20.09.09
20:01
Здравейте , тренирам тежко от доста време , в началото качвах маса , но вече не е така лесно понеже храненето ми не е никак добро.Та бих искал да ми кажете как да се храня по кое време какви храни е добре да приемам преди и след тренировка също, приемам и всякакви други съвети относно хранене . Предварително благодаря.
казано от tonu на 20.09.09, 22:24:
search…
search, ама search-a си е усилие..а усилието гори калории... а калориите ти трябват за да растеш ! :lol:
За автора - защо наистина не попрочетеш, цял раздел са направили хората, тук-там има и интересни дискусии, и като цяло е пълен с информация.
въпрос - как ви се струват макарони на фурна за закуска + протеинов шейк,че 2 години само овес и ми става зле от него
казано от vital на 21.09.09, 20:42:
въпрос - как ви се струват макарони на фурна за закуска + протеинов шейк,че 2 години само овес и ми става зле от него
Ми Ок е, стига протеина да не е казеин или яйчен.
е да аз след тренировка задължително го пия,но просто сутрин не мога да ям много,само определени храни,пък и ако имам рано лекции хептен,затова прибягвам до шейка като източник на протеин...
22.09.09
12:24
казано от vital на 22.09.09, 11:59:
е да аз след тренировка задължително го пия,но просто сутрин не мога да ям много,само определени храни,пък и ако имам рано лекции хептен,затова прибягвам до шейка като източник на протеин...
Яж кисело мляко с макароните, също можеш да добавиш някой плод..примерно ябълка. 1 кофичка кисело мляко, 300 г макарони на фурна и една ябълка, напълно достатъчно протеин за една закуска. :)
Къде е тоя напълно достатъчен протеин в една закуска? 12-тина грама, че и по-малко (от киселото мляко). Къде смяташ растителните протеини?
В интерес на истината доста от хората тук, освен, че не смятат растителния протеин, ами и не го уважават, като източник на аминокиселини, аз съм на друго мнение. :)
казано от Pandiz на 22.09.09, 15:57:
В интерес на истината доста от хората тук, освен, че не смятат растителния протеин, ами и не го уважават, като източник на аминокиселини, аз съм на друго мнение. :)
На какво мнение си ти за аминокесилините съм съгласен ,но аз съм на мнение ,че само соевият протеин се освоява от растителните.
А ,аз смятам за идеалната закуска 4 цели яйца с купа овесени ядки с мляко. Ако греша нека някой ме поправи.
Е то вие ако смятате растителния, то този от животински произход трябва да го умножавате по 2 :)
И закуска с 12г протеин не е закуска.
Моята закуска варира но се старая яйца с мазнини ;)
22.09.09
19:57
Можеш да смяташ растителния протеин, но го дели на две.И пак няма да има същата стойност като животинския.Задължително го приемай с животински източници на белтъчини.
Аз четох една статия в този сайт . В която пишеше ,че ако стъчетаем правилно храните от растителен произход протеините се освоявали .Вярно ли е според вас.
То че се усвоява да така е. НО до колко и дали е най-удачен е друг въпрос ;)
Ако питаш мен не го смятай а виж увеличи животинския, все пак сме хора не птици ...
Някой ще ми каже ли дали е лошо да тренирам след като се връщам от училище.Понеже съм втора смяна и почти не съм ял през деня .Ям чак след тренировката преди нея не ям защото като се жърна вече е 7-8 часа вечрта.
Е естествено че е лошо да не ядеш цял ден..Да не говорим колко и катаболни процеси си активирал без приема на никакви хранителни вещества. избщо как ти се тренира при такива обстоятелства :???ѝ
Носи си кутии с храна, за училище.
Не точно цял ден .Сутрин към 9 ям когато се събудя после преди да тр1гна на училище към 12;20 пак ям после чак на голямото междучасие то е към 15:40 тогава ядем някви сандвичи и после като се в1рна към 19 - 19 и30 тренирам и ям .
И искам да питам ,понеже не исползвам протеини на прах , каква храна е най удачно да ям след тренировка.
Някой ще ми каже ли когато ям пълнени чушки с ориз с какво мога да ги комбинирам за да жкарам оптимално коли4ество протеини.
казано от Bakalov на 07.10.09, 11:59:
Някой ще ми каже ли когато ям пълнени чушки с ориз с какво мога да ги комбинирам за да жкарам оптимално коли4ество протеини.
Ориза го смеси с кълцано месо или кайма. Или вкарай някоя пържола, а чушките да са като гарнитура ;)
Аз по принцип като ям ориз в тава си има протеини защото има пилешки бутчета . Обаче се бях замислил ако имам за обяд пълнени чушки с ориз какво мога да добавя за да вкарам протеини ако някой има идея нека сподели.
казано от vital на 22.09.09, 11:18:
млечно-яйчен е, но имам 2 кила от него и трябва се изпие...
Този го пази за преди лягане или между храненията. Сутрин - суроватка!
Не се ли разбра вече,че хранителен режим не се прави за 1 минута в 1 ред...
“Какво да ям”,как да се отговори на такъв въпрос,задаван тук по темите,или пък в залата...
На такъв въпрос никакъв отговор,като всеки си има особености.Ами ето отговарям качествена храна(месо,яйца,овес и прочие).
Не е толкова просто,колкото изглежда,има много условности като колко,кога,как...Отделно как е готвена самата храна.
А може би искате за черните ви очи да ви се пишат режимите ли?Или за ранк във форума...В България вече е достъпна услугата консултиране,като не можете сами се доверете на професионалист(не,не визирам себе си),който се е доказъл.Другия вариянт е да си кажеш “Тоя пък какво ми обяснява сега,че и за персонален трениор да давам пари...Я виж колко безплатна литература има,закакво да давам пари...”Ами дерзайте,четете ще се блъскате година,а може би повече,което ще струва пари и време,накрая вероятно няма да си/сте доволни от резултата,защото ще сте имали пропуски,грешки,елементи,които сте подценявали и сте мислели за маловажни...
Темата върви към всеки пост “Ама това става ли след тренировка,какво да е преди нея,колко време преди и тн.,и тн.Чушките добри ли са,да пия ли протеин,онова става ли за маса,така ли да тренирам,онака ли да тренирам...”
Колкото до растителния какво да коментирам-естествено,че животинския е по-добър,заради БС(биологическата стойност).Много ми е интересно Г-н @Пандиз,кое те кара да мислиш обратното?
Ако с тия чушки примерно испия 0,5-1 кг мляко ще се вкарат ли в кравта достатачно хранителни в-ва за едно ядене.
Да ама тия 30 гр протеин се съдържат в 1 кг не разтворено мляко ако го разтворя с вода и испия 1 литър пак ли приемам 30 гр протеини или по малко.
08.10.09
13:45
казано от Bakalov на 08.10.09, 13:42:
Да ама тия 30 гр протеин се съдържат в 1 кг не разтворено мляко ако го разтворя с вода и испия 1 литър пак ли приемам 30 гр протеини или по малко.
Ако разтвориш 1л мляко с 1л вода и изпиеш 1л от сместта - изпиваш 15гр белтъчини. Ако оставаха 30гр то щяхме да изсипем 1л мляко в някое сладководно езеро и да решим проблема с глада в световен мащаб :)
Но е странно как ще ядеш нещо + литър течност - не се ли раздуваш?
В интерес на истината малко да обаче фантазията не ми работи как да си комбинирам храните . И като седна да ям пия мляко възможно най - много.
няма смиисал да са вкарваш токова много просто се храни на често и си хапваи по хубави храни хапваи си месца зеленчуци млечни продукти няма смисал баш от специални режими освен ако не са занимаваш сериозно да ходиш по състезания ако е така добре но иначе просто си яш хубаво и трероки хубави ;) аз лично си са храня прсто не ям сладко не ям тестени изделия не ям пържено сичко останало късам и яки тренировки това е достачно да си един здрав силен добре оформен мъж ;)
Аз не се храня по програма защото няма да мога да я спазвам.В повечето ми ядения очастват сложни въглехидрати.Според вас може ли да се постигне ММ с повече въглехидрати по малко протеини.