04.10.09
11:23
Здравейте. Значи, проблемът ми е следният: от половин година тренирам вече без прекъсване, а още не мога да си вдигна дори собствените килограми на лежанка. 187 съм висок, 94 кила, 110 гръдна, талия 93 см, ръка 39-40 ненапомпана, 40-41 напомпана, пък вчера за пръв път направих серия със 70 кг 8 пъти. Пробвам отвреме навреме да слагам повече килограми да ги вдигна 2-3-4 пъти, уж за сила, 80 кг 3 пъти съм ги вдигал май, ама пойче да се насера не мога, поне засега. Пък като ги гледам другите, по-леки и не толко едри, пък имат сила, по 100 и нагоре слагат и се чудя що не мога и аз. Добавки не взимам, поради липса на финанс, гледам да ям по-качествено. Някви тактики и стратегии за сила да ми кажете? Може би креатин?
04.10.09
11:28
В 1 тема беше споменато, ако си спомням добре, да правиш лег на всяка тренировка.. без други упражнения за гърди. (освен в тренировката за гърди, де)
Мнението беше редактирано от Питбула на 04.10.09 11:30.
Амм ами можеби ако тренира6 гърдите 2 пъти в седмицата 6те е по-добре.Залагаи на основни упражнения лег и пулолег с 6тангата и с дъмбелите.Докато си с лост-а пробваи по силови серии.гледаи да први6 по 4-5 повторения с пове4е кг амм ако вземи6 креатин 6те си овели4и6 силата.Тои главно за това се използва. Но 6том иска6 сила на лежанка..зна4и трябва да подходи6 по “силово” към тренировките на нея
Половин година е много малък стаж. Остави килограмите да ти бъдат средсво за постигане на резултати, а не цел. Опиши програмата си. Останалите МГ дръпват ли, само гърдите ли изостават? Какво имаш предвид под ‘изостават’ - само, че работните тежести не ги увеличаваш или ти изостават и като размери? Пусни снимки, ако имаш.
04.10.09
16:25
Програма подобна на 5х5 като първо упражнение лежанка. Първо вдигах много малко килограми на лежанка защото първите 2 серии правех много повторения. И гърдите ми бяха изтощени за големи тежести. Друг вариант е да тренираш гърдите с дъмбели и правилно изпълнение + кофички. Така ще ти заякнат гърдите.
Програмата ми е:
понеделник: Гърди:
лежанка 4 x 8, наклонен лег 4 x 8, флаис 4 x 8, кофички от време на време
Бицепс: концентрирано сгъване 4 x 8, сгъване EZ лост 4 x 8, чуково сгъване 4 x 8
Сряда: Гръб
набирания, мечка 4 x 8, горен скрипец 4 x 8, гребане с дъмбел 4 x 8
Трицепс: френско 4 x 8, разгъване скрипец 4 x 8, разгъване с дъмбел зад врат 4 x 8
Петък: Рамо
раменни преси щанга 4 x 8, раменни преси дъмбел 4 x 8, разтваряне с дъмбел 4 x 8
корем: повдигане крака от вис, повдигане крака от лег, коремни преси
Мисля че изостават в смисъл като силови постижения, иначе за развитие мисля че се развиват нормално и пропорционално с останалите мускулни групи. Сега нямам възможност да постна снимки, до няколко дена ще го направя.
Мнението беше редактирано от Technique на 04.10.09 21:28.
Програмата за гърди си е идеална и щом на размери нямаш забележка, въобще работните тежести да не те притеснват. Прави си спокойно по 8-10 повторения с тежест, която ти позволява.
казано от Technique на 04.10.09, 21:22:
Програмата ми е:
понеделник: Гърди:
лежанка 4 x 8, наклонен лег 4 x 8, флаис 4 x 8, кофички от време на време
Бицепс: концентрирано сгъване 4 x 8, сгъване EZ лост 4 x 8, чуково сгъване 4 x 8Сряда: Гръб
набирания, мечка 4 x 8, горен скрипец 4 x 8, гребане с дъмбел 4 x 8
Трицепс: френско 4 x 8, разгъване скрипец 4 x 8, разгъване с дъмбел зад врат 4 x 8Петък: Рамо
раменни преси щанга 4 x 8, раменни преси дъмбел 4 x 8, разтваряне с дъмбел 4 x 8
корем: повдигане крака от вис, повдигане крака от лег, коремни пресиМисля че изостават в смисъл като силови постижения, иначе за развитие мисля че се развиват нормално и пропорционално с останалите мускулни групи. Сега нямам възможност да постна снимки, до няколко дена ще го направя.
Добре малките групи като, трапец,бицепс,трицепс,прасец,предмишница си ги изключил, но бедрата ти къде са? Въобще крака не тренираш ли? Трябва ти и тяга, гребането с дъмбел и мечката са едни и същи на пръв поглед, раменни преси с щанга ти стига, освен разтваряне встрани, трябва ти и разтваряне от наклон напред , за задно рамо, едно повдигна на краката от вис ти стига, смени местата на дъмбела зад глава със скрипеца за трицепс, концентричното го сложи след бицепсовото и чуковото сгъване. Направи тези промени и сложи си програмата, да му позамяза. Разбира се, това е мое мнение. :)
Мнението беше редактирано от El padre на 05.10.09 06:24.
Крака тренирам само зимно време в естествени условия на приблизително 2000 м надморска височина :) Доста ги натоварвам:)
Добре, а трябва ли да разнообразявам упражненията, понеже чета съвети на някои, дето казват, че е хубаво упражненията постоянно да се сменят. Аз ги сменям ама отвреме-навреме само.