07.10.09
21:28
Това е резултата(ако има такъв) от досегашния ми внушителен стаж- 9 месеца.Понеже аз не мога да си дам никаква оценка,моля малко да коментирате,от кое се нуждая да наблегна.Упражнения за шириниа или плътност,тоест кое липсва повече.
В момента тренирам така в отделен ден правя набирания на лостове,а в залата тренировката ми за гръб е това:
1.Гребане с лост с под и надхвад.
2.Мъртва тяга.
3.Придърпване на горен скрипец с широк хват(това не съм сигурен дали ми трябва)
4.Гребане на хоризонтален скрипец.
Снимката е малко в поза,която нито показва релефа,нито ширината,но това успях да направя сам.
Темата беше редактирана от Biad__ на 07.10.09 21:30.
според мен ... ширина си постигнал .. но плътност наблегни ... прави мечка също...
Между чукчета и мека не намирам не усещам голяма разлика в натоварването,освен че мога да използвам неутрален хват на машината,за това я правя много рядко за сметка на гребането.
казано от Biad__ на 08.10.09, 12:45:
Между чукчета и мека не намирам не усещам голяма разлика в натоварването,освен че мога да използвам неутрален хват на машината,за това я правя много рядко за сметка на гребането.
Всъщност разликата е осезаема. Гребането с лост е условно казано за ширина, а гренабето с дъмбел акцентира върху средната част на гърба и е за плътност. Можеш да усетиш разликата като 1 месец спреш изцяло да гребеш с дъмбел (и да не правиш мечка, нито придърпване на хоризонтален скрипец с тясна ръкохватка) и правиш само гребания с лост, набирания, придърпвания с широк хват. На първата тренировка, след това, когато включиш мечката (или останалите), които си спрял за известно време, тогава ще усетиш къде те е хванала мускулната треска - ще те боли когато събираш двете ръце назад. Същият експериметн можеш да си направиш като спреш гребането с лост и т.н.
@автора на темата - не наблягай на каквото и да било, а си тренирай както досега! Все още е трудно да се каже кое ти изостава, защото просто няма дрзнещ очите напредък на някое конкретно място. Също така влкючи гребане с дъмбел или мечка!
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 08.10.09 14:17.
08.10.09
16:29
Наблегни на храненето,ако имаш възможност и на добавките също наблегни.
Наблегни на всичко...
Само ще кажа,че полуовъра е едно перфектно упражнение. :) Но в класическия му вариянт с дъмбел,защото съм виждал хора,които се опитват да го изпълняват на вертикален скрипец
Мнението беше редактирано от Финдо на 08.10.09 17:14.
Стоянчо,гребане с дъмбел съм правил но просто,колкото и да се опитвам да спазвам техниката не го чувствам в латисимуса и за това го пропускам.Мечка не съм правил скоро и още на следващата тренировка ще я включа за да разнообразя малко упражненията.
Придърпването на горен скрипец го усещам одста добре въпреки скромните ми възможност,там наблягам на техниката.
А за яденето това наистина ми е проблем,опитвам се да хапвам колкото мога повече ,но просто нямам апетит.
Нещо което не мога да разбера е че килограмите ми не са малка на ръста 180см съм 76кг,а изглеждам доста слаб.Просто не мога да си представя по други теми как с приблизително моя ръст хора са с по 10-15 кг по-малко.