Няколко вапросчета

16.02.05
09:12

Така...аз съм на 18.173см/63 кг...интересуваме с каква добавка мога да псотигна максимален ефект (креатин,протеин или гаинер)като имате предвид че не мога да си ги позволя едновременно и 3те..

MI

16.02.05
09:54

Ако целта ти е да натрупаш маса - много ядене и можеш да пробваш първо с протеин , а след това с креатин.
по-здрави

AC

16.02.05
10:44

Ако целта ти е маса-> Гейнър...

16.02.05
15:16

И аз съм за Геинър , но гледаи да е някои качествен и да НЕ е натъпкан вътре със захари

X_

16.02.05
19:19

на първо място храненето-яж често-6 пъти на ден,така подържаш и осигуряваш необходимият приход на хр. вещества за мускулите-непрекъснато и ккл да са повече от изразходваните.
До 30 минути след тренировка трябва да хапнеш бързи въглехидрати,когато гликогените депа са изчерпани,организма усвоява въглехидратите два пъти по-бързо-трябва ти около 40-50 гр въглехидрати.Гликогена е необходим и за доброто усвояване на приетите белтъци.Стигнахме и до белтъчините-до 45мин.-1час трябва да вземеш високопроцентен белтъчен протеин.Това е времето,когато организма активно започва преработка на аминокисилини и  се възстановява и превъзстановява мускулната тъкан т.е тогава идва ефекта от тренировката,ако пропуснеш този прием все едно правиш нещата на половина.И в краина сметка излиза ,че ти трябва :
1.Добра диета
2.Високопроцентен протеин
3.Бързи въглехидрати-мед,глюкоза,

16.02.05
19:20

[quote author=“Sisq0”]И аз съм за Геинър , но гледаи да е някои качествен и да НЕ е натъпкан вътре със захари

A с какво?  :?:  :idea:

17.02.05
18:58

bastaa еми имам предвид някакъв геинър да си вземе да има и протеинче вътре примерно към 50 грама протеин и към 80 грама въглехидрати и да гледа наи-много 1/2 да са от захари

17.02.05
23:16

Аз имам същия проблем като теб(нямам много кинти и искам да кача маса) и ето какво правя:
1.Ям всичко, което видя (6-8 пъти на ден :) ).
2.Пия соев протеин (95% белтък, ама се разгражда по бавно)-струва 15 кинта килото.
3.Преди, по време и след тренировка пия глюкоза(като за след тренировка смесвам протеина и глюкозата, защото соята има вкус на лайна). Тя също е евтина (2,50 килото).
4.Чопля си носа по цял ден и което е по важно спя по 8-10 часа.
5.Трябва да отбележа, че съм тъп гъз, защото пия и пуша доста и така си ебавам програмата, но въпреки всичко има ефект(представи си за какво става дума ако не ги правиш тея работи :) ).

21.02.05
22:54

мерси мн за подробното описание на пи4а преди мене..(кефиш максимално мен...евала..)
ама мен др ми е малко вапроса..4е маса искам верно..ама..искам да питам..понеже в Попово(моя град) има само продукти на Биогаме и Нутрим..и..кои е по добър..според мен Нутрим но..поправетеме ако бъркам..и др..Купих си наскоро Креатин на Нутрим(200 мг) оба4е..имам един въпрос..След като завърша зареждащия период..след 5тия ден..после..как да пия креатина..преди или след тренировка (5 грама нали?) ..И др..за протеините..изпих аз до сега на нутрим..Супер уинар..и Про голд 90..но не мога да кайа дали има голям ефект шото пиех от 400 грамовите и то по малко маи..в смисал искам да питам..как трява да се пият..само в тренирова4ни дни..или секи ден? И ако секи ден..пак ли такова коли4ество което в тренирова4ни дни..и как е наи уда4но..след тренировка задължително се пие..ама..преди тренировка?..как..някои ми викат сутринта..други полвин 4ас преди тренировка и ве4е мн се обърквам..
И др..вобще..ако може някои..по специалист така..да ми обясни накратко..от кое ще има наи голям смисал за мен ще сам му мн благодарен.Инак аз смея да твърдя 4е сам запознат с доста неща  (рових се из саита и 4етох литература) но все пак има някои неща дето не са ми мн ясни..коит може да ми обясни някои дето е по напред с материала...ше сам мн благодарен..

FI

22.02.05
07:12

[quote author=“Jolly Roger”]Аз имам същия проблем като теб(нямам много кинти и искам да кача маса) и ето какво правя:
1.Ям всичко, което видя (6-8 пъти на ден :) ).
2.Пия соев протеин (95% белтък, ама се разгражда по бавно)-струва 15 кинта килото.
3.Преди, по време и след тренировка пия глюкоза(като за след тренировка смесвам протеина и глюкозата, защото соята има вкус на лайна). Тя също е евтина (2,50 килото).
4.Чопля си носа по цял ден и което е по важно спя по 8-10 часа.
5.Трябва да отбележа, че съм тъп гъз, защото пия и пуша доста и така си ебавам програмата, но въпреки всичко има ефект(представи си за какво става дума ако не ги правиш тея работи :) ).

тва е супер тъпо което правиш! Спри ги тея цигари  :wink:

22.02.05
14:32

Нутрим е по-добрата марка според мен, креатина го взимай ако искаш след тренировка по 5 грама е добре,а протеин можеш да пиеш когато искаш и по колкото можеш повече,всеки ден рзбира се, аз лично когато тренирам пия по 30 грама преди и 30 след тренировка, а когато не тренирам само по 30 :wink:

24.02.05
18:34

Ае искам да ви питам..кви ваглехидрати тряя да земам веднага след тренировка?..как мога да си ги набавя..?тряя и тях ли да ги копувам?
Или ако мога да ям не6то сладко става ли..мед..шоколад или некво др сладко?Шото знам 4е има разли4ни захари..някои се разграждат по бавно...други по бързо..препоръ4аите ми нещо ве хора...

И др ме интересува..за тез протеини..Верно ли е 4е разли4ните е хубаво да се пият по различно време, напр.. млечния наи добре преди лягане..суроватачния веднага след тренировка и т.н....т.е. секи протеин се разгражда с различна скорост..ако е така..кои са наи добри..в смисал..за да има некав смисал от тях след кат ги зема веднага след тренировка..или да ги пия по др време..(аз пия сега Супер Масс Гаин на Нутрим които е сас суроватъ4ен изолат уж...ама после като си купя нещо друго..примерно Супер Про Голд понеже 4увам мн го хвалите маи -тои е мел4ен май..кога е наи уда4но да го пия?)

FI

24.02.05
19:02

PRO 90 NUTRIM
90% млечно-яйчен протеин, произведен по MDT технология, с добавка на свободни амино киселини, пчелно млечице, инозин, ацетил L-карнитин, лиофилизат от LB bulgaricus и LB acidophilus.

и аз си взех онзи ден такъв..като го свърша ми препоръчаха СУПЕР МАСС 3000 на Универсал!!!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1