контузия в рамото

PA

05.10.09
13:03

преди малко правих  полулег и изпунах щангата назад при поставянето и тежеста беше около 40 кг.цялата тежест ми бе поета от лявата ръка,и усетих как рамото ми изпука също и силна болка,сега ме боли още рамото и то доста пробвах да движа ръката  и имам движения но ако я повдигна нагоре болката се засилва,възможно ли е контузията да сериозна  или съм разтегнал по сериозно и какво ще ме посъветвате

S&

05.10.09
13:19

Спри да движиш ръката, сложи и лед. Ако започне да се подува (оток) или има кръвоизлив (огромни алено-червени петна), моментално отивапш в спешна травматология по район. Ако нямаш тези симптоми и болката отшуми, почини си и утре иди при личен лекар, вземи направление за ортопед. Там ако рамото се нуждае от обездвижване, ще го вържат. Спазвай предписанията на лекарите и не движи ръката колкото са ти казали. Със същото направление което ти е дал личният лекар отиваш при същият ортопед в срок до 45 дни от първичният преглед. Той те вижда и казва: “Можеш да спортуваш от утре или пази се Х време.”

Като се върнеш в залата, забравяш за избутващи движения без партньор.

PA

05.10.09
13:43

това подуване  веднага ли започва  минаха около 90 мин нямам подуване или кръвоизлив.болкота намаля само при движение се усилва добре че  не бях сложил голяма тежест разсеях се за миг дано да отшуми по бързо,но като си спомням предишния път пак контузих рамо и ми бяха нуйни около 3 месеца за пълно възтановяване

Мнението беше редактирано от pavel_v на 05.10.09 13:43.

05.10.09
14:01

Явно имаш проблем с концетрацията и сам виждаш че този спорт рядко прощава разсейване.Когато се възтановиш, и няма кой да ти помага използвай машини,по-добре от колкото няколко месеца извън залата.
А и за какво мислиш друго когато застанеш върху лежанката?
Пожелавам ти бързо възтановяване и повече внимание!

PA

06.10.09
11:59

Днес отидох на ортопед той ми раздвижи ръката и каза че нямам изкалчване или някакво счупване.Каза ми да обездвижа ръката за около 2-3 седмици и че след това мога пак да тренирам.
Дали то е кратък период за възстановяване и да тренирам щом болката отмине или да изчакам повече време

06.10.09
12:42

Най-добре си почини месец-два от фитнеса и ще се възстановиш напълно.

CH

06.10.09
13:23

не забравяй да движиш ръката от лакатя,също така хватателни движения с гума...да не ти атрофират мускулите

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1