05.10.09
15:08
Здравейте!Малко инфо за мен и приключенията ми-18години, 182 см,90кг.Добавки -само сурватъчен протеин,друго засега не мога да си позволявам тъй като гледам поне режима да е добър,което си е основата.Стаж точно 3 години и 1-2 месеца в зала,а преди да почна във фитнеса 3-4 месеца правех лицеви опори,упражнения за ръце с гирички ,кофички и други такива пуберски фантасмагории.Тялото си самоопределям,като 2/3 Ендоморф и 1/3 Мезоморф,общо взето качвам лесно маса ама и лесно омазнявам че по едно време (зимата)се бях занемарил до 105кг,с тежък скелет съм и от малък съм бил по тежък от повечето ми връстници дори и без да съм бивал дебел,но на 105 кг наистина бях освинил доста.Реших да променя нещата и пролетта за около 2,5 месеца се захванах с НВД+малко кардио и посвалих някое килце :) след това цялото лято изкарах на Въглехидратна ротация ориентирана към плавно сваляне,е не съм свалил кой знае колко,но мускулите ми се постегнаха , повъзвърнаха част от предишните си размери и сега съм определено в по-добра форма от тази след НВД-то на около 90кг.Сега съм решил да продължавам с въглехидратната ротация,но ориентирана към бавно( не бързам за никъде :) ) и възможно най-чисто покачване на ММ и бих искал да хвърлите по един поглед върху плановете ми за следващите няколко месеца.Приемам всякакви критики и коментари от хора ,които имат знания и опит по този тип хранене.
И така имам три вида дни 1 (Нисковъглехидратен) , 2 (Умереновъглехидратен/РБД) и 3(Високовъглехидратен)
Високовъглехидратен - Белтъчини -2 гр/кг , Въглехидрати 5,5-6,5 гр/кг,мазнини 1гр/кг
Умереновъглехидратен - Белтъчини 2гр/кг, Въглехидрати 3 гр/кг,Мазнини 1 гр/кг
Нисковъглехидратен - Белтъчини 2,5 гр/кг,Въглехидрати 1гр/кг Мазнини 1,5-1.8 гр/кг
Въглехидратите сега са ми само от Овес,Кафяв ориз,Пълнозърнести макарони и уж истински пълнозърнест хляб и за в бъдеще мисля да са си така :)
Белтъчините -Смятам само тези от месото,яйцата,изварата,рибата,сурватъчния протеин и др храни от животински произход
Ротацията мисля да е следната 1,2,3,1,3,3,1 Силово Тренирам Вторник 2,Сряда 3 ,Петък 3,Събота 3,като вторник съм го направил 2 ,понеже тренирам краката сравнително леко за възможностите им ,заради една гадна контузия в областта на коляното.Имам също така и 2 кардиота седмично на велоергуметър до 25 минути,с умерено темпо в нетренировъчни дни
Темата беше редактирана от Велико Иванов на 06.10.09 20:01.
08.10.09
12:02
... никой ли няма мнение по режима :(
За мен по-добрият вариант е 1, 2, 3, 2, 3, 3, 2, защото в почивния ден след тренировка тялото сащо има нужда от добро количество въглехидрати, за да продължи вазстановяването си, но понеже казваш, че лесно омазняваш сам написал Ден 2, а не 3 (разбира се, ако беше 3, другите дни щяха да са малко по-различни) :) ... но имай в предвид, че тренировката ти за крака трябва да е по-лека и с по-малко упражнения, поради липсата на достатъчно количество ваглехидрати ...
Според мен - ВВД да са дните с най-тежките тренировки, а НВД в почивните дни.
08.10.09
15:44
казано от Петко К на 08.10.09, 15:07:
Ами то общо взето така съм ги нагласил и аз.Тренирам 4 дена силово 3 от които ВВД с много въглехидрат другия тренирам крака,но съм го направил 2 умерен,тъй като не тренирам достатъчно интензивно и останалите НВД и вдигам леко мазнините за калории.
казано от IronFreak на 08.10.09, 15:44:
казано от Петко К на 08.10.09, 15:07:
Ами то общо взето така съм ги нагласил и аз.Тренирам 4 дена силово 3 от които ВВД с много въглехидрат другия тренирам крака,но съм го направил 2 умерен,тъй като не тренирам достатъчно интензивно и останалите НВД и вдигам леко мазнините за калории.
Пробвай, но според мен трудно ще качиш с 3 дни на ниски ваглехидрати.
Мисля, че варианта е добър в не тренировъчен ден да си с НВД. Важното е да има много белтъчини. :)
казано от Radi_boy_ на 09.10.09, 17:03:
Мисля, че варианта е добър в не тренировъчен ден да си с НВД. Важното е да има много белтъчини. :)
Недейте да се предоверявате на това с белтъчините. Трябват си и ВЪГЛЕХИДРАТИ ... и то доста !!!
Мнението беше редактирано от bugs_ на 12.10.09 13:29.