author=“plamendev”]А някои може ли да ми каже този медикамент има ли някакви странични ефекти или вредно действие?

Слаби хора не трябва да го взимат, че ще станат още по-кльощави.. това се сещам за страничен ефект.

14.02.05
14:56

Да това звучи логично, но имах предвид още дали има влияние върху някои от органите: черен дроб, сърце и т.н.

WO

14.02.05
15:22

не, даже доколкото знам е кардиопротектор(или стимулатор беше.... :roll: ) и се препоръчва за по-добро функциониране на сърцето

14.02.05
22:54

A кое е за предпочитане- Л-карнитина или Фетбърнър?

WO

15.02.05
09:29

зависи от случая ти...и от $ ....

15.02.05
19:09

И все пак от какво точно зависи?
В цените не мисля че има голяма разлика

15.02.05
19:40

Доколкото зная фетбърнърите са термогенезни продукти, тоест повдигат ти кръвното и температурата на тялото за да се увеличи липотропията (едва ли не от седяне сваляш), не мисля че трябва да ги пиеш преди да тренираш.

WO

15.02.05
20:18

[quote author=“NoDude!”]Доколкото зная фетбърнърите са термогенезни продукти, тоест повдигат ти кръвното и температурата на тялото за да се увеличи липотропията (едва ли не от седяне сваляш), не мисля че трябва да ги пиеш преди да тренираш.

да де , и идеята им преди трен е този техен ефект да се комбинира с ефекта от тренировката и да се постигнат по-добри резултати...според мен л-карн е по-добър вариант, понеже действието на фет бърнъра е ограничено само в/у натрупаните мазнини, а карнитинът дава и енергия, и спомага за ненатрупване на нови мазнини.....

18.02.05
12:34

искам да знам като го взимам примерно и след това го спра ще напълнея ли и колко хапчета са ми достатъчни, за да има ефект? Не съм взимал досега, а трябва,защото все пак идва лято.....

RA

25.03.05
12:49

Мерси на ДЗВЕР  :D

искам само да питам какви $ е L-карнитина , защото не съм много платежоспособен и да знам дали си струва да го почвам

а и той биологичен продукт ли е ?

:shock:

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1