Съвети за хранителна програма

05.10.09
19:08

Здравейте.На 17 години съм,1.84см висок и 74 кг.Изработих си хранителна програма и бих искал да ми дадете някакви съвети за нея.

9;00-100г Овесени ядки с мляко и 2 яйца (това ми е преди тренировката)
10-тренировка
11-след тренировка кашкавалени филиики с мляко или корни (дали може пак овесени ядки?)
След това съм на училище
Чак към 2-3 ми остава другото хранене-Понеже на училище знайте че храната е боклук бих искал да ме посъветвате какво да ям.Попринцип ям хамбургер с телешки салам и незнам дали е добре :).
Другия проблем е че след това хранене ям чак към 8 като се прибера в нас-Ям каквото има приготвено,попринцип ориз,пилешко,телешко,агнешко,риба
Преди лягане към 12-Извара
Ще съм ви много благодарен ако ми дадете някакви съвети за хранителния режим.За мойте килограми дали е добре или не ?
Благодаря предварително !

05.10.09
19:25

Следтренировъчното хранене е едно от най-важните, а при теб липсва.Разрови из сайти и най-вече дневниците, за да видиш как трябва да се храниш.

05.10.09
22:37

казано от korpusito на 05.10.09, 19:25:

Следтренировъчното хранене е едно от най-важните, а при теб липсва.Разрови из сайти и най-вече дневниците, за да видиш как трябва да се храниш.

Писал съм че след тренировката ям кашкавалени филиики с мляко или може пак овесени ядки.Иначе за училище въпросите ми бихте ли ми помогнали :).Благодаря предварително

06.10.09
05:32

Писал съм че след тренировката ям кашкавалени филиики с мляко или може пак овесени ядки.Иначе за училище въпросите ми бихте ли ми помогнали :).Благодаря предварително

Нямаш ли възможност да ядеш месо? 1 литър мляко с тия филийки пак става, ама треа и ориз/картофи.След като си обядвал в 11 , до 20ч. треа да вкараш 2 леки ранения. В училище си взимаш 2 кисели млека и 3-4 банана и си готов. А ако имаш възможност можеш да си вземеш и храна от вкъщи ( месо ,ориз и тн.). Мисля че, като цяло храната ти е малко. Изчисли си приеманите хранителни вещества и ще се убедиш. Стреми се към 6-7 хранения на ден: 3 основни и 3-4 по-леки

Мнението беше редактирано от summer_jam на 06.10.09 05:36.

06.10.09
05:38

казано от SmoothC на 05.10.09, 19:08:

Здравейте.На 17 години съм,1.84см висок и 74 кг.Изработих си хранителна програма и бих искал да ми дадете някакви съвети за нея.

9;00-100г Овесени ядки с мляко и 2 яйца (това ми е преди тренировката)
10-тренировка
11-след тренировка кашкавалени филиики с мляко или корни (дали може пак овесени ядки?)
След това съм на училище
Чак към 2-3 ми остава другото хранене-Понеже на училище знайте че храната е боклук бих искал да ме посъветвате какво да ям.Попринцип ям хамбургер с телешки салам и незнам дали е добре :).
Другия проблем е че след това хранене ям чак към 8 като се прибера в нас-Ям каквото има приготвено,попринцип ориз,пилешко,телешко,агнешко,риба
Преди лягане към 12-Извара
Ще съм ви много благодарен ако ми дадете някакви съвети за хранителния режим.За мойте килограми дали е добре или не ?
Благодаря предварително !

Махай това мляко сутрин само ще те раздуе, да не говорим и че не се усвоява.
Сутринта - овесени ядки, стафиди, яйца - щом си такъв фен. Изчакай поне 2 часа преди да отидеш на зала.
След тренировка - само корнито, ако имаш протеин тогава го пий.
В училище - сандвич от вкъщи със пълнозърнест хляб, истинско месо, яйца може да добавиш сварени... и т.н.
Другото ще дойде с времето и постоянство. Гледай да се храниш с по-големи количества.

06.10.09
07:03

Благодаря за отговорите.Summer_jam нямам възможност към 11 да ям месо или ориз много ли е фатално ? А на училище да си взимам храна просто няма как да стане за съжаление.Tonu млякото попринцип като стана съм свикнал да го пия проблем ли е ако продължа да го пия или не е.Иначе не съм голям фен на овесените ядки,стафиди и яйцата за закуска просто в повечето програми дето са изготвени ги има :).Благодаря ви предварително

06.10.09
08:59

казано от SmoothC на 06.10.09, 07:03:

Благодаря за отговорите.Summer_jam нямам възможност към 11 да ям месо или ориз много ли е фатално ? А на училище да си взимам храна просто няма как да стане за съжаление.Tonu млякото попринцип като стана съм свикнал да го пия проблем ли е ако продължа да го пия или не е.Иначе не съм голям фен на овесените ядки,стафиди и яйцата за закуска просто в повечето програми дето са изготвени ги има :).Благодаря ви предварително

Не е фатално, но просто ти трябва източник на протеин (мляко,яйца , месо и тн.). Аз съм “ЗА” на млякото въпреки мнението на tonu

06.10.09
09:31

казано от summer_jam на 06.10.09, 08:59:

казано от SmoothC на 06.10.09, 07:03:

Не е фатално, но просто ти трябва източник на протеин (мляко,яйца , месо и тн.). Аз съм “ЗА” на млякото въпреки мнението на tonu

Благодаря пак за бързия отговор.Яйца мога да ям към 11 часа не е проблемно но мислих да ги ям преди тренировка.Няма ли да ми се насъберат много ?Благодаря отново

06.10.09
16:19

Друг вариянт е да ставаш в 7. Да направиш обилна закуска и след това да си напраиш предтренировъчното хранене

06.10.09
19:23

казано от summer_jam на 06.10.09, 16:19:

Друг вариянт е да ставаш в 7. Да направиш обилна закуска и след това да си напраиш предтренировъчното хранене

Благодаря summer_jam за помоща.Да ставам в 7 ще е малко трудно затова мога ли просто преди трен да ям мюсли или някаква зърнена закуска с мляко а след тренировка яйца.А за училище бананите и киселото мляко ли е наи добрия избор ?Разглеждах хранителната програма и единственото което беше по полезно от другите беше хамбургер с телешки салам :).Някои ми беше казал че е добре да си взема 2-3 вафли но се тревожа да ям шоколад.Добре ли е да го ям хамбургера че нямам друг избор ?Съжелявам за нахалството и благодаря предварително.

Мнението беше редактирано от SmoothC на 06.10.09 19:31.

06.10.09
19:28

Аз съм “ЗА” на млякото въпреки мнението на tonu

Зависи за какво прясно мляко говорим...

06.10.09
19:33

казано от tonu на 06.10.09, 19:28:

Говорим за прясно мляко в торбичка от магазините.Знам че не е добре но като няма друго :)

06.10.09
19:35

Аз лично не виждам смисъл в млеката купени от магазина.По-изгодно е да си купиш извара.

06.10.09
20:20

казано от SmoothC на 06.10.09, 19:33:

Говорим за прясно мляко в торбичка от магазините.Знам че не е добре но като няма друго :)

Чак пък да няма друго ;)
Просто не го пий, какво толкова тези млека от магазините са пастьоризирани ....

06.10.09
22:17

казано от tonu на 06.10.09, 20:20:

казано от SmoothC на 06.10.09, 19:33:

Чак пък да няма друго ;)
Просто не го пий, какво толкова тези млека от магазините са пастьоризирани ....

А с какво бих могъл да заменя млякото сутринта.Изварата попринцип я ям преди да лягам а сега и на ставане ли да я ям :).А преди трен добре ли е мюсли или само шепа бадеми.Благодаря ви отново пичове и сорка че нахалствам ама човек се учи докато е жив ;)

07.10.09
06:13

Преди тренировка ти трябва източник на енергия - ядки, масло, зехтин, заквасена сметана в комбинация със белтъчини - яйца, извара, сирене, месо, рибни..
Но това да е 2-3 часа преди тренировката. Непосредствено преди тренировката може да вземеш аминокиселини.
Млякото може да го замениш с яйца, в пъти по добре е.

07.10.09
11:10

казано от tonu на 07.10.09, 06:13:

Преди тренировка ти трябва източник на енергия - ядки, масло, зехтин, заквасена сметана в комбинация със белтъчини - яйца, извара, сирене, месо, рибни..
Но това да е 2-3 часа преди тренировката. Непосредствено преди тренировката може да вземеш аминокиселини.
Млякото може да го замениш с яйца, в пъти по добре е.

Благодаря ти tonu.За аминокиселини ще изчакам като имам по голям стаж в фитнеса.А непосредствено след трен дали е добре 1 банан,корни,мед.2 часа след това ориз с някакво месо?А за училище ми казаха че ще е добре 2 часа след хамбургера да си взема 2 вафли,защото набавяли достатъчните протеини.Единствено ме е страх да ям шоколад затова питам.Благодаря отново

Мнението беше редактирано от SmoothC на 07.10.09 11:15.

07.10.09
12:04

За какви вафли дефинирай - ако са барове протеинови е ок, но ако са просто вафли в тях няма протеин.
Добре е след тренировка това да, медец и аз уважавам чат пат и корни става ;)
Ми аз не съм фен много много на комбинация на ориз и месо но всеки си има принципи. Виж местото да е 200 г някъде и да не е някакво вакуумирано. Но става да.

07.10.09
14:09

казано от tonu на 07.10.09, 12:04:

За какви вафли дефинирай - ако са барове протеинови е ок, но ако са просто вафли в тях няма протеин.
Добре е след тренировка това да, медец и аз уважавам чат пат и корни става ;)
Ми аз не съм фен много много на комбинация на ориз и месо но всеки си има принципи. Виж местото да е 200 г някъде и да не е някакво вакуумирано. Но става да.

Месото е домашно приготвено а не от магазини ;).За тази протеинова вафла няма ли да ми навреди шоколада,защото пазя диета и не ям шоколад :).Иначе кога да ги примема 1;30 след хамбургера добре ли е.Например ям хамбургера в 15;00 след това в 17;00 ям вафлата а в 19;00 като се прибера в нас да ям ориз/риба тон/месо.И всеки ден ли да я ям тази протеинова вафла?Извинявай за въпросите пак.

Мнението беше редактирано от SmoothC на 07.10.09 14:12.

07.10.09
16:14

Стига си се извинявал! Една хубава протеинова вафла варира около 3-4-5 лева. С яденето ще ти излезе доста по-евтино.

07.10.09
19:41

Е тези хамбургери по лафките не са много добра храна, носи си в кутии най-добре.

07.10.09
21:18

казано от tonu на 07.10.09, 19:41:

Е тези хамбургери по лафките не са много добра храна, носи си в кутии най-добре.

Проблема е че нямам възможност да си нося в кутии особено сега като обърна на 1-ва смяна и единстената храна са баниците и милинки.Какво бихте ми предположили да ям към 10;00 като съм на училище (естествено преди това ще закуся яйца,мюсли или ядки в нас преди да отида на у-ще).@Summer извинявам се че ви затрупвам с въпроси затова..и съм ви благодарен че ми помагате :).За протеиновата вафла бих могъл да си я позволя но не всеки ден.А с какво бих могъл да я заместя като източник на протеини в у-ще.

Мнението беше редактирано от SmoothC на 07.10.09 21:29.

08.10.09
17:36

А защо нямаш възможност да си носиш? Срам ли те е ?

08.10.09
22:11

казано от summer_jam на 08.10.09, 17:36:

А защо нямаш възможност да си носиш? Срам ли те е ?

Въобще не е заради това причината а немога,защото  продукта дето ще го купувам за направата на сандвича ще е пак от магазина-тоест пак ще е вредно.Пък и незнам какво е хубаво да си купя от магазина.Ако би ми предположил ще съм ти благодарен.Само да не е свинско ако може,че не го трая :).И с пълнозърнест хляб трябва да са нали ?

09.10.09
06:51

Струва ми се че въртим едни и същи въпроси няколко дни. Или си взимаш банани с кисело мляко или 200гр. пиле на скара + 250 гр. ориз варен и тва е.

09.10.09
17:29

казано от summer_jam на 09.10.09, 06:51:

Струва ми се че въртим едни и същи въпроси няколко дни. Или си взимаш банани с кисело мляко или 200гр. пиле на скара + 250 гр. ориз варен и тва е.

Днеска си взех кисело мляко (данон за пиене,дали е добре ?)и 2 банана.Искам само да попитам час-два след това нали не е проблем да си ходя на лостове а след това да ям ориз и месо като се прибера в нас.А като съм 1-ва смяна пак ли да ям кисело мляко и банан или трябва нещо друго.И да питам вярно ли е това,че ако ядеж след 19;00 се напълнявало.Благодаря преварително

Мнението беше редактирано от SmoothC на 09.10.09 20:40.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1