08.10.09
16:07
здравейте на всички ! наскоро разбрах за този форум и реших да се регистрирам.всъщност желанието ми е да отслабна.след като родих ,качих около 40 кг(родих тризнаци),които донесоха много радост в семейството ми,но и до днес следите от бременността не могат да се премахнат.всъщност искам да сваля тези излишни килограми до юни-юли.мисля,че за около десет месеца-това е постижима цел.бих искала да ми предложи тякакъв тренировъчен режим и диета.моля ви,много съм отчаяна.благодаря.
08.10.09
17:18
Според мен НВД ще ти свърши добра работа http://www.bb-team.org/forums/viewthread/32063/ + 3-4(5) кардио тренировки седмично.Добавки като за теб и целите ти:витамини + л-карнитин + Омега мастни киселини.Вероятно ще стигнеш по някое време и в лек застой в който сваляш много бавно ,мини за 1-2 месеца на РБД и после пак НВД и не подценявай зареждащите дни в НВД-то
Мнението беше редактирано от Велико Иванов на 08.10.09 17:24.
Здравей :) В сайта има много полезни статии за отслабването ,като за начало погледни тази http://www.bb-team.org/articles/907/.Разгледай другите теми във форума за нвд,състави си сама един хранителен режим и го пусни в темата.Ако има грешки,ние ще те коригираме :) Също така ,може да започнеш да спортуваш и да правиш кардио тренировки
08.10.09
18:07
благодаря за бързата реакция :-)
примерно меню
закуска-1 яйце-варено+4-5 броя маслини+плод или пържено яйце с извара или 1 кофичка кисело мляко с 5-6 броя ядкиили 1 варено яйце+няколко резена шунка+маслини+плод или 1-2 сл овесени трици или ядки с прясно мляко и плод
обяд-риба тон с яйце на очи, пържола със салата , шопска салата , гъби с кашкавал на фурна , боб със салата и подправки или чушки ,пълнени със сирене или извара и яйце
следобедна закуска-кашкавал с плод, извара и плод , резен шунка , кисело мляко и плод и др.
вечеря-подобна на обяда
ако не съм разбрала същността на режима и имам грешки в съставянето на плана,или просто имате идеи за това как да стане по-резултатен, ще ви бъда благодарна да ме коригирате и да пишете :-)
08.10.09
18:19
Нека ти дам един съвет - каквато и ‘диета’ да си направиш - мини постепенно към нея, а не от понеделник или друга сакрална дата.
казано от Oranje на 08.10.09, 18:19:
Нека ти дам един съвет - каквато и ‘диета’ да си направиш - мини постепенно към нея, а не от понеделник или друга сакрална дата.
Съгласна съм. Можеш да започнеш като постепенно заместиш вредните храни с техни по-полезни алтернативи или малко по малко да започнеш да намаляваш колечството им, докато напълно ги премахнеш от храненето си. Ще е добре да си изградиш някакъв постоянен режим на хренене, а не само временна диета.
Аз мисля че за на една родилка, особено на тризнаци НВД не е подходящ режим. Тя има нужда от силна храна, което не съответсва на принципите на НВД. Как се гледат 3 деца наведнъж бе хора? Ами хормоните и следродилната депресия? Без комплексни въглехидрати ще си просто парцал според мен. Яж качествена храна, просто се старай да си на отрицателен калориен баланс и се движи повече
Стоя плътно зад това, което е казала Дива. Още повече, че говорим за 40 кг...
Ако още от сега се метнеш на НВД, организмът ти бързо ще привикне и ще стигнеш застой.
Аз бих заложила на балансирано хранене за начало.
Гледай да имаш 3-4-5 хранения за деня, като във всяко от тях да имаш белтъчини + въглехидрати + мазнини от полезни храни. Например: Месо + варени картофи; овес + кисело/ прясно мляко + плодове; салата + яйца + плод. Гледай на всяко ядене да имаш зеленчуци и ...се старай да ядеш полезни неща, а да не си на “диета’ или на категорична рестрикция от любими храни...