02.10.09
14:12
Здравейте,имам скъсани връзки на палеца на десния крак,доктора ми каза само да го пазя и че не можел да го гипсира,да съм ходил с чехли и да дойда след 15 дена и си ме отпрати набързо...
Искам да питам какво да му сложа да спадне отока,мога ли да слагам маратонки/обувки,трябва ли да се маже с нещо,да се опитвам ли да го раздвижвам или да не го мърдам,да го мокря ли като се къпя,да си взимам ли патерици..
02.10.09
15:34
Защо не ги зададе на д-ра тези въпроси?
казано от TaCk0 на 02.10.09, 14:12:
Здравейте,имам скъсани връзки на палеца на десния крак,доктора ми каза само да го пазя и че не можел да го гипсира,да съм ходил с чехли и да дойда след 15 дена и си ме отпрати набързо...
Искам да питам какво да му сложа да спадне отока,мога ли да слагам маратонки/обувки,трябва ли да се маже с нещо,да се опитвам ли да го раздвижвам или да не го мърдам,да го мокря ли като се къпя,да си взимам ли патерици..
Лед през 2-3 часа по 10-15 мин. За сега не го движи и ако може 2-3 дена да е в постоянен покой. Лягай и гледай ТВ! Добре е да го държиш на високо, примерно на 2-3 възглавнички! Леда първите дни, после мажеш с някакви мазила и раздвижваш!
Може да правиш компреси с реванол също!
Това знам аз от опита си!
Късмет, дано се оправиш някога! :(
edit: И кажи на лекаря ти да го д*ха!
Мнението беше редактирано от Iverson на 02.10.09 16:39.