19.09.09
12:15
Здравейте, мога ли да си позволя със 3-4тренировки на седмица да ям всичко?
Докато тренирах футбол се хранех с каквото ми падне и нямах никакви проблеми, бях много слаб. Сега след като спрях внезапно качих доста килограми и съм се отпуснал страшно много. Тренировката ми се състой в нещо стандартно:
Понеделник Гърди и бицепс, Сряда Гръб и трицепс Петък Крака и Рамо
Нещо такова като след всяка тренировка бягам по 10-15мин на пътека, обаче като се замисля това май не е достатъчно и ми трябва някакъв хранителен режим. Но до сега никога не съм бил и ще ми е адски трудно, да спра KFC, McDonalds, дюнери пици и всякакви други глупости. Да не говорим, че и обичам да си хапвам след 22ч, да кажем в 24- 01ч, но това най- лесно ще го спра, като започна да си лягам в 22-23ч най- късно.
Може би трябва да спомена, че съм 1.90, 92кг, 18години. И може да се каже, че имам леко коремче, което започва да ме притеснява и трябва непременно да се стягам.
Целите са ми да отслабна и да стана може би 80-85кг, но нямам ясна представа как ще стане това, въс фитнеса имам опит, не съм начинаещ може би 6месеца стаж имам нямам, като съм ходил нередовно.
Темата беше редактирана от alexxxxxxx на 19.09.09 12:29.
19.09.09
12:44
Хранителния режим е в основата; за мен е желателно да се спазва такъв. А ако се яде от всичко, то да е разумно и да се спазват някакви граници; все пак - колкото и да тренираш, ако приемаш повече калории, от колкото изразходваш няма как да отслабнеш, нали? Мускулите имат нужда от протеини, ако набиваш най-много пържени буклуци и пици, трудно ще я бъде. Късното хранене не е проблем, ако отново внимаваш какво точно ще приемаш тогава. Нещо по-леко - например извара; в никакъв случай въглехидрати.
Аз до колкото разбрах се храниш основно с джънк, ако промениш малко по-малко навиците си към по-здравословна и изчистена храна /месо,зеленчуци,масло,ядки,яйца,сирене.../ ще стане.
Без хранителен режим може, но с “KFC, McDonalds, дюнери пици и всякакви други глупости” няма да стане. Можеш просто да си промениш хранителните навици към по- здравословни, както Вроник ти е написала. И много движение!
Оффф,без да си оправиш храната,нищо не става!!
Правил съм много безуспешни опити....
19.09.09
14:14
Малко неправилно ме разбрахте. Имам предвид, че не мога да спра да ям такива неща, който са абсолютно вредни пици, дюнери... KFC ям примерно 1 път в седмица максимум 2 пъти. Но не се храня единствено и само с тях. Пържолки, филенца, абсолютно всичко ям. Задължително ям навънка някакви сандвичи, в училище няма как все пак, нямам избор.
19.09.09
15:07
Имаш избор,когато човек иска-може!..
След още няколко дена и аз почвам да си нося яденето в училище,не ми пука,ако се хванеш сериозно всичко ще стане,като за начало намали или спри хляба,спри газираното и намали яденето.. ;)
Може и без хранителен режим. Не е нужно да се храниш почасово и в точни грамове, нито да смяташ всяка калория. Има едно условие обаче - трябва да ядеш само храна ;) Тоест, ти пак не бъди на режим, ама пици, дюнери, кфц, макдоналдс - тези неща са с хранителната стойност на пластмаса, така че с тях няма как да стане. И има много просто обяснение защо - не може хем да го мъчиш тялото както дойде, хем то да прави каквото искаш, много ще му дойде стресът. Мани ги че са вредни, не от здравословни съображения ти го казвам - като цяло е важно за това, да се чувстваш добре. Пък това е най-важното нещо винаги, дори за отслабването.
Казваш не можеш да ги спреш - такова положение няма. Най-малкото ще се чувстваш и действаш значително по-добре, когато минеш само на храна, така че не може да ме убедиш, че не може. И това ти го казва човек, който преди едни 5-6 години (като малко по-малък от теб сега тоест) е праскал дюнер през ден, в другите дни някоя пица, примерно. Понякога взимахме и за в час, една голяма торба за целия клас. Направо си е като прераждане, повярвай ми - след буквално няколко месеца виждаш колко зле ти е било всъщност.
казано от alexxxxxxx на 19.09.09, 14:14:
Задължително ям навънка някакви сандвичи, в училище няма как все пак, нямам избор.
Избор винаги има. Това пък ти го казва човек, който докато чака на опашката за записване на семестър в университета по обяд е ял студена пържола с масло, примерно. Малко ще трябва да го мислиш в началото, след един-два месеца ще стане автоматично.
Така че - яж всичко, което става за ядене. И ще отслабнеш и без режим, гарантирам.
19.09.09
16:25
Не че не мога да ги спра, просто не съм се хванал в ръце и не съм си казал, че няма. Просто като отида на кино примерно и КФС и Мконалдс са там и айде след киното хапна и така. По центъра като мина примерно и не винаги ям в Happy, където има истинска храна хапвам пица и така. Кой вариант ще ми препоръчате
http://www.bb-team.org/workout/1284/
или
http://www.bb-team.org/workout/1286/
Като имате предвид, че искам максимално бърз ефект. На този етап смятам да спра дюнери пици и кфс-та. Сладкото трудно ще го спра, хляба съм го намалил до 2-3 филийки. Газираното съм го ограничил също, плюща студени чаяове само :D. Сандвичите в училище мога да пробвам, ама ще ми е трудно, мога да пробвам с 2-3 корнита. Исках да питам също мога ли да закусвам сутрин прясно мляко с някакви корнфлейксове? Или по принцип като отслабвам мога ли да пия мляко. Също така може ли да ми насочите към някакъв режим в интернет като за мен или е най- добре да отида във фитнес да ми направят един режим?
В случай, че не се вслушаш в съвета на G33K ще направиш голяма грешка.
Можеш да си на диета и без да се филмираш. До човек си е.
п.п. Защо искаш максимално бърз ефект? На мен нищо хубаво не ми е паднало от небето цял живот, тъй че от това, което съм се научил ти казвам - не бъразай. Особено с такова нещо. И второ - със алтернативи няма да стане. Стягаш колана и действаш. Ако имаше пряк път към това, заради което всички ние изглеждаме като извънземни с действията си пред останалите хора извън фитнеса, нямаше да сме толкова различни. Нямаше да не делят на такива и онакива.
Мнението беше редактирано от ~ DN на 19.09.09 16:50.
06.10.09
14:04
Няма не можеш.Или спираш... или си пълнееш.Няма как да сваляш като нагъваш пица ,кфс,квото и да е.Гледаш диетите тука и почваш.Виж аз примерно тука гледах темите,съставих си диета... и то стриктна.. но не я потдържам.. примерно преди тренировка хапвам вафла или нещо сладичко... и такива ... но за дюнер... пица... КФС..Макдоналдс...яде ми се.. та ми се реве.. ама кво да се прави... все пак съм си поставил някаква цел.. и като се наям 1 път.. провалям цялата работа.. не защото ще напълнея ами защото съм развалил всичко което съм потдържал примерно 2 седмици.. тва исках да кажа.. :)
казано от Denkataaaa на 06.10.09, 14:04:
Няма не можеш.Или спираш... или си пълнееш.Няма как да сваляш като нагъваш пица ,кфс,квото и да е.Гледаш диетите тука и почваш.Виж аз примерно тука гледах темите,съставих си диета... и то стриктна.. но не я потдържам.. примерно преди тренировка хапвам вафла или нещо сладичко... и такива ... но за дюнер... пица... КФС..Макдоналдс...яде ми се.. та ми се реве.. ама кво да се прави... все пак съм си поставил някаква цел.. и като се наям 1 път.. провалям цялата работа.. не защото ще напълнея ами защото съм развалил всичко което съм потдържал примерно 2 седмици.. тва исках да кажа.. :)
Хубава работа! Стриктната ти диета май не е чак толкоз стриктна! Щом приемаш прост В преди трен. съм сигурен че и други работи ти куцат!
06.10.09
15:54
Ako изразходваш повече, отколкото приемаш - ще отслабваш със сигурност, ако ще и да нагъваш цял ден бургери. Друг е въпросът дали е възможно да изразходваш толкова много калории на ден.
Въпросът не е дали “можеш” да спреш да ядеш боклуци, а дали искаш наистина. Сега не е толкова тежко положението - на 18 си, имаш бирено шкембенце, по-мек си отколкото би ти се искало аама... животът е хубав, мацките те харесват, млад си. Ако продължиш така обаче на 40 ще си в доста по-кофти положение.
09.10.09
18:05
Имам един въпрос, за по- бърз ефект мога ли да почна да взимам Л- Картинин и какъв бихте ми препоръчали? Като парите не са фактор, важното е да е качествено и най- важното да има бърз ефект. Все пак не искам 1 година да свалям 5кг. И съответно, ако може да ми кажете как се пие л-карнитинчето, чух че е най- добре преди тренировка.
Ако парите не са проблем, препоръчвам ти течния Л-карнитин, отколкото на капсули...
09.10.09
18:43
казано от King на 09.10.09, 18:24:
Ако парите не са проблем, препоръчвам ти течния Л-карнитин, отколкото на капсули...
x2
На мен също ми го препоръчаха ама ме биеше през кръста и си карах на капсули.. :cheese:
Целта не ти е чак толкова непостижима!..
Просто сезона е малко неподходящ,но става ;) ..
Мнението беше редактирано от gogata2427 на 09.10.09 18:43.
С желание и търпение всичко се постига :) ако ще и да си на северния полюс :lol: но и аз съм на мнение, че хранителният режим е в основата на спортуващия
Мнението беше редактирано от King на 10.10.09 10:01.
10.10.09
10:21
Имам един малък проблем, че нямам представа какво точно да ям. KFC, МcDonalds и дюнери- ясно спирам ги, но сладко, вафлички, предполагам и тях трябва да спра, но няма да имам сила? На какво да наблягам плодове, не знам как да си изготвя режима просто. На сайта няма режими има само диети. Бях чух от някъде, че ще отслабвам само ако спра да ям след 18ч или единствената храна да бъде плодове.
казано от alexxxxxxx на 10.10.09, 10:21:
Имам един малък проблем, че нямам представа какво точно да ям. KFC, МcDonalds и дюнери- ясно спирам ги, но сладко, вафлички, предполагам и тях трябва да спра, но няма да имам сила? На какво да наблягам плодове, не знам как да си изготвя режима просто. На сайта няма режими има само диети. Бях чух от някъде, че ще отслабвам само ако спра да ям след 18ч или единствената храна да бъде плодове.
Не знам как си се хранил досега, но трябва да свикнеш да ядеш по 4-5 пъти на ден в малки порции. Естествено, че трябва да спреш всякакви вафлички,солетки и т.н. за каква енергия говориш като тези неща те държат не повече от 30-60 мин максимумм. А иначе, сутрин след ставане - храни,богати на протеин + бързи въглехидрати ( някакъв плод ). През останалото време от деня наблягай на протеина и на бавните въглехидарти. След тренировка отново протеин + бързи въглехидарти. Наблягай на пълнозърнестите храни и избягвай пърженото. Не приемай въглехидарти след 19:00ч. и гледай да изгаряш повече калории от колкото си поел. Това е според мен основното, порови се из форума и ще разбереш всичко. Успех
10.10.09
10:47
Бях чух от някъде, че ще отслабвам само ако спра да ям след 18ч или единствената храна да бъде плодове.
точно пък плодовете вечерта които са пълни със захар ще те накарат да отслабнеш :D избягвай храни които повишават кръвната захар.яж овесени или ръжени ядки с мляко сутринта,или пък някакъв пълнозърнест хляб със пуешко например,и след това нагъвай меса,яйца,салати със зехтин,ядки и си следи калориите.няма нищо сложно ама трябва да отделиш малко време за четене и ще ти станат ясни нещата.
На сайта няма режими има само диети.
диета=режим
но сладко, вафлички, предполагам и тях трябва да спра, но няма да имам сила?
оо да голямата сила дето дават..съставиш ли си режим с достатъчно въглехидрати и мазнини от които да черпиш енергия няма да имаш проблеми със силата.